Студените януарски дни, ОКТОМВРИЙЧЕТО с усмивка ще озари!

• 28 902
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Кристи, тъкмо се дописах горе. Педиатърката каза, че тя не може да даде заключение от какво са се появили, посъветва да минем през нефролог. Да видим. Стиснете палчета всичко да е наред и да е просто бактерия, която да излекуваме.

# 286
А от ушо взехте ли посявка? Ново црп/левкоцити пускахте ли? Ако са само колите, бързо ще се махнат Hug Една седмица ли ще е на АБ или две?
Нали малкият беше с двустранна пневмония, ама докато го диагностицират, минаха 3 дни и 3 различни АБ, та съм спец Sick

# 287
  • София
Юхууу, пак съм аз  Mr. Green

За ваксините - да ви кажа честно, не мисля че забавяне от няколко дни има разлика. Нямам научно обяснение и може да греша де Simple Smile

Ние забавихме единия прием, защото трябваше да бъде между Коледа и Нова Година. А си ме беше страх, предвид, че масово са отпуски и недай си боже се наложи лекарска намеса, не е ясно дали и как ще се случи. Затова ги оставихме за след Нова година. Първата седмица обаче беше бум на грип и вируси, така че категорично оставихме за следващата. Педиатърката преглежда само един ден в седмицата и нещата стават...

Искам да ви споделя една песничка, която има вълшебно действие върху моята бубка.
https://youtu.be/Z7lIvBnc0mo
Когато е нервна и мрънкоти и я пускам и моментално се кротва.

Веднага я пробвах  Laughing Слуша с интерес. Опули едни очи  Mr. Green

Шошии Добре дошла  Hug Мога да дам идеи, в различни периоди различно ми е помагало. Точно в момента нищо от това  Laughing

- пробвай да повиваш - може и с най-обикновена пелена/одеяло завиваш ръчичките плътно до тялото. Когато не съм им пред очите им действа добре. Иии... cristi насочи към такова одеяло.  Simple Smile

- пробвай да си легнеш с нея на леглото - така хем да е те усеща, хем да не е изцяло в ръцете ти

- казват, че като ги оставяш в леглото и се будят, защото става студено и не мирише на мама  Laughing Може докато я гушкаш, да бъде завита с одеяло, но и коремчето. Така има шанс да не усети голяма разлика.

- пускала ли си бял шум? При мен е помагал.

Въпреки това, много време спа на корема ми, тъй като само това го успокояваше. А, може да пробваш да я сложиш да спи по корем. Много добре действаше при нас. Уви, откакто се научи да си държи главата изправена, вече не минава номера.  Confused

cristi Дано да е спокойна нощта!

Може ли да мрънкам? Ей така, малко поне? Ако кажете, че може - един пост ще е, обещавам по-малко от 100 страници.  Mr. Green

eli_dzh Щом има яснота какво е - лесното остава. Ще се излекуват. (Докато карах бременността 2 пъти бях на АБ заради тях).  Hug

# 288
Кристи, тъкмо се дописах горе. Педиатърката каза, че тя не може да даде заключение от какво са се появили, посъветва да минем през нефролог. Да видим. Стиснете палчета всичко да е наред и да е просто бактерия, която да излекуваме.
И аз съм имала е.коли от там направих пионефрит който се отключи и през бременността, после след раждането малката беше на антибиотик защото и бях предала инфекция. Както начало да ти кажа тия гадинки се лекуват но са опорити... Успех дано всичко мине бързо с малкия бонбон и да оздравява

# 289
  • София
Ние се разминахме без температура и при тези ваксини.  Peace

Гледам, че спането обсъждате... Винаги съм се чудила как някои бебета спят с чувалче. newsm78 Ние от самото начало сме със специален ритуал по приспиването - в одеалце, плътно увита, без много свобода за ръчичките (но не и прекалено стегнато), защото иначе почва едно ръкомахане, пъшкане и тотално разбуждане през нощта. Tired Акушерките в родилното ми го показаха тоя трик. Но веднъж като му хванах цаката, после беше много лесно. От педиатърката знам, че бебето не бива да будува повече от 2-3 часа поред през деня, затова на интервали си я приспивам и с тази тактика става бързо и лесно.

# 290
  • София
Ехей, отдавна не ми дава да му прибирам ръчичките.  Laughing  Но си слага ръчичка пред личицето, хваща бибата и заспива. Обикновено.

От повече от седмица обаче не може да заспи през деня.  Confused Спи му се, застава си в позата за сън, слага си ръчичката пред лицето, дъвче бибата, затваря очи и нищо. След 30 минути така, вече се изнервя, поне 1 път е изпуснал бибата, което го разсънва.

Моето обяснение след какви ли не опити - ми пак газове.  Tired Уригва се през 20-30 минути. Като почне да хленчи, вдигам го и се уригва. Или пръцка. Или и двете, едновременно. Разбира се и се разсънва. Ако е заспал, спи много, много неспокойно. Днес се събуди от плача на съседчето, после от това, че дръпнах пердето в стаята, после от измяукване на котето, после от ... Ако е дремнал 20 минути пък, е свеж като краставичка. И почва да ми се смее. Сън - само в мислите на мама. Разбира се, това безсъние завършва с рев.

Като цяло мисля, че нищо му няма и това си е период. Обаче...ам.. в предишни теми обсъдихме свекървите. Имаше и една златна  Mr. Green Но за майките нищо не казахме. Моята - много я обичам, но напоследък много ме вбесява.  ooooh! Вашите колко се месят, дават ли съвети, изобщо как ги чувствате?

# 291
Иннер, благородно завиждам за липсата на температура! Ние сме от тези с чувалче  Simple Smile
Много си права за спането през деня. Ако не дремва, се изнервя и после всичко става ад.

Мисис, моята си ме ядосва регулярно, но и много помага. Та с нея зле, ама без нея по-зле  Grinning

# 292
  • София
Моята е на другия край на страната. Понякога ми се иска родителите ми да живееха по-близо, не толкова заради помощта, колкото да имат възможност да си виждат внучето как расте. Иначе майка ми обича да дава по много съвети, но не ѝ се връзвам. Добре, че бубенцето ми е добро и спокойно, иначе сигурно щях да се побърквам.

Момичета, вие колко време планирате да сте в майчинство? Аз най-вероятно на есен, като ми изтече цялата първа година, ще трябва да се върна на работа.

# 293
Cristi, как сте днес? До колко вдигна температура?
Мисис, пълен картбланш имаш да се оплакваш, ние сме насреща. Hug
Малчо спи с вдигнати ръце, опаковам ли ги сигурно ще ме линчува.  hahaha
Чувалче също не признава - тогава как ще вири краката за свещ. На мен много ми помага белия шум.
Класическата музика обаче нас ни разревава...още в корема ми като пуснех нещо такова и почваше да рита. Аз си мислех, че му харесва, а то явно е било обратното. hahaha пусна ли класика сбръчква устата и почва рев. Ха ха. Голям смях пада.

# 294
Lid, беше 38.5 снощи. Сега е нормална.

Иннер, аз не съм решила още. В идеалния вариант ще съм бременна с второ и ще се застъпят.

# 295
Lid, беше 38.5 снощи. Сега е нормална.

Иннер, аз не съм решила още. В идеалния вариант ще съм бременна с второ и ще се застъпят.
Това е и моят план, дай Боже да се изпълни

# 296
Имате сили толкова скоро за второ, евала.  Hug
Аз се чувствам много изтощена и както бях решена да правим опити за второ възможно най-скоро, така сега съм разколебана.
Не говоря за умора от грижите по малкия, по-скоро за отслабването на организма ми след бременността.
Cristi, радвам се, че днес няма. Дано повече не се вдига.  Hug

# 297
Привет, мами. Бързо оздравяване на болните дечица и кураж на мамите. Аз съм такава параноичка, че направо не ми се мисли как ще преживея тези ситуации, а са неизбежни и трябва да се мине през тях.

Малкия отскоро спи много неспокойно, половината нощ е в креватчето си другата при нас. Мята се като риба на сухо, вдига краката, ръмжи- не мисля че нещо го боли или е неразположен, но каква е причината не мога да разбера. Може би някакъв период?! newsm78

Ние също мислим за второ възможно по скоро, но поне година след раждането - мисля, че ми трябва повече време да се възстановя физически. Въпреки, че имах леко раждане и тренирах умерено, тялото ми се възстановява по бавно от това което очаквах. Не се чувствам уморена, успявам да се наспя, но имам разни болки в гърба, в коленете.

Да питам мислите ли, че е добра инвестиция да си купя ушен термометър /попадна ми една промоция на много изгодна цена/. В родилното мереха на рожбата температурата с обикновен дигитален термометър под мишницата. Аз също така му я меря без проблем- та се чудя има ли смисъл? Simple Smile

# 298
Кристи, радвам се че Мушмул днес е добре.Нашата консултация днес се отложи, заради многото сняг, който ни затрупа до ушите  Grinning.
Аз мисля за второ от сега, но незнам как ще съчетавам процедури и бебе .

# 299
  • Шоплука
Бързо оздравяване на всички болни дечица.
Планирам да си я гледам две години, не искам да я давам на ясла, такъв дребчо, кой ще я гушне там като плачка и ще я цуне мечо-буболечо.
Две нощи не спи след ваксините, а сега спи цели три часа между храненията. Изтощи се милото.
Кристи евала за второ, успех пожелавам.
За повиването съм чела противоречия, а и бебе на три месеца трябва да развива моториката. Спи с високо вдигнати ръце, порастнала е с 12 см от раждането. Педито вика ген. Похвали ме, че добре я гледам и аз цъфнах. Казах и за кърмата, тя каза, че релактация е възможно, та да продължавам. Реве след ядене, ама 180 мл и идват байгън. Но ще и давам птк да видим.

Общи условия

Активация на акаунт