Десети клас 2018/19

• 111 383
  • 709
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз пък съм очарована от това, какво са научили през Преп годината, малкия има активния речник на каката и баткото на края на гимназията...Иначе многото свободно време и на мен ми дойде в повече в епичната ми битка с онлайн гейминга.

Аз лятото вече съм го "натоварила" - лятна академия в NY две седмици през юли, 1 седмица през август с нас из Адриатика и след това има само месец да се офлянква.

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 14:55 от Sharky*

# 151
Извинете, аз пак съм тук с друго питане, касаещо малката щерка, която сега подава Заявления за прием в пети клас в няколко училища.
Вчера ни се обадиха, че е приета в 138 СОУ (София), с профил френски език.

Ако има родители на деца, учили в прогимназията 5-7ми клас във въпросното училище, биха ли споделили мнение за нивото на обучение в не-математическите паралелки.
Трябва да края на седмицата да я запиша, а чакаме класиране от други училища. И ме мъчат съмнения конкретно за това училище.

Благодаря на отзовалите се.  bouquet

# 152
Снощи мина последната родителска среща за тази година. Пак нямаше никакъв смисъл. Нищо конкретно не ни каза, освен че не учат сериозно, но се справяли... Ще имат устен изпит пред комисия от няколко учители, ще представят книга, която трябва да са прочели и НВО - това остава до края. Няма яснота кои ще са учителите следващата година, дори класната не е съвсем сигурна. Вероятно ще бъде учителката им по френски, която мина, но се интересуваше само да си досъбере хора и пари за курса по френски през ваканцията. Час и половина след началото на срещата учителката по математика не се беше появила и повечето родители си тръгнаха. Останаха 3-4 само да я чакат, не знам дали са я дочакали. Тя пропусна и предишните две...

# 153
  • София
.... Час и половина след началото на срещата учителката по математика не се беше появила и повечето родители си тръгнаха. Останаха 3-4 само да я чакат, не знам дали са я дочакали. Тя пропусна и предишните две...
Аз, при подобна ситуация в 32-ро в София,  преди 10на години,  принудих директорката на училището да "я замести" на РС.

# 154
  • I want it all and I want it now.
При нас са на финала.
Сега ще им дават да попълват молби за вторият език и тук сме пред дилема какво да избере Wink
Много несериозно отношение да не се появиш на РС Confused

# 155
  • София
Напротив, съвсем сериозно осъзнаване за несправяне с трудовите задачи и съответно криене от отговорност.

# 156
През март беше болна, но предишния път я чакахме, чакахме. Накрая помолихме класния да провери има ли смисъл и се оказа, че я няма. Вчера може и да се е появила, но кой ще я чака... Все пак тази година учат само три важни предмета и беше хубаво да виждаме преподавателите. На миналата родителска среща дойдоха дори учителите по ИТ, рисуване и музика.
Отделно много родители се оплакват от начина на преподаване на въпросната учителка по математика. Масово децата ходят на уроци. Но никак не сме задружни и едва ли можем да постигнем нещо, примерно да настояваме догодина да имаме друг учител.

# 157
  • Бургас
ние сме с такава учителка по мат. от 5-ти клас, и да дойде на РС само измънква под носа си как децата не учели достатъчно и това е

# 158
Здравейте,
Виждам, че децата ви учат в езикови гимназии.
Моля, ако имате впечатления от 32-ро, 31-во, 127-мо и 7-мо, да ги споделите. Сега завършваме 7-ми клас и редим желания. ooooh!
Може и на лични.
Благодаря!

# 159
  • В офиса
Иначе многото свободно време и на мен ми дойде в повече в епичната ми битка с онлайн гейминга.
Догодина ще черпя съвети. Че болестта тежък гейминг е обща. Те даже май заедно играят отвреме навреме.

# 160
  • София
Иначе многото свободно време и на мен ми дойде в повече в епичната ми битка с онлайн гейминга.
Догодина ще черпя съвети. Че болестта тежък гейминг е обща. Те даже май заедно играят отвреме навреме.

Тъкмо се надявах, че поне в това училище няма да се "запишем" в клуба на хевигеймърите, ама не било...поне е сменил средата (гледам, че все по-малко гейми с "аверчетата" от старото училище), и това е прогрес, че аз на онези им бях  много набрала  #2gunfire #2gunfire #2gunfire.

# 161
  • у дома
Осмокласникът ми се завърна от петдневно зелено училище на Банско-освен,че са се забавлявали,са решили и предишните НВО-та по АЕ-класната им е по АЕ и предварително си знаеха,че ще има и учене...При осигурена храна го пратих със 75лв -по 15лв на ден да има за харчене,върнал е 60 лв от тях... И сега ,за да не ми завидите за пестеливото дете да ви кажа ,че брат му-4 кл ходи на еднодневна екскурзия до Плевен без да му е осигурена храна -дадох му 30лв-не е върнал нито стотинка,но си е купил книга за 20лв-та на него и 100 да бях дала пак щеше да намери за какво да ги изхарчи за един ден ...

# 162
Снощи мина последната родителска среща за тази година. Пак нямаше никакъв смисъл. Нищо конкретно не ни каза, освен че не учат сериозно, но се справяли... Ще имат устен изпит пред комисия от няколко учители, ще представят книга, която трябва да са прочели и НВО - това остава до края. Няма яснота кои ще са учителите следващата година, дори класната не е съвсем сигурна. Вероятно ще бъде учителката им по френски, която мина, но се интересуваше само да си досъбере хора и пари за курса по френски през ваканцията. Час и половина след началото на срещата учителката по математика не се беше появила и повечето родители си тръгнаха. Останаха 3-4 само да я чакат, не знам дали са я дочакали. Тя пропусна и предишните две...

Бети, уплашила се е , определено въпросната преподавателка е една от най-мързеливите учителки с които съм се сблъсквала в цвлият си живот и като родител и като ученик.
няма родител който да е доволен от нея, но за съжаление е с големи връзки щом си позволява тези волности, в класа на моето дете редовно закъснява с по 15 минути и после се оплаква пред децата, че часовете са малко к няма време да им предаде уроците.
нямам думи...

# 163
  • София
...............
Искам да ви попитам децата ви имат ли някакви идеи за лятна работа. Ако имат, те или вие, ще ми е полезно да споделите (но без работа при приятели и познати, тъй като аз не познавам "работодатели").

Нашият всъщност "работи" от доста лета насам, и то съчетавайки полезното с приятното Simple Smile (същото "работех" и аз едно време като ученичка) - събира и предава гъби (основно) и/или билки/шипки, диворастящи.
За целта ви трябва само гора/поле/храсталаци ... природа.
Хем планинарство, хем във форма, хем "работа" Wink  Tова го "работи" около село, обикновено са група (да не се притеснявам, че е сам из планините/полята), но около София примерно има достатъчно гори и поля.
За София идея си нямам къде има пнктове за изкупуване, но би трябвало да има.
Скрит текст:
Миналата година беше събрал доста - пое си абсолютно всички учебници, тетрадки и пособия (само тези по НЕ бяха към 300 лв.), накупи си дрехи за училище, че му и останаха (при това повече от месец бяхме извън страната) Wink
Все пак, имайте предвид, че цените на пунктовете са ниски, доста далеч от тези в супермаркета (примерно за манатарка или пачи крак), някой от служителите гледат да ги поизлъжат - я с грамаж, я с качества и може да има разочрования в началото Wink

# 164
Рали, ако реши да събира около София докато е тук мисля, че и моичкия би се присъединил.

Общи условия

Активация на акаунт