Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 121 220
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 825
Доколкото знам, при кандидатстване се подава само заявление, в което се декларират обстоятелствата, при записване вече се представят документи. А записването е само в едно училище. После можеш да участваш във второ класиране и да си изтеглиш документите, ако те приемат. Поправете ме, ако греша.

Нещо не ми е ясно. Ето линк към прием в 1 клас на 109 су:
http://109ou.net/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/%d0%b4%d0%be%d0% … 0%bd%d1%82%d0%b8/

Според тях е така:

От 18.04.2017г се подава само заявление и документи за ползване на предимство.

Останалите документи се подават при записването.

# 826
  • София
Доколкото знам, при кандидатстване се подава само заявление, в което се декларират обстоятелствата, при записване вече се представят документи. А записването е само в едно училище. После можеш да участваш във второ класиране и да си изтеглиш документите, ако те приемат. Поправете ме, ако греша.

Нещо не ми е ясно. Ето линк към прием в 1 клас на 109 су:
http://109ou.net/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/%d0%b4%d0%be%d0% … 0%bd%d1%82%d0%b8/

Според тях е така:

От 18.04.2017г се подава само заявление и документи за ползване на предимство.

Останалите документи се подават при записването.
Май зависи как са си организирали нещата по приема.
При каката още при подаването на молбата представихме удостоверение за сем. положение в едното у-ще (138) - там тя по критерий за дете от многодетно семейство получи точки.
Но за 31-во - пуснах една молба през тяхната ел. система и само въведох данните на детето, адрес и посочих, че отговарям на социален критерий за многодетно семейство. Т.е. там нищо не съм носила.  Имаше предупреждение, че ако не представя еди-кви-си документи при записването, ще откажат записване на детето.

# 827
  • София
не ми се пише целия текст, но в т.7.5 от Системата за прием пише, че ако родителят е декларирал наличие на критерии, а после не представи документи, детето получава отказ от записване.
В т.5.2 пише, че се подават заявления.
А училищата ги видях колко са наясно, като съдя по сайтовете им. От РИО трябва да назначат човек, който по цял ден да ги проверява.

# 828
Т.е сега при подаване на заявленията някои ще лъжат и мажат само и само да се класира детето.

# 829
  • София
Какъв им е интересът, нали после няма да го запишат?

# 830
  • София
Какъв им е интересът, нали после няма да го запишат?

Българската логика  Laughing "имам една леля дето внука й е учил в това у-ще пък чичо му по майчина линия е близък с директорката, и може нещо да "уредим" после, само да влезем в списъците.....  Wink Wink народ всякакъв има Thinking

# 831
Щях да ви питам , който е по-наясно с района. За 35-то има ли шанс с 53 точки или ще се появят много близнаци и татковци?Ясно, че при равни точки се избират децата с точки от допълнителните критерии.

# 832
  • София
Дори някой да е наясно с района, как би могъл да отговори?

# 833
Furf, ти защо не запишеш и първолачето при каката в Лозенец, нали ще имате точки от това? А между другото кое у-ще сте избрали там, доволни ли сте от госпожите?

# 834
Има някакъв брой деца, които са записани в двете детски градини. Те ще заемат голяма част от местата ако не всички, ако всичките живеят в този район. Към тях ще се присъединят татковците и майките, повечето от които би трябвало да имат наследствен имот там, дори да не живеят там. Въпросът е дали остават бройки извън тези групи. Поне тази година, всеки ще пуска молби навсякъде, не е като при детските градини 1, 2 , 3 желание.

# 835
  • София
Каквито и сметки да се правят, докато не мине първото, в някои случай второто класиране, няма да има 100% сигурност за влизане, изключвам тези с най-много точки като комбинация от прилежащ район, братя,сестри, ПГ. Така  че, до юни ще се притесняваме.
СО искаха с тази система да улеснят приема. Резултатът е, че сега в София като луди калинки са три групи родители - с деца, кандидатстващи в детски градини, кандидатстващи в първи клас и кандидатстващи след 7 клас.
Само за кандидатстване във ВУЗ никой не се тревожи - част от завършващите отиват в чужбина, а  в българските  ВУЗ-ове  приемат който пожелае.

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 13:52 от sali

# 836
Наистина е така, Сали! А най-много ще се притесняваме тези родители, чиито деца не са били в ПГ към училището и нямат братя и сестри в него. То и за детската градина беше така. Да имаш само едно дете или деца с  по-голяма разлика, да нямаш роднина учител, и ето тревогите са ти в кърпа вързани!

# 837
  • София
Цитат
А най-много ще се притесняваме тези родители, чиито деца не са били в ПГ към училището и нямат братя и сестри в него
+1

# 838
Прилежаща територия на 145 ОУ.
И тук абсурд. Блокове 555, 556, 557, които буквално са до училището не са в очертания район.
Засега не са обявили допълнителни критерии.

# 839
Ето тези документи сега са публикувани в 54 СОУ по повод предния ми въпрос.

http://54sou-sofia.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d1%80-3/

Общи условия

Активация на акаунт