Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 95 496
  • 742
  •   2
Отговори
# 405
  • София
Оставам с впечатление, че тази тема спокойно може да се прекръсти на "Продукти е ретинол и третиноин - отзиви".
Лично аз не съм убедена, че това е единствената алтернатива след 40... Мисля си също така, че третиноинът е твърде инвазивен и вероятно консултация с дерматолог не би била излишна.  Peace

# 406
Има много инфо за различните киселини, вит. Ц, хилауронови серуми и т.н.

Кои други алтернативи имаш предвид, Петя?
Съгласна съм за това, че третиноина е инвазивен, но всеки има глава на раменете и (на тези години) преценя за себе си какво да ползва и какво - не.

# 407
  • някъде под слънцето...
Оставам с впечатление, че тази тема спокойно може да се прекръсти на "Продукти е ретинол и третиноин - отзиви".
Лично аз не съм убедена, че това е единствената алтернатива след 40... Мисля си също така, че третиноинът е твърде инвазивен и вероятно консултация с дерматолог не би била излишна.  Peace
Мисля, че темата е за споделяне на опит.
Който не се интересува да прескача постовете.
На мен например не ми допада Филорга.Ползвала съм кремове, серуми, пилинг и, и други техни продукти.При мен нямаха ефект .Не съм доволна от марката и не бих пробвала нищо повече от нея.
Но вместо да поучавам пишещите в темата за Филорга просто не  влизам там..
lunna pateка
При мен нямаше сърбежи , зачервяване, парен е, щипене, белене.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 14:40 от sl

# 408
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Аз ползвам силен домашен пилинг, плодова киселина много по-концентрирана и пак няма тези болезнени странични ефекти... Кожата става мека, гладка, избелява, подмладява се, но ти не виждаш как става това, много нежно и безболезнено...

Лунна, би ли разказала по-подробно за този домашен пилинг? Готов продукт ли е или концентрат, който си разреждаш вкъщи до нужния процент?

# 409
от толкова много теми вее не мога да се ориентирам къде да ета, мисля,е мернах някъде да е коментирано за слънцезащита (пресняване през дена върху грим). ато изляза слагам крем с висок фактор, СС крема ми е също +, но .... след няколко аса се налага да се поднови филтъра и върху ФДТ не се сещам какво бих могла да сложа. Идеи?

# 410
пудра със спф

# 411
  • Street of Dreams
Лично аз не съм убедена, че това е единствената алтернатива след 40... Мисля си също така, че третиноинът е твърде инвазивен и вероятно консултация с дерматолог не би била излишна.  Peace
На мен например не ми допада Филорга.Ползвала съм кремове, серуми, пилинг и, и други техни продукти.При мен нямаха ефект .Не съм доволна от марката и не бих пробвала нищо повече от нея.
lunna pateка

Защо, нима негативния опит не е полезен? Или темата е рекламна?

# 412
  • Варна
 От коя пудра с висок фактор сте доволни?
Искам да си взема и да я ползвам върху СС крем с фактор 50, но да не разваля ефекта на крема,да стои естествено ,а не брашняно и да не подчертава пори.

# 413
  • Русе
За корекция на грима през деня използвам тази минерална пудра на
Clinique SPF 30: http://m.clinique.com.au/product/1592/40890/makeup/clinique-sun- … r-makeup-for-face.
Матира,слива се перфектно и не подчертава пори.Удобна е,защото е компактна и с тампонче.
Самостоятелно ,върху дневния крем използвам минералната пудра на Avene SPF 50(светлият цвят е страхотен,но е кремообразна),а отгоре коригирам цвета с минерална бронзираща пудра на прах.Гримът е бетон,а защитата надеждна.За градски условия не използвам друга слънцезащита,кремовете с химични филтри не ми понасят,а минералните,според мен не предпазват добре ако нанасяме върху тях фдт,BB,cc кремове,а и са ми тежки.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 16:42 от Sissi 81

# 414
  • София
Аз започвам работа в 8:30 и не използвам слънцезащита преди това. В офиса слънце няма, след работа също не ми е нужна.
Затова не разбирам прекаляването със слънцезащитните продукти от хора, които работят на закрито през целия ден.

# 415
  • Чукарландия
минералната пудра на Avene SPF 50(светлият цвят е страхотен)

За тази пудра ли говориш: Avene Sun Mineral защитен компактен фон дьо тен? Hug

Защото в Ензо са писали, че е фдт. Rolling Eyes

# 416
Аз започвам работа в 8:30 и не използвам слънцезащита преди това. В офиса слънце няма, след работа също не ми е нужна.
Затова не разбирам прекаляването със слънцезащитните продукти от хора, които работят на закрито през целия ден.

И аз съм така.

Пудрата която ползвам когато се гримирам вкъщи е тази:

https://www.epayments.co.uk/epages/es117859.sf/secd7132af486/?Ob … ducts/KR05703-TL9

за ретуш през деня ползвам тази:

http://www.esteelauder.co.uk/product/644/2115/product-catalog/ma … nt-pressed-powder

# 417
  • Русе
Пудрата на Avene е тази:

http://www.aveneusa.com/high-protection-tinted-compact-beige

Предполагам,че е същата като в Ензо.
Води се пудра,но е кремообразна и покритието е като за фдт.Аз много се харесвам с нея!Бих я използвала целогодишно,но през зимата изсушава.Тъмният цвят е с жълт подтон и не ми допада.
Слънцезащитата е наистина много добра и стои страхотно.Досега не съм намерила друг вариант,който да изпълнява и двете условия!

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 17:52 от Sissi 81

# 418
Лунна, би ли разказала по-подробно за този домашен пилинг? Готов продукт ли е или концентрат, който си разреждаш вкъщи до нужния процент?

Пилинга е американски комплект - измивен гел за лице преди пилинга, киселината 10 или 15%, хидратиращ крем с ХК за след пилинга... Разбира се гела и крема могат да не се купуват, а да се заменят с каквито имаш под ръка... Крема да е силно хидратиращ обаче... Нанасям го само вечер преди лягане и сутрин задължително слънцезащитен с 50+ фактор... Ползва се само зимата, иначе може да докара петна при слънчево време... Кожата се обновява и се подмладява един вид... Марката е RE fresh skin therapy... Имат плодова, млечна, салицилова киселина, серум с вит.С и много други... Киселината се намазва на тънък слой на лицето и се държи кратко, започва се от 1 мин до към 5-6 мин в зависимост от поносимостта... Започва да пощипва и измивам със студена вода... Лесно, удобно, бързо... Не се нанася на раздразнена кожа, пъпки, обелена кожа и рани...  Peace Прави се цяла зима или до свършване на шишенцето с киселината... Излиза много по-евтино от подобна терапия в салон... Grinning

# 419
  • някъде под слънцето...
lunna pateка

Защо, нима негативния опит не е полезен? Или темата е рекламна?
Имам доста рекламни моменти в  някои теми.
Моите мотиви да не пиша.Не ми се спори.Разбрах че не води до нищо.Има много случаи в които съм споделила положителен личен опит за определени продукти , които яростно са отричани от хора с последователи. След година или две същите тези хора започват реклама на същия продукт.С две думи не ми се занимава.Не считам за необходимо да доказвам нещо на някого.По.тази причина пиша все по рядко във форума

Целогодишно използвам  UV защита .Когато съм навън подновяват през два часа.Най удобен вариант за мен са стиковете. Преди години бях фен на продуктите на спрей, но направих някаква реакция по време на една ваканция, че от тогава отпаднаха тотално от продуктите които ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт