2. Мнения за "Оазис строй" Пловдив - Оазис1-8

• 187 119
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 660
Те тия представители си взимат паричките и си строят къщи с тях и хич не им пука за масата в града!

# 661
Здравейте всички участници във форума, моето мнение: капарото - нещо което искаш да купиш се капарира/запазва, следва определен срок в който се подписва предварителен договор в който е описано какво купуваш, за колко, при какви условия и за двете страни, срокове за изповядване и др. и се заплащат 10% от цената на имота, следва в определения в п.д. срок окончателен договор в случая с оазисите акт14 и се заплаща до пълната цена на жилището. В зависимост от условията в предварителния договор може да има различни ситуации по капаро, плащания и т.н. например според мен капарото ако вие се откажете би следвало да го изгубите но ако има промени по вина на строителя би трябвало да ви се върне. В п.д се упоменават и методите за плащане дали изцялов кеш/по банков път/ или една част кеш/друга по бп и в зависимост какво сте се договорили така ще платите, ако строителя иска друго може да се откажете и да си търсите правата може би по съдебен ред ( имате договор) и санкциите са за неспазващия договора.  При купуващите с кредит може нещо да е различноЗа сега по строежите се работи, но може това да са фирми подизпълнители на които е платено или ако не може и те да изгорят с ненаправени към тях плащанияОазис 7 е копие на елит който построи едното П и двата строежа би следвало да получат акт16 в края на август "17г За оазис 8 ако не се почне копка до месец-два може да е под съмнение строежа. Скоро нямаше като че ли изгоряли на зелено но явно пак се появяват случаи

# 662
Биг Мама, съгласен съм с теб. За съжаление в България най-големите проблеми за неуспехите и са свързани с корупция, лапане, рушвети, роднини, "по-лесен начин", и т.н и т.н. Ето например тези комплекси - взима се парцел, дават се рушвети да може отговорните лица да си затворят очите и строят с максимален брой апартаменти на квадратен метър (напр. оазис 7 - 14 апартамента на етаж -> та това си е Общежитие / Гето - по ваш избор). Минават години и поради липса на какъвто и да е контрол, всичко става презастроено (като черноморието) и тогава пак започваме да се чудим кой е виновен, че е допуснал такива абсурди, но вече е мн късно! За всяко нещо, ако не се вземат мерки на време после става много трудно.

# 663
  • Пловдив
Jivko Bonev, всичко е ОК, само плащанията в брой са нарушение на закона. Дори и на капарото.

# 664
  • тук-там
....... например според мен капарото ако вие се откажете би следвало да го изгубите но ако има промени по вина на строителя би трябвало да ви се върне.

Интересно... ако си виновен губиш капарото, ако строителят е виновен - нищо не губи, просто го връща... Laughing
Дали някой е получил капарото си в двоен размер, от тези, дето ги викат да им го връщат? ooooh!
Както и следва да е. Peace

# 665
Точно така, капарото за това е капаро. Ако си дал 1000 и се откажеш гориш, но ако отсрещната страна се откаже трябва да ви даде 2000, защото 1000 са си Ваши и 1000 неустойка, но ясно ми е, че няма да го върнат в двоен размер  Crazy То беззаконието тук взе да става чак очевадно. Няма никаква система. Всичко корумпирано и продажно  #2gunfire

# 666
  • Пловдив
Ако има нещо черно на бяло и внесено капаро по банков път, да си търсиш правата. Иначе и да не ти го върнат, не можеш нищо да направиш. Плащането в брой е незаконно и съответно няма как да имаш валиден документ.
Но явно Оазис имат достатъчно други проблеми, за да си навличат и гнева на капариралите в осмицата.

# 667
   ... Незнам какво е законно и какво енезаконно, кой на кой бута пари и кои какви ги върши, но държавата я няма, а и ние като жители на тажи държава си заслужаваме и управниците и ръководителите и строителите!!!
Имам няколко познати, които са си купили апартаменти в тези "Оазиси", образовани  и умни хора. Незнам как може да се вържеш на схемата на придобиване на жилище в тези комплекси а незнам и банката как се вързва да отпуска кредити ( но то задължението си остава на физическото лице закупило апартамента). Та схемата не ми еясна купувама партамент за 50 000 Е, прехвърлям го на 10-12 000Е и след това давам останалата сума на някаво физическо лице за довършителни работи. При което фирмата строител се отказва от последващи искове към теб.
   Така в мен възникнаха няколко въпроса.
    - С кои ум ще дам на някой едни пари в брой или ще ги преведа на ФЛ и ще си мисля, че тази сделка е ОК?
    - Какви са тези нотариуси дето изповядват сделката на тази ниска сума?
    - Как става вписване на апартамент от 100 кв. м. в агенцията по вписванията на стойност от 10000Е?
    - Къде спяха НАП и икономическа полиция последните няколко години за такива сделки?
    - Имам и въпрос относно архитектурата на Оазис 4 - Може ли да се влиза и излиза само през един вход при толкова живущи? Какво ли ще стане ако стане пожар.... ?

Както и да е дано се дострои Оазис 5,6,7  а хората от Оазис 8 си вземат парите, които са дали. А за всички, които са придобили имота по горната схема да приготвят понякои и друг лев за преразглеждане на сделките  и среща с икономическа полиция и НАП.

# 668
Доколкото знам хора минали през икономическа полиция казват че всичко е
  ок нямало проблем.

# 669
И да ви кажа че не само Оазис прехвърлят по този начин.Почти всички е не само в Пловдив и в повечето градове.И тази практика и повече от20год.

# 670
 #Crazy  вярвай си Simple Smile

# 671
Да вярвам си.Аз лично съм продавала имот и прехвърлянето става на 1/3от цената но не в Пловдив.А преди много год купихме апар. По същия начин.Няма как да ме убедиш че не е стара практика.От личен опит говоря.Тук обаче става въпрос за много апар. и номера става проблемен.

# 672
Да вярвам си.Аз лично съм продавала имот и прехвърлянето става на 1/3от цената но не в Пловдив.А преди много год купихме апар. По същия начин.Няма как да ме убедиш че не е стара практика.От личен опит говоря.Тук обаче става въпрос за много апар. и номера става проблемен.

Това е съвсем различно. И сега е възможно да прехвърлиш на данъчна оценка. Пак е рисково, но е на база документ, редовен.
А тук е пълна измама. Няма в днешно време, дори в най-забутания град, апартамент за 6-10 000лв. Няма! Naughty

Доколкото знам хора минали през икономическа полиция казват че всичко е
  ок нямало проблем.

Ти ходила ли си в икономическа полиция? Защото аз съм ходила и знам, че те нищо не ти казват. Само те разпитват. Peace

# 673
Това за вас проблем ли е.В смисъл като не ти казват нещо какво следва

# 674
  • до най-прекрасния мъж
Икономическа полиция, а и което и да е друго разследване си събират доказателства и после действат според случая. Никой нищо предварително няма да ти каже, нито ще те обвини, нито ще ти каже, че има проблем, нито ще ти каже какво са събрали като доказателства до момента.
Ако съберат достатъчно доказателства за престъпление, проблемите ще дойдат на по-късен етап за виновните страни.
Така че, не се успокоявайте. Може повече никога да не ви потърсят, а може да бъдете и чести посетители на съда. Божа работа и човешка направия, както казваше баба ми.

Общи условия

Активация на акаунт