Любители на кучета - тема 69

• 43 703
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Преди години много кучета са яли веднъж на ден. Майката на моето също я хранеха веднъж на ден, но майка ми винаги е давала на нашето два пъти и то ядеше с голямо удоволствие. Дори и днес има кучета, които ги хранят веднъж на ден ( едно хъски в Германия - не знам каква е причината). Аз лично не одобрявам такова хранене, но кучето като не иска да закусва не мога да го накарам насила да яде.

# 391
  • Euskal Herria
Не знам. Ротвайлерът беше кучето ни в България. Каквото са ни съветвали, това сме правили. Още повече, че при нас то дойде неочаквано, просто така се случи. Не сме търсили куче да взимаме и гледаме. Но не сме съжалявали и за минута.

# 392
Здравейте, включвам се във Вашата тема с молба.
Става въпрос за хъски, което от няколко дни обикаля на Кукленско шосе в Пловдив, предполагат, че е изгубено и дано е така. Ако на някой му е познато животното или познавате някой, който е загубил женско хъски моля пишете.
Статията във вестник Марица:
http://www.marica.bg/%D1%85%D1%8A%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BE- … 5-news694164.html

# 393
здравейте! много искам да ви помоля за помощ някой аако знае къде да се обърна за помощ ,съдействие .историята е следната  става въпрос за куче беше на баща ми той почина в началото на месеца и кучето го хранихме ние .в двора се строй кооперация и вчера стройтелният предприемач е решил да го махне без наше знание и позноление .кучето първоначално беше злобно ,но полека лека взе да ни има доверие и свикваше с нас и бяхме решили да го взеемем при нас .въпросният човек не ни казва какво точно е сторил лъже, че е в приют и ще ни го върне после ,че го е изгубил не знае къде го е пуснал не приизнава дали не го е убил ...предложи ни 200 лв за да спрем да питаме искам да бъде наказан, но никъде не приемат молбите ми за помощ ако вие знаете къде може да се подаде жалба нещо да се направи моля споделете. благодаря че прочетохте това !

# 394
В полицията пробвахте ли ?

# 395
там ще ходя утре да подам жалба ,но не ми се вярва да направят нещо..

# 396
  • Euskal Herria
anitedi, Джак ти е дал съвет. Подай жалба, а дали ще направят нещо, или не, няма как да знаеш.

Тук наближава карнавала, помислили са и за четириногите:

# 397
Купи на Макс и го снимай , моооля  Crazy

# 398
  • Sofia
Здравейте Simple Smile
Не знам дали похвалих ето тази храна:

Оказа се чудесно попадение. От досегашните все имаше по нещо да не е съвсем докрай идеално. А с тази всичко е топ - лъскава козинка, перфектен дъх, малко изпражнения, Страхо я хапва с кеф и е grain-free.

Да докладвам и за спането нощем. Няма драми вече никакви, вечер си пожелаваме лека нощ и дребосъкът си се намества в леглото и си загризва кокала. Интересното е, че в делничен ден се започва със скърцането сутрин най-късно в 6,30ч, а в почивните дни си мълчи, докато не отворя вратата аз.  Shocked Чак пък такъв биологичен часовник не знаех, че имат кучовците... newsm78

# 399
cutesmallcat, до кога мислиш да му даваш храна за малки кученца?
Страхо по колко пъти ходи по голяма нужда?
ПП за ставането и при нас е същото. През седмицата става рано и иска да излиза, а събора и неделя ни оставя да поспим Simple Smile

# 400
  • Sofia
cutesmallcat, до кога мислиш да му даваш храна за малки кученца?
Страхо по колко пъти ходи по голяма нужда?

До към 10-я месец, след това ще пробвам и за големи кучета, има повече разнообразие във вкусовете.
Ходи по голяма нужда задължително на двете разходки, много рядко и между тях. Когато му давах Appwals ходеше двойно повече. Първоначално мислех, че му е малко храната сега (Brit), но той по всяко време има в паничката и когато му се хапва, яде. А и не ми изглежда заслабнал, даже напротив  Mr. Green

# 401
  • София
На всяка храна има описание от каква до каква възраст е подходяща. Обикновено е разделена на Puppy - за кутрета до няколко месеца и за бременни и кърмещи женски кучета, следва Junior - за кучета до годинка, после е Adult - до няколко години, и накрая Senior - за "ветерани". Хубаво е да се спазва това за каква възраст е храната, тя е съобразена със специфичните нужди на организма във всяка една възраст.

# 402
При малките породи пише да се започне по рано с храната за възрастни кучета. Някъде около 8 месец ако не се лъжа.
Моят като започна да си сменя козината го обзе вълчи апетит. Сега нещата се нормализираха, но по едно време доста се бях притеснила заради количествата, които изяждаше.

# 403
  • София
Всичко зависи от марката храна, примерно породните храни са различни от общите. Има храни, които нямат Senior вариант, има храни, които нямат Junior, а от Puppy директно се минава на Adult. Там съответно ще даваш Puppy до годинка, после почваш Adult. Но всичко това трябва да е упоменато на опаковката и в сайта на производителя.
Обикновено една марка има 3 серии храни - Small, Medium и Large. Това не са точно серии, но... Тук вече разделението е именно според големината на кучето (когато вече порасне). Всички тези Small, Medium, Large имат вариантите, които изброих по-горе - Puppy, Junior, Adult и Senior. Тези от Small са съобразени с нуждите на малките кученца, както тези от Large са съобразени с нуждите на големите кучета. Не е добра идея да храниш голямо куче с гранули от типа на Small, и обратното.

# 404
  • София
Ние сме така - малка порода, почнали сме с храната за възрастни отдавна. Опитах да и давам за малки кученца, с голям процент месо, няколко вида - не иска и не иска. Харесва си само тази и след като направи разстройство при последния експеримент, си я оставям само на нейната марка.

Общи условия

Активация на акаунт