Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 5

• 95 495
  • 742
  •   2
Отговори
# 555
  • Варна
Привет, момичета! Hug

Записвам се с един въпрос - поръчвате ли си бяла козметика от сайтове?
Интересува ме конкретно Guerlain.

# 556
  • Пловдив

Тя пита за Ретин А, който съдържа третиноин. Аз имам опит точно с този крем, затова и отговарям.
Добре де,аз имам бръчици само около очите,с какво да ги третирам тогава щом не може с третиноин?Аз честно казано доста разчитах на него.

# 557
Тук имаше дами, които имат опит с третиноин, но вече не пишат, което е жалко. Може да са заети, не знам.
Монда от друга страна насочи внимание към отделна тема за третиноина.

Ето един линк от търсене в гугъл:
https://www.realself.com/question/safe-retin-eyes

Ако на някой не му се чете все пак, ще резюмирам:
- Да, може но при следните условия:
Може да се започне с други ретиноиди около очите
Да почнете плавно, 2-3 пъти седмично
Да нанасяте малко, смесено с овлажнител
Да нанасяте отначало до орбиталната кост, третиноинът мигрира в кожата

# 558
  • София
Аз мажа от крема с третиноин и около очите.
Не съм имала никакви проблеми с това.
Все още имам леко лющене под ъглите на устните, но и то вече отшумява.

Добавих и веднъж седмично Lierac High Peel и Lumene Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence серум.

# 559
  • тук и там
stardust,gevestra,записах си ги и ще пробвам-харесват ми като цветове,мой тип  са-точно каквото търся,но ще видим как ще стоят на моите устни и тен.Криолан  май няма къде да пробвам.Благодаря! bouquet

# 560
Ето ги и другите, както обещах:

http://www.armanibeauty.co.uk/makeup/lips/lip-gloss/lip-maestro/ … tICFTgi0wodRrcIeg

http://www.lancome.co.uk/makeup/lips/lipstick/l-absolu-rouge/A00 … Up_Lips_Lipsticks

ако не се отвори точно номерът е 06.

На L'Oreal  е 371  Color Riche Pink Passion

Относно ренина - аз поставм 2 пъти в седмицата под очите самостоятелно, там не се беля. Не знам дали ефектът от ботокса отмина или от ретина, но торбичките ми се върнаха към нормалното си състояние, т.е. джобовете от преди ги няма поне.

Лично аз не съм привърженик на Герленската бяла козметика, както и на останалите ароматизирани марки и всичко поръчвам онлайн, но не съм в България.

# 561
Някой с опит на Ретин А около очите? Ползвам от около месец 0,05. Два пъти в седмицата ( веднъж три пъту). Кожата ми вече почти не се зачервява и аз реших,че е свикнала и реших да премина с мазане около очите. Първият път разредих с овлажняващ крем. Но следващият нанесох направо чист. Нямаше зачервяване, само кожата там стана много чувствителна, което е нормално. Но на следващата сутрин .... имах дъъъъъъъълбоки бръчки под очите, а пачия крак стигаше до ушите ми . Иначе е почти незабележим. Спорд мен съм пресушила много и от  това са се получили. Започнах ударно да овлажнявам с алое вера гел...няма зачервявания, нито щипане. Но и ... не виждам особено да са се заличили тези дълбоки линии. Някой правил ли е тази глупост?
  Аз мажа Ретин А около очите ,защото там ми е основно проблема, вече 4 месеца  го използвам и определено съм много доволна.

# 562
ot всичко,което прочетох(оруми,в които отговарят дерматолози) и изгледах, разбрах и това,което е писала гевестра. Ретин А се слага и пос очите, и по шията и деколтето, като в началото се разрежда с овлажнител , през няколко дни и постепенно се въвежда. Продължаваме напред:-)

# 563
  • София
ot всичко,което прочетох(оруми,в които отговарят дерматолози) и изгледах, разбрах и това,което е писала гевестра. Ретин А се слага и пос очите, и по шията и деколтето, като в началото се разрежда с овлажнител , през няколко дни и постепенно се въвежда. Продължаваме напред:-)
А какъв овлажнител използвате?

# 564
най-най-добре ми е с алое вера. 99 %. Гел
другото,което ми се отразява много добре , са серамидите на Елизабет Арден- капсулите

# 565
  • София
От био магазин ли?

# 566
Скрит текст:

От био магазин ли?
от Айхърб, но и понякофа направо с листа от растението. Но понеже не ми е много голямо растението, ползвам и гел.Сигурно го има и в био магазините

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 15:52 от bubanka

# 567
  • някъде под слънцето...
На мен доста добре ми се отразяват серумите за които бях писала.Не разреждане.
Сега поръчах серум , на който е упоменато , че може да се използва около очите.
Изненадана съм от бързите добри резултати.Дано да се запазят за по дълго време.
Вече спрях да използвам ФДТ и коректори.
На контура много добре ми се отразяват лифтинг капсулите с ботокс ефект на етре бел  и маслото от бодлова смокиня.

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 14:28 от sl

# 568
  • София
Монда, благадаря.

# 569
сега си взех от ДМ алое за пиене.Ще го пробвам за тоник и ще споделя как е

Общи условия

Активация на акаунт