Нетърпими съседи

• 39 082
  • 251
  •   1
Отговори
# 90
Мисля, че в 4 - 5 сутринта всеки е ДЛЪЖЕН да си "върже" децата, така че да не събуждат останалите хора. Изключение са БЕБЕТА, КОИТО ПЛАЧАТ. Всякакво друго беснеене в жилищна сграда е недопустимо.

# 91
Недопустимо е, разбира се. Но няма много полезни ходове, за да се противодейства, за съжаление.

# 92
За тропане и бягане от деца, съчетано с викане в 04:00 - 05:00 сутринта дали ще реагира полицията?
Пропусни думата "деца" в сигнала, и без това не знаеш кой вдига шума.

# 93
Още преди самата аз са имам деца,години наред изтърпях две момчета над мен.Вдигаха много шум.Родителите им често викаха по тях.В началото вдигаха и купони,аз бях студентка в този период и често се налагаше да уча до късно,имах нужда от сън и спокойствие,но никога не отидидох да се разправям с тях.Неприятно е,но като искам спокойствие,трябва да си ида на село в къща,че и там се намира все да ме дразни някой шум,я от лаещи кучета,досадни птици и крякащи жаби Laughing

# 94
Неприятно е,но като искам спокойствие,трябва да си ида на село в къща...
Аз пък мисля, че по-скоро който няма желание или възможност да спазва Правилника на сградите, трябва да се изнася от тях, не хората, които го правят.

# 95
Аз пък мисля, че по-скоро който няма желание или възможност да спазва Правилника на сградите, трябва да се изнася от тях, не хората, които го правят.

То и аз така мислех...

# 96

Peace

Да, обаче и домоуправителя така ми каза снощи  Shocked, че друг път когато била правила забележка на подобни простаци, хванати от гората, така й били казвали: Който искал тишина да ходел в къща  Laughing
Явно не й се занимава много. Каза, че ще говори с тях когато ги види. Да сме се разправяли ние. На полицията много да не разчитаме. Ако искам да пробвам да ги извикам, ама да не очакваме кой знае какъв резултат. Ако не стане с обяснения и забележки да сме подадели жалба в районното. Толкова от нея.

# 97
Издържаме огромен държавен апарат, НО никой не си мърда пръста да ни осигури възможност спокойно да почиваме за да сме работоспособни.
Не че не може ,може и е така в ''бели'' държави но ...
Така е за всичко.Заради такива ''дерболии'' всичките ни познати отдавна заминаха и ние все по-често се замисляме.

# 98
Издържаме огромен държавен апарат, НО никой не си мърда пръста да ни осигури възможност спокойно да почиваме за да сме работоспособни.
Не че не може ,може и е така в ''бели'' държави но ...
Така е за всичко.Заради такива ''дерболии'' всичките ни познати отдавна заминаха и ние все по-често се замисляме.

Peace

# 99
ако искаш, подай жалба в полицията, ще ги извикат да пишат обяснения и ще им съставят предупредителен протокол. може и в общината, имат инспекторат, който трябва да направи проверка за спазването на онази наредба за тишина и спокойствие. ако искаш да си гад, подай и в социалните, напиши за скандалите. също ще им направят проверка.
като се замисля, бащата както го описваш може наистина да има проблем с алкохола и, настрана заяждането, но може наистина да е добре да се сигнализират социалните.  Peace

# 100
Изобщо не се трогвай от подмятания от сорта на "Който иска спокойствие да си купи къща". Не е така. Всички сме една общност, имаме еднакви граждански права и не е редно едните да са потъпквани за сметка на други.
За съжаление, примирението е основна черта от манталитета на много от българите. Но колкото те имат право да са в сградата, толкова и ти. Не ги оставяй да си развяват байряка и всички останали да се съобразявате с тях.

# 101
Изобщо не се трогвай от подмятания от сорта на "Който иска спокойствие да си купи къща". Не е така. Всички сме една общност, имаме еднакви граждански права и не е редно едните да са потъпквани за сметка на други.
За съжаление, примирението е основна черта от манталитета на много от българите. Но колкото те имат право да са в сградата, толкова и ти. Не ги оставяй да си развяват байряка и всички останали да се съобразявате с тях.
Права си, но въпросът е как да им се попречи да си развяват байрака.

# 102
Има много начини, които може и да се окажат ефикасни, но първо трябва да пробва. Както са писали останалите - да се обърне към институциите, полиция.. Може да пробва да говори със съседите, да ги предупреди, че ако не въдворят ред вкъщи ще се обърне към конкретните органи, и така..

Мисълта ми е, че трябва да опита каквото зависи от нея, а не да се примирява и да вдига ръце.

# 103
Ох, лошото е, че точно институциите най-вероятно няма да свършат никаква работа. СЪгласна съм, че човек не трябва да се примирява, но и полезните ходове са близо до нулата.

# 104
Институциите са тромави, така е, но нека не я обезсърчаваме Laughing

Общи условия

Активация на акаунт