Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 95 495
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
...честит празник с малко закъснение!!! Ползвам Redermic R вечер и Redermic C SPF 25 сутрин на  La Roche Posay от 4 месеца... Продължавам само с тях, защото резултатът е наистина удовлетворяващ, а и са продукти за чувствителна кожа(моята e). Трябва и търпение.. bouquet

Гая, от къде купуваш Redermic R на La Roche Posay ?
Здравей, живея в Италия и тук се продава във всяка аптека, бях много скептична по отношение на крема, но след няколко месеца забелязах стягане и запълване на обема на лицето. Не мога да си купя свободно Ретин А, и реших да пробвам този. В съчетание с Redermic C (чист витамин Ц) съм доволна. Имам петна по лицето, които започнаха да избледняват. При мен работи.

# 451
  • някъде под слънцето...
При мен не .Беше пълно разочарование.
Тъй като от 40 до 50  все е 40+ предлагам когато се споделя да се пишат и годините на които сме.Защото за   тези 10 години жената видимо се променя и то много бързо.
За дамите под 40 не искам да коментирам ама то си е като дама под 30 да обяснява  и да споделя опит с 30+ как да изглеждат като нея.

Кожата реагира по един начин , когато е на 40ни по друг, когато е на 49.

Полезно е и да се слага снимковв материал защото на скоро видях снимка на една дама , която има претенции да бъде гуру в грижата за кожата и косата.По никакъв начин не бих искала да изглеждам като нея.
Защото на думи всичко сме ок, но на живо не съвсем.

# 452
При мен не .Беше пълно разочарование.
Тъй като от 40 до 50  все е 40+ предлагам когато се споделя да се пишат и годините на които сме.Защото за   тези 10 години жената видимо се променя и то много бързо.
За дамите под 40 не искам да коментирам ама то си е като дама под 30 да обяснява  и да споделя опит с 30+ как да изглеждат като нея.

Кожата реагира по един начин , когато е на 40ни по друг, когато е на 49.

Полезно е и да се слага снимковв материал защото на скоро видях снимка на една дама , която има претенции да бъде гуру в грижата за кожата и косата.По никакъв начин не бих искала да изглеждам като нея.
Защото на думи всичко сме ок, но на живо не съвсем.

Грижа се за лицето си от 16-годишна възраст, има и наследствен фактор, култура на хранене и т.н., не е необходимо да предъвкваме едни и същи неща. Просто споделям личният си опит....Права си, че от 40 до 50 години промените са значителни. Аз съм на 45 и много искам да се изфукам, че най-младият ми обожател е на 12 години...хехехе..Wink)))

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 00:11 от Гая

# 453
  • някъде под слънцето...
 Аз също се грижа от 18 годишна《 кремове лосиони маски,  По онова време друго нямаше).Храня се здравословно  и също споделих опит със същия продукт.
На 40 минавах за 30, нямах бръчки, отпусната кожа, петна и други екстри, които идват с възрастта без да съм правила пилинги и каквито и да е специални процедури.Действието на козметични те продукти беше повече от от достатъчно.
На 45 вече започна да става недостатъчно.
Точно по тази причина мисля, че възрастта не е без значение.Защото през тези 10 години в организма на жената настъпват доста промени, които не работят в интерес на младежкото излъчване.
И продукт, който на 49 работи, на 45 може би вече не толкова добре  , а на 50 просто не работи.
Не е  толкова важно на колко години са обожател ите, а какви са критериите им.

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 00:21 от sl

# 454
Абсолютно! Аз съм на 50 години.  Нямам бръчки, освен дребни линии около очите, които се забелязват, когато се усмихвам или присвивам очи. Но само за 3-4 години ( някъде към 45-46 година) контурът ми се отпусна и каквото и да мажа - все тая. А пък за шията- не ми се коментира  ooooh!. А до 45-тата година изобщо нямах такива проблеми.

# 455
Аз също се грижа от 18 годишна《 кремове лосиони маски,  По онова време друго нямаше).Храня се здравословно  и също споделих опит със същия продукт.
На 40 минавах за 30, нямах бръчки, отпусната кожа, петна и други екстри, които идват с възрастта без да съм правила пилинги и каквито и да е специални процедури.Действието на козметични те продукти беше повече от от достатъчно.
На 45 вече започна да става недостатъчно.
Точно по тази причина мисля, че възрастта не е без значение.Защото през тези 10 години в организма на жената настъпват доста промени, които не работят в интерес на младежкото излъчване.
И продукт, който на 49 работи, на 45 може би вече не толкова добре  , а на 50 просто не работи.
Не е  толкова важно на колко години са обожател ите, а какви са критериите им.

Непременно ще го попитам като е на 12 години какви са му критериите... Laughing Шегувам се, разбира се. Изводът е, че на моята 45 г. кожа Редермик Р и Ц действа. Лека нощ.

# 456
Да не забравяме (в кръга на шегата), че по-младите мъже често си падат по по-възрастни 'кугъри'.  Това не означава че жената изглежда по-млада, означава че младежът просто си е наумил че харесва лелички и че вероятно определената леличка изглежда добре за годините си.

Възрастта според мен също е от значение, както и гена.
Някъде до 35-атата си година и на мен ми дажаха 20 - 25, но изведнъж нещата тръгнаха надолу от недоспиването, перманентната умора и дори липсата на дневна светлина на работа. Дневната светлина в моя живот от понеделник до петък е 45 мин сутрин и около ч час вечер когато ходя и се прибирам от работа.
Уикенда обикновено минава в домакинска работа и наваксване със съня и семейстовото, за които рядко остава време през седмицата.

На мен от кремовете почти нищо не ми действа - единствено мисля че поддържам определено състояние отколкото да видя някакви промени. Не ми се мисли за менопаузата и предменопаузата, когато кожата се изсушава още повече, качват се кг и т.н.  ooooh! Close

# 457
  • Deep in Clinicals
Тази година навършвам 42,  все още хората не ми дават годините, но това е куртоазно лицемерие. Няма лошо, но не се лаская. Имам реална себеоценка, ясно съзнание, стари снимки и..огледала.

На пръв поглед може и да мина до около 35 годишна, защото съм дребна и не се обличам женствено. В смисъл, неподчертаните вторични полови белези заблуждават противника Mr. Green

И съм абсолютно съгласна със Stardust@:
На мен от кремовете почти нищо не ми действа - единствено мисля че поддържам определено състояние отколкото да видя някакви промени.

# 458
Ех момичета и на двайсет, и  на трийсет по две(имаше такава песен).Годините са мултипликатор за остаряването на опаковките ни,но не можем просто да стоим и наблюдаваме.Аз съм решила да се боря и за тялото и за духа си.И има надежда,затова си общуваме тук.🤗🤗🤗☺

# 459
така като гледам...доста сме тези  за нова тема 50+/-  Simple Smile

# 460
Имаше и такъв лозунг "Много сме ,силни сме"Може да се перефразира "Много сме,хубави сме"

# 461
Момичета, без отчаяние!!! Няма да сдаваме фронта... Joy До 40 години кожата може да мине за млада, със или без особена грижа... До тогава влияят други фактори - наследственост и умора... След това обаче, освен тези фактори започват и хормоните да влияят, здравословното състояние като цяло, липсата на достатъчно сън, нощен живот, пушене и пиене и многооо други... Всичко се "изписва" на лицето много ясно... Кожата може тотално да се измени и грижите стават недостатъчни... Много жени се отчайват от козметиката, започват да търсят алтернатива - операции, инжекции, хиляди скъпи процедури и т.н.  От толкова вложени пари, пак няма гаранция за подмладяване... Mr. Green
Така че продължаваме с качествената и добре подбрана козметика, повечко сън и приятни емоции и каквото дал Господ... Важно е да имаме самочувствие и да не се комплексираме... Такива красиви жени виждам и на 50+... Излъчват красота и  чар... Hug

# 462
  • някъде под слънцето...
По принцип независимо от възрастта има два вида жени.Тези , които искат да изглеждат добре и останалите, които не го искат достатъчно.
Според мен   всяка жена има своя максимум и минимум обусловен от генетиката.Обаче всяка от нас сама избира къде точно да бъде в определения  диапазон.
Сега по същество
Преди няколко дни получих лилави я серум на Паула и концентрата и с вит С.Бяха ми сложили в пакета и книга на марката с доста интересна информация Активни съставки и т на т
Та борейки се с книгата (английския не е сред работните ми) стигнах до извода, че е най добре да ги комбинирам с Retincare  и едни перли с ботокс ефект
Три дни след започване на моята си схема, забелязвам порите видимо по стегнати, и фините линии , които имам видимо  по фини.
Към   схемата се опитвам да правя поне една маска на ден от наличните за които все нямам време.
Направих си снимка преди , надявам се снимката след да покаже разлики.

Ще стана на 49 след няколко месеца.

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 13:54 от sl

# 463
Тази година навършвам 42,  все още хората не ми дават годините, но това е куртоазно лицемерие. Няма лошо, но не се лаская. Имам реална себеоценка, ясно съзнание, стари снимки и..огледала.

На пръв поглед може и да мина до около 35 годишна, защото съм дребна и не се обличам женствено. В смисъл, неподчертаните вторични полови белези заблуждават противника Mr. Green

И аз съм съгласна с твоето твърдение. В интерес на истината след морска ваканция на топло,  хубав слънчев тен, наспиване, почивка и приятно прекарано време със семейство и приятели без нерви от работата минавам и за 30г. Т.е. аз си знам също как съм изглеждала на 30 - определено не както сега. Непознати са ми давали акъл какво ставало след като имаш деца и повече отговорности и т.н. като са ме мислили за по-млада. Истината е, че с пестелив грим и по-ежедневно облекло (да кажем блузка, дънки и спортни обувки) плюс дребния ми ръст мога да изглеждам по-млада отколкото на работа (с токчетата и  саката). И аз ще стана на 42 тази години, но бръчките ми дойдоха в повече и сложих малко инжекции наскоро за първи път.  Не са ме подмладили, но определено кожата изглежда по-добре.
Имам много познати, които прибягват до ботокс, ХФ и други процедури и изглеждат много добре, не на 20, но нямат уморен, загрижен и измъчен вид. Напълно одобрявам, когато е направено качествено и умерено.

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 14:01 от Stardust@

# 464
  • някъде под слънцето...
О да много е забавно, когато някой започне да ти обяснява как не трябва да  се гримираш защото като станеш на 40 ще имаш  бръчки Joy
А колко басове съм печелила за възрастта си не е истина Joy
Най смешнате ситуации са когато ни вземат за двойка с някой от племенниците ми, а те са  по на +-30.

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 14:19 от sl

Общи условия

Активация на акаунт