Искам да кажа ... (104)_09.01-15.01

• 59 705
  • 959
  •   1
Отговори
# 885
Aз на "стари" години проядох такива неща Simple Smile. На кучето в България купувах уши и крака, а мъжът ми така ги миеше, че все едно ще ги оценяват по чистота. Една вечер замръкнаха приятели в къщи и свършиха мезетата. Мъжът ми извади храната на кучето и едвам успя да му сипе малко, останалото беше ометено с червен и черен пипер и сол  Joy. Ама бяхме млади и луди тогава.

# 886
  • Euskal Herria
Тук поне продават всякакви субпродукти, явно се консумират. Шкембето примерно е изчистено, нарязано, вакуумирано.

# 887
Абе мразя ви Crossing Arms. Тук трябва да се моля на арабите да ми доставят.

# 888
  • София
И аз никога не съм яла такива неща, но не съм гнуслива и съм отворена за всякакви вкусове, така че бих пробвала, ако има кой да ми го направи Peace Мъжът ми е ял като дете мозък и казва, че било вкусно. Та ще купя някой път агнешка главичка да го изненадам, само трябва да прочета в нета как се прави, да не изненадам себе си с некадърност hahaha

За обяд готвих пилешко филе със сметана и гъби. Трябваш ми някакъв аламинут, защото водих дребните на плуване и се прибраха гладни като вълци.

Много рядко съм в настроение за любовни филми. Но пък като ме хване, мога да изгледам 5-6 един след друг, така - стабилно да си вдигна кръвната захар Laughing Снощи хванах Гладиатор по тв1000, омайвам се от гласа на Ръсел Кроу Crazy

# 889
newsm10 newsm10ще наблягам на гарнитурата.
И една зелева чорба, за разредител, ще ти пратя. Бе, Гринуич, град или квартал, се води.

# 890
В Тетевен за панаира правят страхотен деликатес.
Телешка глава сварена, а след това месото заедно със зеленчуци се пече на фурна.
Невероятен вкус, но много трудно се намира глава.

# 891
  • София
И такова не консумирам няма нужда. GrinningМирише ми на да не казвам какво ....

# 892
И такова не консумирам няма нужда. GrinningМирише ми на да не казвам какво ....
  Хохохо Joy Но е много полезен този еликсир.

# 893
  • София
За перисталтиката сигурно  hahaha

# 894
Belindo, аз шкембета и езици ям и готвя, ама с главичка не бих се захванала. Ти направо в тежката категория се мяташ Simple Smile.

# 895
  • някъде ... тук ...
Едно време баба ми вареше агнешката главичка в тенджерата под налягане със сол, чер пипер и дафинов лист. После я обезкостяваше в тавичка. Ядеше се или запечено или студено желирало се. Яла съм тогава, но сега не сме се сещали да купуваме.
От субпродуктите не мога да ям само уши и крачета на пача и шкембе.

# 896
  • На брега на реката
Агнешката глава я правя така, отнема време, но никак не е сложно:
Скрит текст:
Сварява се хубаво, може и под налягане /ще стане по-бързо/, обезкостява се докато е топла и после пиперосана с лютив червен пипер или шарена сол, а който обича чесън може да сложи /най-много ми харесва така/.

# 897
Баба ми печеше главички, но аз тогава такива неща не ядях Simple Smile.

# 898
  • София
Ми аз...не знаех, че е някакъв висш пилотаж Embarassed И не знаех, че трябва да я обезкостявам. Всъщност, идеята ми беше да сервирам на милото мозъка, ама като ви чета май ще го водя на ресторант Laughing А защо в тенджера под налягане? В Мастършеф мозък правиха с лека термична обработка, мислех че не му трябва много...Както и да е Simple Smile

# 899
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Разяли сте се, гледам. Joy
А аз сега трябва да вдигам нашите маси, че децата токущо си тръгнаха след обичайното неделно посещение, ама исках малко да поседна, щото се изморих от игра с тях, носене на Майското цветенце напред-назад и шетане.  Но поне хапнаха. Баткото не толкова, той цял ден набива бял ориз и домашна лимонада, обаче сладурката си хапна добре - пилешка супичка, печено бутче, оризец, че и туршийка даже. На него му бях направила пилешки филенца панирани, ама той вчера бил ял и не щя, та тя си хапна и останалите им ги дадох за мезе на родителите, да пийнат по една бира с тях на мача. И баница бях правила, и лимонови курабийки, и кавърма с праз - а бе чудя се какво да готвя и правя по няколко неща, да е сигурно, че няма да останат гладни. И после - в кутийки за вкъщи. И на майка ми бях приготвила някои работи - използах сина ми като куриер, че те живеят в съседни блокове.

Голяма радост са тези деца, толкова смях не ми се събира за всичките останали дни от седмицата, колкото за тази единствена неделя.

Бърди, и аз кандидатствам за линк за книгата. Praynig

Агнешки главички и тел. език варя тайно, че мъжът ми се потриса. Обикновено ги ям тези неща с гости или по женски, с приятелки. Наскоро се събрахме 8 приятелки на обяд със субпродукти.
Шкембе не ям, но тел.език и пил. дробчета обичам.
Тел. глава била голям деликатес и бих яла, ако ми я поднесат някъде във вид на порция месо, ама инак, да се занимава с  цяла и да я приготвям - имам някаква вътрешна съпротива, чисто психологическа.

Общи условия

Активация на акаунт