Любители на кучета - тема 69

• 43 701
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • София
B & C, не е в следствие на кастрацията, установихме ги година и половина преди това, вероятно ги имала безсимптомни доста преди...
Да, възможно е кучето да е имало проблем преди кастрацията, но при много кучета проблемът се появява след кастрацията.
Аз не бих поела този риск ако наистина не се налага.

Аз не съжалявам, че я кастрирах.
Ако нямах някаки идеи за развъждане щях и по рано да го направя.
Проблемите и обаче ме отказаха от развъждане а и се надявах на подобрение на състочнието и затова я кастрирахме. После се оказа, че други хормони са проблематични и така...

# 451
  • Sofia
Да не казвам голяма дума, ама засега май си намерихме храна, която да е относително хубава и да се яде с желание. Прочетох с интерес двете статии на змия и май е някакво попадение, засега няма да сменям. От същата серия на марката има две за контрол на теглото:

https://petmall.bg/kucheta/hrana/suha-hrana/801743706

http://www.zoofast.bg/brit-care-grain-free-senior-salmonpotato-pg-19362.html
https://www.brit-petfood.com/products/brit-care-grain-free-senio … salmon-and-potato

Не е и крайно скъпа, може пък да е вариант.. newsm78

# 452
  • София
За мен чувалче над 70 лв. е много скъпо, особено ако е и под 15 кг.
Харесах си храна, но няма да всявам смут с нея.
Кавала съм и преди за старата ни куча, която приспахме на 17 години, не беше вкусвала кучешки гранули, ядеше предимно хляб + човешка храна.

# 453
Моите наблюдения са, че дебелеенето не е чак толкова в резултат на кастрацията. Моя и преди си беше лаком и сега е лаком. И преди кастрацията си беше над нормата и сега е над нормата. И в никакъв случай не съжалявам, че го кастрирах. Не вярвам, че който и стопанин да е взел такова решение ще каже, че съжалява. Няма петна от пишлето му у дома, играе си в момента с разгонена женска и въобще няма желание да я запложда, въпреки че тя само му се намества и премята опашка.  Mr. Green
жгмъц харесай си храна, която ще ти пасне като съдържание, грамаж и цена и хич не се интересувай тук какво мислим.  Hug Хората си отглеждат кучетата с Любимец и като гледам са им съвсем нормални и здрави кучетата. Аз моя го храня със скъпа храна уж да не му давам добавки, а то накрая колкото давам за чувал храна толкова давам и за добавки към нея.   ooooh!

И зооплюс ми отговориха: "Бихме искали да Ви информираме, че поръчката Ви все още не е пристигнала в България. Извиняваме се за забавянето." Това ще ми е определено последна поръчка от там. Звяра няма храна, а не върви да му купя гранули от тук. Започва готвенето.  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 15:56 от Sivi

# 454
  • София
Sivi, пиши им пак, и им кажи, че според собствените им условия, продуктите трябва да са при теб след 4-6 работни дни. Това е закъснение, което не е по твоя вина и искаш компенсация. Да не се правят на интересни.
Аз им дадох втори шанс и сега бързичко идват пратките...

# 455
Сега ще им отговоря. Въобще не мисля да оставям така нещата.  Thinking Лошото е, че не мога да взема други гранули, защото няма как да ги въведа, а от тези до сега яде. А пък и в моя град няма от тази марка. С вързани ръце съм и искам не искам ще му готвя няколко дена за да нямаме проблеми със стомаха и изходния материал.  Tired

# 456
  • София
Сега ще им отговоря. Въобще не мисля да оставям така нещата.  Thinking Лошото е, че не мога да взема други гранули, защото няма как да ги въведа, а от тези до сега яде. А пък и в моя град няма от тази марка. С вързани ръце съм и искам не искам ще му готвя няколко дена за да нямаме проблеми със стомаха и изходния материал.  Tired

Какви гранули ти трябват?

# 457
  • DE
Аз купувам ето това, а тук има и други видове на Bosch.

Нали не сме толкова наивни за да повярваме на това, че в гранулите и консервите няма никакво съдържание на разни примески от рода на зърнени и разни изкуствени добавки.
Давам гранули два пъти на седмица и нося винаги в джоба си от тях като ходим на разходка.
Не е основната храна като цяло
Има много про и контра при всички видове храни и мисля всеки трябва да открие сам какво понася животното.
Wolsblut и Josera с много добра реклама, но моето се спука да пръцка

Сиви, и аз имах на два пъти насинени очи-голям срам беше.
Почнах да регулирам храната, че и моята почна да прави кифлички по гърба.
Оставих я малко повечко да яде сега в студа, но ще трябва да се приготвяме за топлите дни и не я искам като толумбичка.

Вчера я похвалих за добро поведение и като излязохме на разходка се "изака на пейзажа"-избяга в гората по време на игра с два огромни песа и съм я гонила половин час.
Върна се, но ми е е обица на ухото с такива игри из диващините
И при нас е сняг, лед, нов сняг и сега пак лед и вода. От раходка се прибираме като прасета!
Аз тътря крака, то мисли, че искам да играя-дърпа, скача абе никак не е приятна разходката

# 458
змия взимам му Applaws Adult с пилешко - за кучета от едри породи.
matze с по едрите зверчета е така. Снега и леда са истинско изпитание за нас. За сега още не е успял да ме просне на земята. Дано устискам така до края на ледовете. Crazy

# 459
  • София
в д-р Стефанов я има.

# 460
Бях забравила за него. След малко ще погледна там. Аз я търсих в емаг, но нямаха от тази разфасофка.  bouquet

# 461
  • Canada
Хич нямам време за темата напоследък...  Tired

Влизам да споделя, че при вчерашната сутрешна разходка моите момчета са имали интересна среща... с вълк Shocked

Ози е започнал да го лае и гони, вълкът да го ръмжи, няколко пъти е тръгнал след тях. Добре, че в крайна сметка си е тръгнал и не се е стигнало до схватка, че щеше да пострада милото ми храбро момче  Peace

Отивам да ви чета  Flutter

# 462
Foncé къде го намерихте тоя вълк. Shocked Добре, че не е нападнал моя любим шоколадко.
змия погледнах го магазина на Стефанов, но се сетих че преди като поръчвах от там доставката също отиваше към 5 работни дни. Даже и повечето лакомства не можеха да ми доставят. Поръчах малка опаковка от емаг, която не ми е никак изгодна защото идва по 17,50 лв/кг. След като пристигне чувала от зооплюс ще му сменя храната с някоя, която имат и в магазина и ще започна да поръчвам от друг сайт. Чакам отговор да видя дали ще ме компенсират за забавянето и ако не тотално ги отписвам.  Crossing Arms

# 463
  • София
Sivi, можеше да ти я купя и пратя по куриер, 1 ден щеше да отнеме.

# 464
B & C, а колко градуса е навън.
Скрит текст:
При нас преди няколко дни беше минус 17 и на Макс му влизаше снега между лапите и веднага стягаше и залепваше възглавничките. Както Трапезица е написала пробвай с вазелин. Аз така правя, но онзи ден въобще не очаквах, че е толкова студено на вън и не бях го намазала. Или пък ако ходите по тротоари и алеи, по които е ръсено със сол или друг вид препарат може от там да идва проблема. Решението отново е вазелин, който да не позволява допир до възглавничките.
Трапезица, а пък моя изневиделица скача да целува по лицето. Вчера без малко да ми посини окото, защото не очаквах да скочи и се навеждах да му оправя нагръдника, а диването в този момент решило, че ще ме целува и ме удари с муцуната през окото.  ooooh! А пък после за извинение ми изблиза цялото лице.  Mr. Green
Ох, да ви се оплача от моето прасе. На полето сутринта докопа едно парче кухненско руло и го излапа. Виках го, но той ми се дупи да го гоня и подскача. Сдъвка го и си го глътна. Иде ми да му откъсна ушите. Преди няколко дни пък ми дръпна една носна кърпичка от ръката и нея излапа.  ooooh! То това неговото на нищо не прилича вече. Човек ще реши, че гладен го държа и за това яде всякакви боклуци.
И от зооплюс се изложиха този път с поръчката. Днес е 7-ми работен ден и все още я няма. А пристигаха за 5 работни дни до сега.
Беше минус 7. Днес при минус 1 нямахме никакви проблеми.
И един въпрос - режете ли козината която е между възглавничките на лапите?
Аз на моя му я махнах веднъж, но в момента не дава да му я отрежа и не знам дали е по добре да си седи през зимата или да бъде отрязана.
И да го похваля - ресането не му е най любимата процедура, но въпреки всичко седи и мога да го реша.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт