Десети клас 2018/19

• 111 387
  • 709
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Благодаря.
 А можете ли да ми кажете на 9 и на 10 въпрос кой е отговора?
 bouquet

9 а - или и двете трябва да са членувани, или и двете да не са членувани
т.е. Наши и чужди журналисти / нашите и чуждите журналисти

10 б - признало на родителите си = своите родители, а не неговите

# 136
  • столицата
Мами, като майка на седмокласничка, която току-що приключи борбата  с външното оценяване и на която предстои да подреди желанията си, бих искала да ви помоля да споделите впечатления от софийските училища, в които децата ви учат. Знам, че има теми по училища, но там сякаш  няма такава активност, каквато е тук. Най-вече ни вълнуват  езиковите гимназии и училищата с интензивно изучаване на езици, но и от друго училище ако сте доволни, ще се радвам да го споделите. Благодаря предварлително!

# 137
  • Sofia
Дъщеря ми учи в 91 НЕГ. За сега е доволна. Стабилно се учи. Питай какво по- точно те интересува.

# 138
Кога е външното оценяване по чуждия език в профилираните гимназии? Embarassed Мисля,че ще е на 22 юни,но не съм сигурна  Rolling Eyes Embarassed Hug

# 139
  • София
 На 23 юни.

# 140

Благодаря! Устния на същата дата ли е?

# 141
  • Пловдив

Благодаря! Устния на същата дата ли е?
Устен правят само в някои училища по тяхно си желание. Така че трябва да им кажат на място.

# 142
Привет.  Simple Smile
Майка съм на шестокласничка и търся препоръки за частен учител по математика в София.
Девойката ходи на школа в 6ти клас, но не се чувства уверена. Иска ми се с допълнителни частни уроци да оберем пропуските.

Преди време бях получила препоръка за Ваня Димитрова, учител от 31 СУЧЕМ, ако имате впечатления от нея - ще съм безкрайно благодарна да ги споделите.

Благодаря!  Hug

# 143
  • софия
Здравейте,
Майка съм на седмокласничка. С оглед на излезналите резултати, смятам че силите ще ни стигнат за 35-то училище. Много ще съм благодарна, ако родители на деца, които учат там споделят своите лични впечатления.

Хубав ден!

# 144
При нас днес класно по литература, другата седмица е по математика. На 23-ти НВО. Утре пък съм на родителска среща. Толкова бяха бесмислени последните, че... Поне най-после са първа смяна, след като цяла година изкараха втора.
Иска ми се вече да е започнала ваканцията. Омръзна ми да се караме заради неговия мързел. Tired

# 145
  • София
Моят син днес имаше класно по математика, по БЕЛ мина отдавна, даже е върнато. Другата седмица ще правят по испански. Курсът по английски приключи и младежът има повечко време този месец.
Аз пък много се радвам на тази година и не искам да свършва, всъщност не искам да започва следващата с десетките предмети - много лежерна, спокойна, особено след гърча в 7-ми клас.
Искам да ви попитам децата ви имат ли някакви идеи за лятна работа. Ако имат, те или вие, ще ми е полезно да споделите (но без работа при приятели и познати, тъй като аз не познавам "работодатели").

# 146
Моят син днес имаше класно по математика, по БЕЛ мина отдавна, даже е върнато. Другата седмица ще правят по испански. Курсът по английски приключи и младежът има повечко време този месец.
Аз пък много се радвам на тази година и не искам да свършва, всъщност не искам да започва следващата с десетките предмети - много лежерна, спокойна, особено след гърча в 7-ми клас.
...
+1  Peace

...
Искам да ви попитам децата ви имат ли някакви идеи за лятна работа. Ако имат, те или вие, ще ми е полезно да споделите (но без работа при приятели и познати, тъй като аз не познавам "работодатели").
Много ще е интересно и за мен.

# 147
  • София
При нас засега само класното по АЕ е минало. По математика и БЕЛ предстоят. Peace

мюмла, много са сложни нещата за работа, ако нямате познат работодател, тъй като има толкова много документи за попълване, че на повечето изобщо не им се занимава с такива малки работници... В нашия блок отдолу има няколко магазинчета за хранителни стоки и няколко съседски деца съм виждала там да помагат през годините. Това е евентуално вариант за някъде около вас.

# 148
  • София
.♥.Петя.♥., благодаря!
Ще разпитаме из магазинчетата, то това си е "неофициална работа", и аз такава и имах предвид, защото също съм чувала, че е сложно иначе. А за раздаване на листовки, може би, също не се изисква докуметация?
Ще се радвам и на други идеи Simple Smile

# 149
  • В офиса
Аз съм със смесени чувства към годината. Не научи почти нищо ново, освен английска пунктуация и умението да пише 1 страница параграф за 15 мин. Пише добре - аргументирано и структурирано. Но за една година не ми се вижда впечатляващо. Така че аз чакам многото предмети с нетърпение, дано да се научи да си организира времето най-накрая.
Това с работата е много интересно. Не ми беше хрумвало. Аз за пръв път работих лятото след 10-и клас и някак си мислех, че са още малки.

Общи условия

Активация на акаунт