Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 95 495
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Момичета,ще ви задам един може би глупав въпрос.Мисля да си взема крем с третиноин за борба с фини линии около очите.Та въпросът ми е само във въпросната зона ли да го нанасям или и по цялото лице с цел превенция?

# 151
Момичетата са обсъдили ретина доста обстойно назад в темата, ако почнеш да се връщаш назад ще прочетеш много инфо. От това, което аз разбрах го разреждат в комбинация с друг продукт, явно е силен.

# 152
Около очите най-трудно се привиква, кожата е най-тънка. Аз го ползвам само от 3 седмици на цяло лице и съвсем леко минавам в областта на пачия крак, но ползвам веднъж седмично и то най-слабата концентрация от 0.025%. Тази честота мисля да запазя за сега като през останалото време ползвам друг ретиноид (вече втора година) и АХА серум, който не е агресивен, не знам неговата концентрация. Но определено чувствам леко изсушаване, нямам белене или дразнене. 

# 153
  • София
Дами, похвалете някой околоочен крем! В процес на избор съм на козметика, реших да сменя Талго и Деклеор, които ползвам от около година. Не че съм недоволна от тях, но нали я знаете онази жажда да опиташ нещо ново ...... Crazy

# 154
Моят фаворит е този:

https://www.lookfantastic.com/paula-s-choice-resist-eye-cream/11190818.html

Кожата става много мекичка с него и се усеща хидратирана. По принцип проблеми около очите не се третират успешно с козметика само, но си купих този и го чакам да пристигне, уж е за торбички под очите.

http://www.allbeauty.com/80413-skin-doctors-eyes-eyetuck-anti-bag-technology-15ml

При мен проблемът е, че първо е наследствено, второ работя на компютър и изкуствена светлина цял ден.

# 155
За моите проблемни околоочни пространства,които бяха постоянно подпухнали,използвам eye cream на Неострата и intensive eye therapy неострата.Изумена съм от резултата😄

# 156
Благодаря, ще видя резултата от скиндоктърс и ако не десйтва като свърши ще пробвам неострата.  Hug

# 157
     Дами,изкушавам се да ви покажа,нещо с високо съдържание на ретинол,което на мен повлия много добре.Пробвах мостра.Нанесох само веднъж,както ми беше препоръчано.След 2-3 дена се получи изющване ,леко, като при повърхностен пилинг .Кожата светва  . Това се води нов продукт на неострата  и реших да споделя,че много ми допадна.                                                                                                               

# 158
lanirema, от къде купуваш Неострата?

# 159
  • Street of Dreams
Нищо не се вижда от тази малка снимка.

# 160
https://www.neostrata.com/product/neostrata+skin+active+retinol+-+nag+complex.do Извинявайте за малката снимка качих линк.Неострата купувам от вносителите за България -приятели.

# 161
Момичета, понеже в тази тема, предполагам всички сме на 40 и 40+ бих искала да ви попитам:От кога и какви промени забелязвате в лицето си? При мен преди около година- две,се появи неравномерност в околоочния контур ,както и в овала на лицето.Очите ми подпухваха лесно и трудно възвръщаха нормалното си състояние.Ъглите на устните ми сякаш се придвижиха малко на долу.Аз съм на 40 значи това започна около 39.Така се появи и интереса ми към козметиката и процедурите.Трудно свиквам с тези промени.

# 162
  • тук и там
При мен има и известно изтъняване на устните.Забелязва се все повече със годините.Никога не съм имала тънки устни,напротив-нормални,не големи и плътни,но сочни-но вече не са такива.Само аз забелязвам промяната,но е факт наистина,личи си и  като сравнявам снимки.Станали са по-тънки,определено.Peace

# 163
След месец ще чукна 42. Нямам такива проблеми, като торбички, подпухване. Може би овала и намален тургор, но е нормално. Около 40 рязко спада количеството колаген и все пак е едва забележимо или така ми се иска Laughing, най-вече когато не съм си доспала. След 9-10 часа сън се събуждам поне с 5 години по-млада, да не кажа 10.
Козметика ползвам от 18 годишна. Майка ми много ми се караше, но с годините забелязвам плюсовете от ранното ѝ започване. Одрала съм кожата ѝ, ген, всичко и сравнявам снимки.
Имам обаче голям проблем с мимически бръчици. Каквото и да си помисля, то винаги е изписано на лицето ми. Смея ли се- бръчки около очите. Ядосам ли се- бръчки на челото. Тъжна ли съм- бръчки около устата.

След около година почивка на финансите, за скъпи кремове, сега отново започнах борба и съм много доволна от първоначалните резултати. За себе си съм установила, че без постоянство ефект няма.
Колкото до обратния завой на ъглите на устните. Мислете положително и те пак се повдигат. 

Грижете се за себе си, никой няма да го направи вместо вас!

# 164
Моят голям страх е не бръчките,а отпускането на кожата.Видях какво се получи при майка ми,която сега е на 61.Само в рамките на 5 години кожата и направо се свлече.Като си помисля за наследственост и изтръпвам.Ходя на стимулация с микротокове ,като гимнастика за лицето е,но дали ще ме спаси?!! !!🤔🙄

Общи условия

Активация на акаунт