Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 95 495
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Момичета,благодаря за отговорите,започвам и аз,естествено със слънцезащита.

# 526
  • тук и там
Аз ползвам от скоро един продукта на Пола със гликолова киселина-8процента пише.И го дават за третиране на кожата -веднъж седмично.От друга страна ,съм ползвала и това всеки ден преди време
http://biotrade.bg/pure-skin/pure-skin-tonic/?p=47&l=1&id=25
пак 8 процента гликолова киселина.Имам даже още.Интересното е че щипе българският продукт,а този на Пола -не,а са едни и същи  проценти..
При мен никога не е имало видимо лющене от гликоловата киселина-щипане и зачервяване веднага  след нанасяне -да,при някои продукти–,но не и лющене както със ретина.Хубава става кожата-със много приятен блясък.И фактор задължително,но вие си знаете!Първите ми пигментни петна се появиха на пролет точно след ползване на продукт със гликолова киселина-на Лиерак  беше крема до колкото имам спомен.Ползвах някакъв 25 -ти фактор крем,за градски условия тогава..(това преди поне 7-8 години),сега се мажа като луда със кремове със висок фактор,но малко късно-имам пигментни петна от тогава..
Забравих да напиша че съм със мазна кожа ,на суха не знам как биха повлияли продуктите със гликолова киселина Peace

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 08:27 от Kaisia

# 527
Аз започнах в средата на юли миналата година с най-високият процент докато бях на почивка в Мексико. В най-голямата жега, по цял ден на плажа, слънце от сутрин до вечер, един облак нямаше. Продължавам и до днес, всяка вечер слагам, друг нощен крем не ползвам, не смесвам с нищо и не го редувам.

През деня слагам слънзезащитен крем. Ползвам различни, но винаги с фактор 50. Нямам никакви петна. Нито едно. Отлично ми се отразява на кожата, нямам намерение да го спирам, снабдяването е малко главоболно, но и на това намерих решение.

Какъв ефект отчиташ?
Аз също ходя всяка година в Мексико и поне в още една гореща дестинация и безмилостно се пържа. Т.е. защитата ми е лицето под чадъра с фактор 30 от тонирания крем, който ползвам и тук. Отделно на тялото не поставям повече от фактор 15 и не изгарям - дали съм развила устойчивост?! Не почервенявам и чак на 2-3-и ден започвам да виждам тен.
Започнах ретина А преди окило месец и сега поставям 2х седмично (иначе голямо лющене пада), вечер CICA и серум (когато не слагам ретин) а сутрин си карам с обичайния серум на Пола с ретинол.

В Англия няма много слънце, а и прекарвам по-голямата част от деня в офиси (на закрито). Когато излизам сутрин и се прибирам слънцето (ако го има) е едва забележимо.

# 528
  • София
снабдяването е малко главоболно, но и на това намерих решение.
Моля те, сподели какво решение си намерила.

# 529
снабдяването е малко главоболно, но и на това намерих решение.
Моля те, сподели какво решение си намерила.

Аз съм в Канада, поръчвах първо от иБей, но понеже тук се продава само с рецепта, в митницата бдят и на два пъти ми прихващаха пратки, унищожаваха ги и ми пращаха писма от Health Canada да ме сплашват да не поръчвам забранени субстанции. Мисля, че им влязох в системата и сега редовно ми проверяват колетите.

Имам приятелка, която е индийка, тя си ходи в Индия наскоро и ми донесе оттам. Също родителите й ще идват през лятото и ще ми донесат още. Те са лекари и могат да пренасят определен брой лекарства безпроблемно. На тях им е безплатно снабдяването и тя отказа да й ги платя, но каза, че 30 гм тубичка струвало около $2. За сравнение в Мексико платих около $50 за 40 гм.

# 530

Аз ползвам крема основно против акне. Преди няколко години ми се появи кошмарно акне, каквото и в пубертетските си години не съм имала. Ходих по лекари, пих антибиотици, мазах антибиотични кремове и нищо. Излекувах го с крем с гликолова киселина за 2 седмици. Продължавам да си купувам от този крем и от време на време го ползвам, но от него много ми се зачервява и лющи кожата.

Третиноина го използвам един вид като поддържаща терапия. Отразява ми се добре, моята кожа е мазна и го понася отлично. Нямам впечатления как е за бръчки, аз нямам изразени, но чета че ефектът му е с натрупване. Гледам в тубата и в realself жени, които са го ползвали по 20-30 години и кожите им са невероятни. Вероятно повечето е ген, но 1/10 от резултата ако е крема пак добре.

# 531
Скрит текст:
С този третиноин ме хвърлихте в размисъл. И без това ме боли зъб и не мога да спя.  Laughing

Това дали е добро? Гледам го в ибей от български продавач и мисля да го поръчам, но чета тук някакви ниски проценти в темата, а това е 12. Thinking Вие какви марки ползвате и с рецепта ли се продават тези кремове по принцип? Да не ми докара някоя алергична реакция, че последните две години три пъти ми се случи и единият път такъв естествен пилинг се получи, че не можех да се покажа десетина дни от къщи.  Mr. Green

Аз съм голям фен на гликоловата киселина. Кремът, който аз ползвам и винаги имам вкъщи съдържа 20%. Този е само 12 и би трябвало да е доста по-щадящ. Предполагам, че пак зависи от кожата, ако твоята е суха, тънка и нежна може да ти дойде силен.

Ползвай го само вечер и денем задължително крем с висок фактор. Петна не ми са се появявали нито след гликола, нито след третиноина, но аз май не съм предразположена изобщо.

Кремовете с гликолова киселина не се продават с рецепта. Марката, която аз ползвам е Glytone.

# 532
Смятате ли ,че е удачно да се пусне една тема за третоноин-ите? Има жени , които не се интересуват в тази тема от тях, а други, които търсят информация или могат да споделят опит. Иска ли някоя дама, която ги ползва от по-дълго време да направи тема и там да се обсъждат?

# 533
Смятате ли ,че е удачно да се пусне една тема за третоноин-ите? Има жени , които не се интересуват в тази тема от тях, а други, които търсят информация или могат да споделят опит. Иска ли някоя дама, която ги ползва от по-дълго време да направи тема и там да се обсъждат?

Монда, такава тема има. Аз попитах там и ме насочиха към тази.

# 534

Монда, такава тема има. Аз попитах там и ме насочиха към тази.
би ли пуснала линк? не намирам такава .

# 535
# 536
Brie, благодаря.  Hug Слънцезащитен фактор задължително, че аз живея не под слънцето, а често буквално в него и петна и на сянка ми се появяват. Да са живи и здрави фдт, че като петниста хиена ще си ходя иначе.

Имате ли опит с последния тренд, козметикета на DECIEM и по-конкретно с The Ordinary? Големи суперлативи чета за серумчетата от по 5 евро, и то от известни гурута, но едни химически заглавия има, дето ми звучат близо до теорията на Хокинс и хич не мога да се ориентирам. Confused

# 537
Тъкмо ги получих днес.
Един серум и два крема.
Те имат и среден и висок клас продукти, то засега поръчах от евтините да видим как ще са.

# 538
  • Русе
Използвам няколко продукта на The Ordinary:Advanced Retinoid 2%(течна бяла консистенция със странна миризма на риба Shocked,но се понася),Buffet(гелообразен,безцветен и без мириз серум) и Magnesium Ascorbil Phosphate 10%(бял крем).От първите два серума съм изключително доволна,макар че подходих доста скептично;леки,попиват добре,не лепнат,позволяват наслояване като не правят кир ефект,много икономични,нужни са само 2-3 капки.Нямам зачервяване,белене или други отр. реакции,само са ми недостатъчни за хидратиране и върху тях нанасям нощен крем или масло.Още след първите 4-5 нанасяния забелязах видимо подобрение в стегнатостта и бистротата на кожата,като ефектите продължават до сега(3 седмици,всяка вечер).От последния крем нямам реални наблюдения,защото нанесен над серумите започва да се свлича веднага,не може да се използва над и под крем,а дирекно върху кожата ми е недостатъчен като грижа newsm78.
Планирам да пробвам и други неща на бранда и да правя различни комбинации.
Кожата ми е суха,тънка,много чувствителна,без бръчки,с леки пигментации.При мен- отлична поносимост и резултати,което се случва рядко.

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 03:13 от Sissi 81

# 539
  • Варна
С този третиноин ме хвърлихте в размисъл. И без това ме боли зъб и не мога да спя.  Laughing

Това дали е добро? Гледам го в ибей от български продавач и мисля да го поръчам, но чета тук някакви ниски проценти в темата, а това е 12. Thinking Вие какви марки ползвате и с рецепта ли се продават тези кремове по принцип? Да не ми докара някоя алергична реакция, че последните две години три пъти ми се случи и единият път такъв естествен пилинг се получи, че не можех да се покажа десетина дни от къщи.  Mr. Green
Скрит текст:
Ползвала съм го, но не знам колко ще ти бъда от полза,
защото май са минали към две години от тогава.
Кожата ми е много суха, много чувствителна
и кремът много ми щипеше.
Ползвах го точно по описаната му схемата.
При мен имаше някакъв, малък ефект - избистри ми се тена,
някак кожата ми светна. Общо взето само това и ефектът не се задържа.
Беше нещо като първоначален, краткотраен ефект.
Но, това с щипането трудно го издържах, затова много, много трудно го изхабих.
Дори си спомням, че пролетта го спрях и го доизхабих следващата зима.
Тестери за него тук няма.

Относно щипането, дерматоложката ми каза, да го нанасям на абсолютно суха кожа,
т.е. около 20 минути след измиване на лицето,
но моята кожа е толкова суха, че това е абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт