Четвърти клас - 2

• 72 804
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Моя твърдо ще се явявява
И той не знае защо
Не се готви обаче
Joy
Моя също, по същите причини.  Laughing
Иначе днес ме пита дали може да влезе в спортното след 4 клас. Rolling Eyes
Изобщо не съм се интересувала от това училище в Бургас. Нямам идея какво е нивото, кога и как приемат там. Но той ме помоли да разучим, искал да опита. Със смесени чувства съм.

# 511
  • София
И моето дете е писало, че косето е надменно.

Честно казано, отворените въпроси не знам как ще ги оценяват и дали ще приемат малко по-различно мнение от прекрасните примерни отговори, които са посочили.

# 512
  • у дома
Ние не решаваме нищо специално за Питагор-каквото сме решавали през годината и на школата по математика-това...Даже мисля днес и утре да си почива ,защото нещо много им се насъбра...

# 513
Покрай вашите коментари за косето и аз го разпитвах тази сутрин. Каза същото, че косето е надменно и е написал две причини, защо смята така. Аз още не съм разгледала теста и за нищо друго не съм го питала.

# 514
  • Велико Търново
 Laughing разсмях се като четох коментарите ви, че децата са написали "надменно" за косето босето - и моята дъщеря също така го е определила Laughing
Изобщо не очаквах това да им дадат, толкова упражнения правихме на граматиката, разбор на изречения...и накрая...както и да е, за мен тези оценявания нямат никакво значение, знам нивото на дъщеря си, пък те ако ще и 4 да й пишат. Преди време се втелясвах за тези матури, сега го карам спокойно, детето ми - също.
Ще видим днес по математика какви ще ги измъдрят... Thinking

# 515
Покрай вашите коментари за косето и аз го разпитвах тази сутрин. Каза същото, че косето е надменно и е написал две причини, защо смята така. Аз още не съм разгледала теста и за нищо друго не съм го питала.
За косето не е имало редoве за 2 причини. Т.е. всички писали различно от хитро са с -1точка.

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 09:33 от maria77bg

# 516
Забавно ми стана, че толкова дечица са писали надменно
Дали МОН ще си направят някакви изводи  Laughing
Говорих си с моя, че в отговорите има вариант, в който се казва, че косето лъже. Много се учуди и се стресна, че не го е писал.
Коментира, че сигурно теста го е писал един човек със странни възгледи, и никой повече не го е погледнал. Питах го как си ги представя нещата. Обясни ми, че според него в министерството работят много хора, и като правят тестове и изпити, ги мислят и проверяват всички и много се стараят. Ех, душичка наивна.

# 517
И в нашия клас всички са писали надменно, освен дъщеря ми, която написала отзивчиво, защото мислела, че това означава да откажеш да направиш нещо  Mr. Green А надменно пък повечето не знаели какво значи и явно понеже другите отговори не са им се сторили правилни са оградили надменно. И според мен тази дума е сложна за тях.
Чудех се и аз дали ако повечето деца покажат грешен отговор на тази задача ще се сетят, че грешката е в МОН  newsm78

# 518
Чудех се и аз дали ако повечето деца покажат грешен отговор на тази задача ще се сетят, че грешката е в МОН  newsm78
Не, защото никой в МОН няма да направи анализ. Сигурна съм!
Според мен не е нито хитро, нито надменно това пиле, но това е положението Simple Smile
Кое му е хитрото, то си има други приоритети - жилище, деца... Пък като го поканят за храна, защо да отказва, не е любезно все да отказваш Simple Smile)))

# 519
И за мен някак извода от тази приказка не е недвусмислен. Не е като лисицата, дето подпирала облака докато врабчето сади и жъне,а после отива наготово. Косето поне се грижи за малките си Simple Smile

# 520
  • София
Точно за всички тези двусмислици ставаше въпрос и по-напред. Аз да ви кажа не съм я питала за Косето какво е и каква поука е написала, че след матурата по БЕЛ мина на вълна математика и сутринта беше в пълен шок. Принципно математиката й е по-слабата страна и днеска милата ни приемаше, ни предававше...Ако е читава довечера ще я питам за Косето. С нетърпение чакам да видя как ще се издънят от МОН на математиката днес  Laughing

# 521
Оф, то почнало...стискаме палци
Ще мине, ясно че МОН няма да си направи изводи. Кофти ми е за изводите, които си правят децата.
Защото дискутирахме грешките на олимпиадата по математика, чакахме маса време резултат от кенгурото, сега пък Косето се оказа противоречива личност...ей такива ми ти неща...

# 522
А надменно пък повечето не знаели какво значи и явно понеже другите отговори не са им се сторили правилни са оградили надменно. И според мен тази дума е сложна за тях.
Често се случва, избират дума, чието значение не знаят.

# 523
За косето не е имало редoве за 2 причини. Т.е. всички писали различно от хитро са с -1точка.
Точно това ми стана странно. От коментарите от тук останах с впечатление, че нищо друго не е трябвало да се пише, а той ми каза, че трябвало да посочи поне 2 причини защо е такъв отговорът му и съответно ги написал. От всичко изброено до тук изобщо не ми става ясно по места кой какви указания е получавал, как е работил и как се оценява.

# 524
ston, в сайта на МОН има бланките. Там под този въпрос няма "Посочете 2 причини..."
Дори и да е написал 2 причини, никой няма да му ги зачете, колкото и логични да са.

Общи условия

Активация на акаунт