Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 121 377
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Направено е така, че децата на работещите в системата на образованието, със сигурност влизат. 20 точки за живеене на територията на Столична община плюс 22 допълнителни, ето ги 42, почти колкото на децата от прилежащите райони.
А за жалване от критериите - на арменския поп, освен ако не са в някакво грубо нарушение.
Аз чакам почти с ужас картите за прилежащите райони.Като видях на две училища какво представляват - чертата през каретата от блокове минава.

# 721
  • София
...
Ние сме от отрязаната част на Хиподрума , т.е. не сме за  51-во явно. С нетърпение очаквам картата и на  36-то,което най-вероятно също няма да ни е район(защото никога не ни е било) и да отправя питане към министерството. От 51-во днес ме посъветваха да пиша възражение до общината - луда работа!

eleos, да не те плаша, но преди 3 години минахме през подобна жалба в общината, че в 51во децата от квартала не са приети. Тогава родител, учил там и живеещ в друг квартал, даваше повече предимство от дете, живеещо в Хиподрума. Отговорът беше: да не се притесняваме, места има в Младост 4, вече не помня в кое училище.
Самият директор ми се переше как не му разрешават класове по-големи от 22 деца, а още на септември усъмнаха с по 28. Няма оправия с 51во.

Аз се отказвам сега с третото да се подложа на същото. Не си заслужава.

# 722
  • София
Това оня директор с голите снимки ли е? Аз не съм от Хиподрума и може и да бъркам нещо. Но мой колега вчера ми обясни че бил вече на "родителска среща" в у-щето ( 51 во) и знаел всичко преди да се публикува по медиите и на сайта на у-щето Shocked И аз се опулих, каква е тая родителска среща като те дори не са подали заявление за кандидатстване още... да не би някакъв обществен съвет ли какво ли newsm78 и защо определени родители са присъствали. Пак да кажа че аз се интересувам за друг квартал ама мен не ме кани никой на "родителска", за нас дори инфо още няма по сайтовете...

# 723
Yangdze на 9 Март е имало информационна среща за 1 клас. Видях във фейсбук страницата им. Приятелка я беше посетила. От доста време в училищата започнаха да се провеждат такива срещи. За да решат родителите дали изобщо да се насочат към дадено училище. Лошото е че човек трябва да се информира по всякакви канали за да не изпусне нещо.

# 724
  • В две мънички очи...
В Лозенец не съм видяла да има информативни срещи Sad
Тази седмица предстои да видим пълните критерии...

# 725
  • София
Същият директор, да. Няма лошо от родителска среща, но на нея никой не казва, че децата нямат шанс. Най-много да се похвалят, че деца от Надежда учат там.

# 726
И аз следя сайтовете на интересуващите ме училища и няма критерии. Има само качени PDF файлчета със Системата за прием. Тази седмица в едното училище ще има съвет някакъв, на който ще решат какви ще са им допълнителните критерии т.е. на сайта ги чакаме качени чак другата седмица.

Дано не се получат големи ощетявания с тези микрорайони, че пак децата и родителите ще страдат.

П.С. Мои познати са си подали документи вече в едно от училищата. Как така приемат документи, като нямат право преди 18 Април?

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 15:23 от Рашина2

# 727
  • София
Това намерих като схема за 8-мо училище, виждат се и части от Младост, Дианабад и някои други.Предполагам, че районите на отделните училища са показани  с различни цветове . Ако е така, е голяма глупост. Пренебрегнати са каретата между улиците, където пресичането е най-безопасно за децата, някои блокове са прехвърлени към училища, за които се пресичат оживени булеварди.
Направиха некадърна система, която оправяха 2 месеца. Сега пък ненормални схеми.
http://8sou.com/images/2017-root/%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0-1.jpg

# 728
Това намерих като схема за 8-мо училище, виждат се и части от Младост, Дианабад и някои други.Предполагам, че районите на отделните училища са показани  с различни цветове . Ако е така, е голяма глупост. Пренебрегнати са каретата между улиците, където пресичането е най-безопасно за децата, някои блокове са прехвърлени към училища, за които се пресичат оживени булеварди.
Направиха некадърна система, която оправяха 2 месеца. Сега пък ненормални схеми.
http://8sou.com/images/2017-root/%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0-1.jpg
Всъщност , това което са написали е :Прилежащата територия на 8. СУ „Васил Левски“ обхваща административните граници на район „Студентски“ /виж картата/. - т.е. би трябвало да дават 43т на всички с постоянен адрес в целия район Студентски Simple Smile Дори се препокрива 55-то - т.е. - сега никой нищо не може да каже - има 1 училище , което дава макс. точки и всички останали могат да си направят каренцата за микрорайон , както си искат Simple Smile Дано да има капацитет училището поне Simple Smile Simple Smile

# 729
  • София
и децата живеещи до симеоновско шосе ще ходят на училище в младост ли newsm78
като в дианабад е съвсем близо?
малко ми е детето още за училище, но следя темата, защото районите сигурно ще са същите и за нас  Rolling Eyes

# 730
Симеоновско шосе и Студенстки град до тази година бяха район на 8 и 55 училище.
Никога не са попадали с района на 105. За 11 не знам как стои въпроса.

# 731
  • София
11 е най-близо, но масово са в 105.
не знам по какви критерии е бил приема досега  Rolling Eyes
а до младост си е доста път, че и транспорт май се ползва.

# 732
Едни хора ходеха по телевизиите и протестираха тъкмо за студентския град, обаче гласът им остана в пустиня. Ясно е, че чиновниците последното от което се интересуват са децата ни.

# 733
Ако 11 или 105 -то са най-близкото училище , то там може да се вземат 28т по 3 или 4-тия критерий за местоживеене  ( не помня точно). Иначе 8-мо винаги се е водило в район Студентски, макар че по адрес това каре - Мусагеница - го пишат Младост 1.
hrs- при тази ситуация, точно тези хора, които протестираха, нищо вече не могат да кажат Sad Sad От общината си измиха ръцете с : Ето ви едно у-ще, в което ви даваме 43т Simple Smile -  ама далеко ви било, ама най-вероятно няма пак да се класирате, ама не ви харесва ....... Joy Joy Joy Joy Ама ..няма Ама -това е Simple Smile
Според мен, ефектът , който ще се постигне е един и същ - в едното няма да можеш да се класираш с 28-30т( защото не попадаш в микрорайона му) , а в другото ( 8-мо) масово децата ще са с 43+ и пак няма да ти стигнат да се класираш. Само , че вече не можеш и да пуснеш жалба , да разширят /променят някой микрорайон, щото си имаш такъв ( този на 8-мо)Simple Smile Simple Smile
Ще е интересно тази година кандидатстването  Wink Wink Wink

# 734
  • София
На сайтовете на училищата все още са старите райони. Общините трябва да направят новите карти и всеки адрес да е включен към района на дадено училище само веднъж.  Но никъде не видях да е записан срок за изготвяне на тези карти, само за критериите е 15.03

Общи условия

Активация на акаунт