Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 94 263
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Street of Dreams
Ох, явно всяка кожа е различна и докато не се дадат маса пари за експерименти, нищо няма да стане... Sad

Не разбрах каква е работата с кафето с кокосово масло? Аз съм пробвала и ми се пресече - бях на 90 дневна диета тогава и не можех да слагам мляко. Обаче маслото съм го яла с лъжицата от консервата. Всъщност пишеше кокосово мляко, а имаше консистенция на бита сметана, не маслото за готвене и пържене което е.

На моята мазна кожа, всяка по-мазна храна се отразява - не дай си Боже да ям слънчоглед! ooooh! Лицето ми е като намазано с олио. Това е трудното при борбата с бръчките - всички кремове с такива ефекти са обогатени и омазняващи, моята кожа направо ги изхвърля. Мисля, че нещо с алкохол в моя случай никак няма да е лоша идея, но не разбирам от съставки и пак не знам...

# 76
   Откъде може да се купи кокосово масло? В Био магазините продават ли кокосово масло?

# 77
да, също и в големите хранителни магазини на био щандовете

# 78
OnDiNe, според мен за твоите ранни 30 години е добре да се консултираш при козметик или в някоя клиника при специалист, какво мислиш? наистина един продукт може да е добър за една кожа, но ужасен за друга и т.н.  има много скъпи продукти, които разчитат на реклама и репутация от миналото, но не са толкова велики в действителност. като козметиката на chanel, dior, la prairie.

да не забравяме, че ключ към хубавата млада кожа е и поне 8 часов добър сън, избягване на стрес, хидратиране, много вода, подходяща козметика, отказване на цигарите и алкохола (или намаляване до колкото можем) и ... ген. които в днешния забързан свят са недостижими за много от нас.

за да не удължавам излишно поста, ето два от многото линкове за кокосовото масло в кафето:
http://organics.org/heres-why-people-are-adding-coconut-oil-to-their-coffee/

http://www.doctorbg.net/2-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%87%D0%BA%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

# 79
  • Street of Dreams
И гените, STARDUST.  Peace Peace

На козметик ходя от време на време - при различни, тъй като много пътувам. Съвети колкото искаш - да не прекалявам с миенето и пилинга, микродермабразио, хим. пилинг, с които нищо не се постигна. Бях ви писала преди много време - 6 процедури с много агресивна киселина -излющване и нищичко. Козметичката тогава сама беше изумена от нулевия ефект и смънка нещо за дебела кожа - просто не можеше да си го обясни. Иначе всички настояват за много вода, което се опитвам да спазвам. Три цигари на ден и никакъв алкохол, редовна грижа с утвърдени марки. Последната козметичка, при която ходих, ми предложи хим. пилинг и аз й обясних защо няма смисъл. Тогава тя ми каза - ретинол ще ти помогне и ми обясни всичките му едва ли не чудотворни действия. Тогава се обърнах към вас. Peace

# 80
  • Prismatica Aerie
Някой в старата тема беше писал за алкохол в състава на Biore UV Aqua Rich Smooth Watery Gel SPF 50 + и че изсушава кожата. Не знам къде в състава му е този алкохол, но изразходих една опаковка от него, сега през зимните месеци и съм супер доволна. Въобще не ми изсушава кожата, напротив - прави я мека, подхранена, не оставя бял филм, попива бързо и не мазнее. Перфектен! Peace
Аз писах какви коментари и ревюта прочетох за него Peace   Иначе ето съставът му:
Скрит текст:

Извинявам се, че така го поствам, но сайтът не позволява копиране.

# 81
Някой в старата тема беше писал за алкохол в състава на Biore UV Aqua Rich Smooth Watery Gel SPF 50 + и че изсушава кожата. Не знам къде в състава му е този алкохол, но изразходих една опаковка от него, сега през зимните месеци и съм супер доволна. Въобще не ми изсушава кожата, напротив - прави я мека, подхранена, не оставя бял филм, попива бързо и не мазнее. Перфектен! Peace
Аз писах какви коментари и ревюта прочетох за него Peace   Иначе ето съставът му:
Скрит текст:

Извинявам се, че така го поствам, но сайтът не позволява копиране.
И на мен ми допадна, дори си поръчах още две опаковки - много е лек и ненатоварващ. Писнало ми беше от 50-ти фактор, след намазването на който да си чувствам като мумия- сякаш ми тежи на кожата.
Сега в големия студ обаче се притеснявам, защото е много богат на вода и поръчах и един зимен и за ските. Ще видя разликата.

# 82
OnDiNe_ непрофесионалното ми мнение е че ти е рано за козметика за борба с бръчките, която се препоръчва за години доста над твоите

# 83
OnDiNe, гените съм ги писала там, накрая. забравила съм хормоните - и те оказват влияние. аз преди да родя имах ужасно проблемна и реактивна кожа, каквото и да правех.

Разбирам те напълно, човек трябва да си остане човек и да си позволява малки радости.
Уф, дано намериш подходящия продукт за теб ...

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 18:51 от S T A R D U S T

# 84
OnDiNe_, пробвала ли си Youth Surge на Клиник? Имат варианти за всякакъв тип кожа. На 34 започнах за първи път да използвам продукти с анти ейдж действие и тогава туширах фините линии напълно задоволително с този крем.
До този момент ползвах просто хидратираш крем.
Сега 3-4 години по-късно туширам линийки с това:

http://www.sephora.com/revitalizing-supreme-global-anti-aging-creme-P384342
Мога да кажа, когато усетя, че вече не ме задоволява доколко козметиката ми заглажда линиите, я сменям и дотук успявам да нямам бръчки само с козметика и начин на живот.
Винаги пробвам преди да купя, защото маса скъпи кремове нямат ефект.

За ползващите РетинА дали не мога вместо на сутринта да успокоявам кожата с Cicaplast (имам Cicaplast baume, той успокоява повече от Cicaplast и не ми запушва порите като него), да го сложа вечерта след РетинА?

# 85
  • София
Biore UV Aqua Rich Smooth Watery Gel SPF 50 + е с химични филтри, нали?
Четох, че се ползва за тяло основно, докато Biore UV Aqua Rich Watery Essence е за лице. Вие, които ползвате гела, каква информация имате?
И оше един въпрос - лепне ли?
Ползвала съм уж много лека корейска козметика, попива бързо, но оставя едно лепкаво усещане.

# 86
  • тук и там
OnDiNe,аз ползвам ретинола на Paula's choice и съм много доволна,но аз ползвам този
http://www.paulaschoice-eu.com/clinical-1-retinol-treatment.html
Аз съм със смесена кожа,склонна към образуване на комедони,пигментни петна и широко пори...Абе всички недостатъци общо взето.Със този продукт ми се подобри значително кожата.Но-аз не съм със чувствителна кожа уж,а ако ползвам самостоятелно ретинола-започва лющене и зачервяване на кожата и става супер чувствителна.Аз го ползвам само смесен със хидратиращ серум или крем  и то не всяка вечер,а обикновено през вечер или две.За справка-(днес правих поръчка от сайта и видях кога е била последната)ползвам го от септември,тоест  от доста дълго време и мога със сигурност да потвърдя,че на моята кожа се отразява много добре и ефекта е видим.Имам все още количество от него.
Поръчах околоочният сега,не съм го пробвала все още- на мен там ми се очертава сега проблемна зона.Ретина аз не го нанасям около очите,защото както писах ми е силен и ме е страх да не си отворя беля ако го нанасям във тази зона.
Поръчах си и  ето това нещо
http://www.paulaschoice-eu.com/resist-10-procent-niacinamide-booster.html
но не  е пристигнал още и не съм  го пробвала и него. Peace
OnDiNe,сега прочетох че си със мазна кожа..Можеш да опиташ и само със това,или някой от другите ексфолианти  със силицилова киселина-има малки размери-със моята кожа направи чудеса това.
http://www.paulaschoice-eu.com/skin-perfecting-2-beta-hydroxy-ac … id-exfoliant.html
Не говоря за бръчки-а за намаляне на размера на порите,комедоните почти изчезнаха и намаляване на омазняването.Всъщност точно ексфилиантите ме запалиха и по останалите продукти на Paula's choice.Aз лично започнах първо да ползвам ексфолиантите им ,заедно със измиващ продукт и чак като видях че имат страхотен ефект върху кожата ми-тогава започнах да ползвам и други продукти на марката.Като за проба,може би най-удачен вариант би бил този примерно,защото включва доста продукти
http://www.paulaschoice-eu.com/trial-kit-resist-anti-aging.html

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 09:14 от Kaisia

# 87

За ползващите РетинА дали не мога вместо на сутринта да успокоявам кожата с Cicaplast (имам Cicaplast baume, той успокоява повече от Cicaplast и не ми запушва порите като него), да го сложа вечерта след РетинА?

Аз лично така правя - слагам Ретин и изчаквам поне час, та дори два часа /за да не стане дразнене от хидратацията/ и след това слагам Цикапласт или Неоцика. Напоследък се спрях на Неоцика, по-добре ми изглежда кожата и  състава ми е по-богат.
Сутрин слагам Корес,  да си стягам овала.  Mr. Green

# 88
  • Prismatica Aerie
Kaisia , би ли споделила с какъв хидратиращ серум и крем го смесваш?
Аз слагам отгоре един серум на Nat'Aura, но или не е това начина, или не е това серума Simple Smile

# 89
  • тук и там
Catalano,и аз не съм открила моят серум.Смесвам със каквото имам във къщи(редувам обикновено един хидратиращ серум на Авен и кремче на Веледа(май със шипка )-но помагат единствено да не ми се лющи кожата от ретина.Последно време я усещам опъната сутрин,въпреки тях-а съм със смесена/мазна кожа.Сега поръчах това.
http://www.paulaschoice-eu.com/calm-redness-relief-moisturizer-f … to-oily-skin.html
но не съм го получила,а не съм го ползвала до сега за да дам отзиви.
През лятото ползвах този серум,но не си спомням лайт версията ли беше и го ползвах самостоятелно(през лятото не съм ползвала ретин)
http://www.guerlain.com/int/en-int/skincare/super-aqua-serum/sup … serum-pump-bottle
и бях супер доволна...Но кожата ми беше и доста дехидратирана-на морето след плаж го ползвах.Цената му малко ме притеснява ,още повече че нямам ни най-малка представа как би ми се отразил сега-когато ползвам ретини- за това не го купувам и  опитвам със по-евтини продукти за хидратация.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт