Нетърпими съседи

• 37 899
  • 251
  •   1
Отговори
# 225
Angel_Dust, благодаря ти, точно за това става въпрос!

# 226
Нямам против кучетата,живея врата до врата със съседи,които гледат канадска овчарка.Навсякъде по стълбищната площадка косми,вратата ми се цапа,когато минава до нея,когато навън е валяло,няколко пъти говорих,да не цапат вратата,резултат нулев.Косми се внасят в апартамента ми,защото кучето минава до вратата.Нямам против кучето,но поне да си чистят след него.Какво да направя?

# 227
  • Somewhere far away
Еми това само доказва , че големи породи и много космести породи не е ок да се гледат в апартамент.

# 228
Мандаринка, ти прочете ли ме въобще, сигнализирах за опасна самоделна люлка и тревната площ зад блока не е детска прощадка, както и не всички околоблокови пространства са общински. Защо не изкоментираш -защо 10 г деца седят навън часове без родители.

Кой каквото прави отговаря за себе си, в случая се оправдаваш -правя простотии, защото и другите правят.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 18:45 от zari65

# 229
Събирам си прането. Долу има детска площадка и в най-голямата жега 4-5 деца около десетгодишни играят. В един момент момиченце започва да пищи от радост, ама толкова високи тонове, че буквално ми заглъхнаха ушите. Едно момченце каза "Мама каза да не пищим!". В следващият момент се обади друго - "И моята майка така каза". Повече писъци нямаше. Явно може...

# 230
Защо не изкоментираш -защо 10 г деца седят навън часове без родители.

Кой каквото прави отговаря за себе си, в случая се оправдаваш -правя простотии, защото и другите правят.

Не се оправдавам, защото не съм споделяла аз какво правя с моето дете. Просто проявявам повече търпимост (толерантност) към децата. Ако не си наясно - има забрана по закон деца до 14 г. да излизат без придружител след 20 ч. А за деца над 14 г. - след 22 ч. без придружител. На 10-11 г. (4-5 клас) вече повечето деца ходят и се прибират сами от училище. Майка да седи и да варди 10-11 годишно дете, докато си играе, е голям срам (за детето). Деца си играят сами в околоблоково пространство - какъв ужас, невъзпитани нехранимайковци такива! Играят футбол, тичат, гонят се, такива неща, направо за детска педагогическа стая са, полицията да вземе мерки.
А сетих се - пространството не е обозначено като детска площадка, вероятно е просто една тревясала и буренясала поляна. Я по-добре да си стоят в къщи с електронно устройство, че да не пречат на съседите. А частните околоблокови пространства обикновено са заградени  и външни лица не влизат, модерно е - затворен комплекс.
Всеки си прави сметка, като купува жилище - дали ще му е шумно от булеварда, от училището/детската площадка/квартално или неквартално заведение. Живяла съм и до училище, по онези, соц.времената. Беше ми писнало да слушам  цял месец репетициите за манифестацията на 24 май, всеки ден. Детство мое, и т.н. до безкрай, мегафонът на учител/директор. Сега вече не репетират за такива неща. Но всяко междучасие излизат, тичат, ритат топки нависоко и надалече, крещят и пищят...Ако искаш по-тихо, търсиш си друго жилище. Дори да няма деца, а пенсионери пред блока по цял ден на раздумка - пак е досадно, че не можеш да си отвориш прозореца в топлата част на годината, защото каканиженето им се чува.

# 231
Нищо не може да се сравни със скачащо дете над главата ти часове наред. Прозорец може да не отвориш, но няма къде да се скриеш от този пронизващ шум. И в банята и във всяка стая се чува. От ранна утрин до късна вечер. Прозорците държах постоянно отворени, за да може шума отвън да замаскира този ужасен шум отгоре. Добре, че се преместих на тихо място, на последен етаж.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 23:15 от Tina*

# 232
Мандаринка, да продължават да си правят самоделни люлки и да се пребиват, та да уврат главите на родителите им, че трябва да мислят преди, а не след като се пребие детете им - велоятно това е по- добрият вариант според теб.
Grinning как старателно пропускаш важната част от случката.
Grinning с много неща съм наясно, не се безпокой за мен.
Типична - колко сме ларж към каквото ми изнася, ама като стана нещо, ревеш с пълно гърло - институциите да вземат мерки.

Както каза и преди, ще се повторя, никой не ми посочи една държава в Европа, в която е допустимо деца да вилнеят така и да пречат на съседите.

Както и не приемам аргумента, да си гледал като си купувал апартамент, това да не ви е джунгла и не живеете сами в гората. Както другите се съобразяват ще се научите и вие, по това много неща личат.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 06:23 от zari65

# 233
Не знам дали е мястото, но ще се закача за тази тема, защото се чудя какво да правя. Ние при нас изобщо не сме случили на съседи. Какви ли не олигофрени се изредиха, продадоха, дадоха под наем, наемателите са били от студенти гърци, които по цял ден играят сиртаки, до някакви които явно продаваха наркотици и бяха постоянно дрогирани и идваха всякакви тяхни клиенти. Изнесоха се всичките тези и настана една хармония две години. И така докато не дойде една наследничка на едната баба, която почина и тази жена се нанесе на скоро със сина си, който е около 1ви клас. И сега започна ново двайсет. Тази се напива на кирка вече няколко пъти и почва да бие детето и да крещи по него ужасни неща, абсолютен кошмар. Такива неща не съм чувала майка да говори на детето си изобщо. Покъртително е. Тряскат се врати, писъци се чуват. Очевидно детето е подложено на тормоз от майката. И вече не знам какво е нужно да се направи. Мислех да им викам полиция, но ми се струва че няма да са от полза. Как мислите, струва ми се някак си отвратително човек да не реагира в такава ситуация, но нямам идея как. На социални ли да звъня? Нямам просто вече идея. Нерви не ни останаха от всякакви идиоти, които са се изреждали тук в тоя блок.

# 234
Абсолютно ти съчусвствам,тъй като и при мен е ( не точно същото ),ама по няколко пъти на ден се вика и реве,репортоара е един и същ всеки ден,даже понеже отидох да направя забележка без да се карам,после бащата на детето дойде да говори с нас,и едва ли не се правеше на голямата работа,че бил много влиятелен ама искал да се разберем по нормалния начин ( според мен това е като вид заплаха ),е освен това каза че проблема бил в мен ,а не че детето им викало и ревяло ( егати ),вече всеки втори Българин има лекарска диплома,и решвава да поставя диагнози,ама то като в съдебен спор на скоро пак гледах един брой,където ищеца се оплаква от боклуците на съседа че е превърнал в сметище,и съседа ответник като чу каза че ищеца не е добре ! в нашата скъпа България ,нормалните ги считат за луди... представи си цял ден гледам да не излзизам на вън,за да не чувам виковете и ревовете,и на скоро даже през деня ги нямаше върнаха се 23.00 вечерта,и хич не им пука че вече е толкоз късно и това ревна пак ! и на всичкото отгоре те вдигат шума и понеже,един ден не издържах и почнах да им викам че са съдисти и терористи,вместо да дойдат да се извинят,представи си извикаха полиция ?! аааааааа вече нямам думи !

# 235
Задължително социалните и полиция, може и консултация с кварталтия. Аз съм ходила при нашия, проявява разбиране и насочва кое е най-добре да се направи. Най-вече заради детето, ужасно е да бъде тормозено! Може да се съберете и повече съседи, сигурно и те са свидетели на тези изпълнения!

# 236
То това е от скоро сравнително при нас с тази жена. Затова не вярвам съседите да се намесят. Те са от типа хора, които не ги интересува изобщо кой какво прави ако на тях не им пречи и лично да са чули. Съседката от другата страна е глуха, а над тях е един наемател - тихо момче, но пасивно. И оставаме ние. Нямам идея честно казано дали някой друг чува. Тя крещи разни много гнусни неща по детето, че било и*род като баща си, ла*но, г*ведо. И още доста има. Плюс псувни по него и явно бой щото се чува блъскане и писъци. Това за кварталния ще го проуча вероятно преди да се обърна към социалните ако продължават в този дух нещата. Лошото е, че тя тази според мен е пълна психопатка и леко ме е страх да не налети нещо на бой и на мен ако разбере. Явно е много агресивна. Полицията са ми отчайващи. Като бяха наркодилърите не ги пипаха изобщо. Според мен дори знеха какво става при тях, но им беше казано да не ги закачат.

# 237
lovely, по принцип от закрила на детето би трябвало да спазват анонимност, също ако помолите кварталния и той. Отвартително е това с детето!

# 238
  • София /Абсурдистан
Откачалката над нас си е направила фитнес в къщи. Такова блъскане и лумкане върви, при това по всяко време когато и хрумне. Не е възрастна, но по някаква причина си стои постоянно в къщи и тренира.

# 239
  • Другата България
Не знам дали е мястото, но ще се закача за тази тема, защото се чудя какво да правя. Ние при нас изобщо не сме случили на съседи. Какви ли не олигофрени се изредиха, продадоха, дадоха под наем, наемателите са били от студенти гърци, които по цял ден играят сиртаки, до някакви които явно продаваха наркотици и бяха постоянно дрогирани и идваха всякакви тяхни клиенти. Изнесоха се всичките тези и настана една хармония две години. И така докато не дойде една наследничка на едната баба, която почина и тази жена се нанесе на скоро със сина си, който е около 1ви клас. И сега започна ново двайсет. Тази се напива на кирка вече няколко пъти и почва да бие детето и да крещи по него ужасни неща, абсолютен кошмар. Такива неща не съм чувала майка да говори на детето си изобщо. Покъртително е. Тряскат се врати, писъци се чуват. Очевидно детето е подложено на тормоз от майката. И вече не знам какво е нужно да се направи. Мислех да им викам полиция, но ми се струва че няма да са от полза. Как мислите, струва ми се някак си отвратително човек да не реагира в такава ситуация, но нямам идея как. На социални ли да звъня? Нямам просто вече идея. Нерви не ни останаха от всякакви идиоти, които са се изреждали тук в тоя блок.
Има един телефон 116111, за деца в риск.
Национален е, и мисля, безплатен.
Може и анонимно ако се притесняваш да подадеш сигнал, въпреки, че те пазят анонимността на подалия сигнала.

Общи условия

Активация на акаунт