Искам да кажа ... (104)_09.01-15.01

• 59 725
  • 959
  •   1
Отговори
# 75
Срамота  mariat  Mr. Green Аз дето живея почти на екватора съм запасила всички с ботуши. Най-вече себе си - снощи ги броих - 14 чифта, последните 2 купени тази година.
Ама се оказахме подготвени.
То и срамота да не купиш, в този топъл щат като заредят зимни дрехи, и като не ги купува никой и ги намалят...обзаведох и родата в Бг

# 76
Добро утро и благодаря за темата.
Рядко ми се случва да спя след обяд. Иначе лягам рано и ставам рано.
Бърди,
Скрит текст:
не знам по каква рецепта правиш ти, но аз правя 400 мл. топла вода, 1 суха мая, две лъжици зехтин, лъжица захар, лъжица сол, брашно, колкото поеме, на мен обикновено около 700 грама, но никога не го слагам всичкото предварително. Меси се много лесно, защото е без много продукти. Оформя се, както намериш за добре и след втасване се пече. А втасването го пришпорвам като сложа тенджера с вода на котлона и върху нея тавата с хляба/питата. Завира водата и изключвам котлона, но оставям тавата отгоре на топло, че иначе през зимата трудно докарвам температура, подходяща за втасване Simple Smile Но слагам малко вода 2-3 пръстта.

# 77
Добро утрооо Wink
Янче, здраве и все топли и щастливи моменти за душицата Hug
Аз пия кафе и ще вдигам малката за градина.Очаквам бурните ветрове и навявания от днес, а в четвъртък как ще се ходи на работа не знам newsm78
Маре, колко е голям тоз малчуган дето няма ботушки?

Аз също не обслужвам колата си, знам къде е резервната гума и толкова.Ако стане нещо, моля някоя добра душа, най-често мъжка и чакам оправяне на проблема.

# 78
Скрит текст:
Добро утрооо Wink
Янче, здраве и все топли и щастливи моменти за душицата Hug
Аз пия кафе и ще вдигам малката за градина.Очаквам бурните ветрове и навявания от днес, а в четвъртък как ще се ходи на работа не знам newsm78
Маре, колко е голям тоз малчуган дето няма ботушки?
Аз също не обслужвам колата си, знам къде е резервната гума и толкова.Ако стане нещо, моля някоя добра душа, най-често мъжка и чакам оправяне на проблема.
Моят спрял да помогне на една позната за смяна на спукана гума и тя с мъка му заявила, че не може да се свърже със съпруга си и да го пита от къде да вземе, защото в багажника нямало. Е, разбира се, че има, но не е знаела.
Аз пък всеки път казвам, че на мен ако ми се спука гума зарязвам колата и да се оправя кой как може. Дали ще го направя? Не знам.

# 79
На колата знам кое, какво е и за какво е, но проблемът е, че супер трудно отварям капака. Ако се наложи, обичайно викам някого да ми го отвори. Simple Smile ИМа един лост отвътре, който трябва да се натисне, но с маникюр...сещате се. Simple Smile

Гума абсурд да сменя сама, нямам толкова сила да развъртя болтовете. Последно преди няколко месеца, мъжът ми се мъчи сигурно 30мин. Един като се закучи и няма мърдане.
Принципно знам как става, стига да не забравя нещо.

# 80
  • София
Мерси, Съни, нещо подобно правя и аз, явно това си е класическата рецепта  Hug

# 81
  • Варна
Аз пък знам всичко откъде ми се налива, зареждам си колата и мотора сама, мъжът ми е работил на бензиностанция и ме научи, цепя стотинката на колонките и момчетата ме гледат така  Shocked

Да знаете, че някои коли нямат пръчка, която да подпира предния капак, моята няма, има нещо като амортисьор и като  вдигна капака, си остава вдигнат.

Виж, резервна гума имам и знам къде е, имам и страхотен крик плюс ключ за болтовете, но досега не ми се е налагало да се пробвам за смяна. Иначе тегля друга кола без проблем, мога и да шофирам теглена кола, а в бутането на закъсала кола нямам равна Simple Smile

# 82
  • някъде ... тук ...
Интересна тема сте подхванали  Laughing Crazy
В колата имам кабели, вериги, метла, четка, че и лопата и брадва. Знам къде ми е гумата, крика и секретния болт за гумите. Засега не ми се е случвало да ги ползвам, но по принцип знам как става. Знам всичко от къде ми се налива. Не ми се е налагало да си зареждам сама, не ми се ще да се цапам.
И съм теглила, и съм карала теглена кола (моята, по Хемус, без съединител).
Последният път, на Тракия при Пловдив, закъсах с разтрошена демпферна шайба на коляновия вал. Добре, че имаме доста приятели. Пратиха ми майстор от Пловдив. Докато дойде Златото да ме прибер, вече бяхме стигнали до работилницата му.

Яна, май на патерица, ама... Да си здрава, щастлива и много да те слушат домашните, начело с кучето Laughing

# 83
Аууу, не съм си дала рецептата за хляб. Става уникален. Ще пусна и снимка.
В интерес на истината май "рецептата е хляб без месене".
Аз вече го правя без да следя за пропорции. В общи линии 500 гр. брашно, 1/2 пакетче суха мая на Йоткер, малко сол(аз обичам безсолно) и хладка вода. Слагам брашното, маята, солта в голяма купа. Почвам да доливам водата и да мачкам с едната ръка. Трябва да се получи нещо лепкаво, с бучки и доста воднисто. Покривам купата с фолио и го забравям за няколко часа. После обръщам тестото върху набрашнен плот и леко прегъвам, за да му придам форма. Слагам го на хартия за печене и леко го подпирам, за да почне да втаса на горе, а не на страни. През това време загрявам йенски съд заедно с капака му във фурната. Фурната на макс.
Когато загрее съда го изваждам и слагам хляба с хартията. Покривам с капака и намалям фурната.
Идеален е. За съжаление не го чакаме никога да изстине. Винаги изчезва още топъл.
Скрит текст:

# 84
Моят спрял да помогне на една позната за смяна на спукана гума и тя с мъка му заявила, че не може да се свърже със съпруга си и да го пита от къде да вземе, защото в багажника нямало. Е, разбира се, че има, но не е знаела.
Аз пък всеки път казвам, че на мен ако ми се спука гума зарязвам колата и да се оправя кой как може. Дали ще го направя? Не знам.

Веднъж спуках гума на едно кръстовище, то аз направо я разцепих в една яма, която не видях на пътя и от съседната кола ми махаха и сочеха гумата.Абе, усещам аз едно такова друсане, ама докато се усетя.Пуснах аварийки и звъня на баща ми да питам в такъв случай какво се прави, тогава разбрах, къде е резервната гума и че имам такава въобще.Лекичко с аварийките се дотътрих до гумаджийница, та ми смениха гумата и то без пари.Това отдавна, сега мъжа ми обслужва неговата и моята кола.

# 85
Титина, къде живеете, завиждам за високите температури.

# 86
  • Варна
Титина не беше ли в Хюстън?

# 87
Моята кола тая сутрин се предаде, редовно я припалвах сутрин и вечер, въпреки, че не я карам сега, но тази сутрин - край Sad Ще чакаме затопляне на времето за да заредим акумулатора.

# 88
В източна България предричат ветрове и нови 20 сантиметра сняг Rolling Eyes При вас как е времето?

# 89
В югозападна България валят парцали и си има от предходното слегопадане бая снежна покривка.

Общи условия

Активация на акаунт