Стара Загора - 76 тема

• 143 404
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • Стара Загора
Препоръчайте ми надеждна лаборатория за изследване на пролактин, кортизол и DHEA-S ако разчитам правилно

Бодимед Simple Smile

# 151
Препоръчайте ми голям детски кът с играчки и парк подходящо за 3 годишно дете?

# 152
Мами, издирвам Татко смърф и Готвача от стикитата от Лидл. Ако някой ги има и иска да разменим нека ми пише на лично.

# 153
В коя лаборатория в Стара Загора взимат най-безболезнено и безпроблемно венозна кръв на малко дете ? Питам понеже имаме горчив опит.

# 154
Препоръчайте ми надеждна лаборатория за изследване на пролактин, кортизол и DHEA-S ако разчитам правилно
Qlena, трудно е да се намери читава лаборатория по отношение на хормони. Чувам много добри отзиви за Бодимед, но личен опит там нямам. Знам, че в Ритъм е добра лабораторията. Там съм пускала стандартни изследвания и то по здравна каса. Мисля, че пролактина се поема от здравната каса, но за другите два ще трябва да плащаш. В този ред на мисли Ритъма е скъпа, ако трябва да си ги плащаш. Пак от собствен опит, някой ми препоръча лабораторията на Университетската болница, там ходих да си правя един хормон и бях доволна. Цените там са по- нормални. DHEA-S съм го правила в българо- германския, ама преди доста години.
Резултата му се разчита по таблица, която трябва да ти я дадат от самата лаборатория.

# 155
  • Тра-ла-ла
Здравейте  Grinning Искам да попитам къде около пешеходната зона на центъра на Ст.Загора има платен паркинг, където можем да оставим колата за повече часове? Прочетох, че Зелената зона е до 3ч престой. Не мога да намеря и карта на обхвата на зоната, за да се ориентираме евентуално да паркираме извън нея. Благодаря  bouquet

# 156
  • В къщурката на хълма на феите
Платен паркинг има в подлеза срещу бившето кино Комсомол, сега не знам дали не го направиха Версай или някакъв друг подобен хангар .. що се отнася до Синя/Зелена Зона - цък тук и тук

# 157
  • Тра-ла-ла
Платен паркинг има в подлеза срещу бившето кино Комсомол, сега не знам дали не го направиха Версай или някакъв друг подобен хангар .. що се отнася до Синя/Зелена Зона - цък тук и тук
Може ли някакъв адрес на това бивше кино Комсомол? Да не е паркинга под Универсалния магазин до джамията? Първият линк е от зоните в София. Вторият - благодаря, поне някакъв контур ще имам Grinning

# 158
Джулая точно за там става дума, да ..

п.с. първия линк изобщо не го погледнах - писах в гугъл стара загора загора платена зона и хванах първия и втория линк, които ми излязоха .. хубаво, че поне единия върши работа, извинявай bouquet

# 159
  • Тра-ла-ла
Джулая точно за там става дума, да ..

п.с. първия линк изобщо не го погледнах - писах в гугъл стара загора загора платена зона и хванах първия и втория линк, които ми излязоха .. хубаво, че поне единия върши работа, извинявай bouquet
То и аз така търсих инфо за зоната и очаквах, че в 21 век нещата ще са уредени - официални карти, правила и т.н. Уви.

Благодаря  bouquet

# 160
Здравейте. Някой може ли да ме ориентира за магазинче или склад , където да продават перилни препарати внос от Турция. Търся един турски шампоан с чесън и някой препарати да си купя (досега съм купувала такива неща от пазара в Д-град, но скоро не ми се очертава ходене на там ). Ако някоя вас пазарува от подобни складчета моля напишете ми адрес или поне някакъв ориентир към тях  Simple Smile.Благодаря

# 161
Някой може ли да ме ориентира дали съм изпуснала сроковете за записване в предготвителна група в училище? Изпаднала съм в някакво дълбоко заблуждение, че тия неща ме чакат не тази, а следващата година и сега не знам дали не увиснах Whistling

# 162
  • Стара Загора
Ако детето навършва 5 г. в тази календарна година, може да го запишеш в ПГ в училище, сега/тази година. Не си изпуснала срока (ние миналата година нашето дете, на 6 г. тогава, го записахме юни месец в едното у-ще, имаше места,  но искахме в друго, а от там ни казаха, че няма свободни места. Първоначално се примирихме с първото, но през юли решихме да проверим как стои въпроса с местата във второто у-ще и ходихме в инспектората. От там ни казаха, че след като детето подлежи на задължително обучение в ПГ, от у-щето нямат право да ни откажат прием, съдействаха ни и приеха детето в желаното от нас.). Моят съвет е все пак тези дни да отидеш на място в у-щето, което сте избрали и проверите как стоят нещата със записването.

# 163
Ходих, казаха ми, че записването си тече цялата година, но вече нямат места в паралелките и ако искам да опитам при тях пак да ида на 04.09., когато е първата им среща с родителите и ако някой се е отказал, ще ни запишат .. ако не искам да чакам мога да опитам в друго училище или в детска градина за няколко месеца и догодина пролетта да отида в първите дни и да запиша детето в подготвителна група .. може ли да ми кажеш къде е инспектората и към кого да се обърна?

# 164
  • Стара Загора
Намира се на последния етаж в сградата на музикалното у-ще " Хр. Морфова", в района на Института за учителки (този район ми е много непознат, дано да съм те ориентирала, там като се замотах, питах и ме упътиха). Никого не познавам от там и не запомних името на жената, която ни съдейства, но там на място изложихме проблема и ни упътиха към съответната инспекторка. Ние държахме да е в у-ще, а не в градина, не мисля, че могат да те задължат да е в градина, ако не искаш, а и при факта, че предучилищната подготовка е задължителна, в най-близкото до местоживеене у-ще са длъжни да обхванат детето ( така ми обясни инспекторката и дори се обади до у-щето, да каже, че трябва да запишат детето, каза, ако въпреки това има проблем, пак да я потърсим). Така, че иди до Инспектората, питай и настоявай, дано да попаднеш на същата г-жа.
За кое у-ще става въпрос?
ПП: И друго се сещам, в нашето у-ще групата беше пълна отначало, на втория месец напусна едно дете, а през цялата година периодично пристигаха нови деца предимно от градини (7 броя, последното преди 1 месец), значи-може, така че, и това е вариант, но ти си настоявай на твоето.

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 15:30 от galeta

Общи условия

Активация на акаунт