Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 122 589
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 300
Ако двата адреса съвпадат, ще се получат максимум брой точки. Ако има само постоянен, без настоящ.- това не носи точки.
Ясно, благодаря.

# 301
Изгледах го най-накрая Simple Smile  Другия понеделник ще продължат с обсъжданията. Малко се обезсмисли цялото обсъждане, тъй като накрая , г-жа Анастасова(Атанасова или нещо подобно), се възмути как така цяла Младост ще може да кандидатства в 125-то , още повече и цяла Дружба , като съседен район. Та стигна се до идеята , адм. район на училището , да НЕ Е този големият ( от 24-те в София , напр. Младост 1-4) . Административните райони ( които нямало да се казват така, за да не се бъркат хората) , щели да се определят по онези карти , които ГИС били изготвили  ( демек определени улици около училищата, които най-вероятно няма да се препокриват ) .  Дано поне ги публикуват - че аз много искам да знам къде са ме разпределили Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ам така де, вече са дадени едни пари за едни карти , които са удобни за  директорите и за СО - да си оптимизира сградния фонд.  Joy Joy Joy
Та така другата седмица, ще решат : Кое е "най-добро" за детето  Joy Joy Joy Joy Joy Joy ? И най-вероятно ще го приемат проекта .
 Как за градините може по адм. райони , за училищата не може.  #Cussing out #Cussing out И 22т им дават за доп. критерии , но НЕ - ние си искаме уличките и линийката да си мерим ( защото стана ясно , че към тези доп. критерии не можа да се впише отново адреса на семейството , а близостта може да се смята само при равен брой точки ... но и това не им хареса Simple Smile  hahaha hahaha Joy Joy

# 302
  • София
Изгледах го най-накрая Simple Smile  Другия понеделник ще продължат с обсъжданията. Малко се обезсмисли цялото обсъждане, тъй като накрая , г-жа Анастасова(Атанасова или нещо подобно), се възмути как така цяла Младост ще може да кандидатства в 125-то , още повече и цяла Дружба , като съседен район. Та стигна се до идеята , адм. район на училището , да НЕ Е този големият ( от 24-те в София , напр. Младост 1-4) . Административните райони ( които нямало да се казват така, за да не се бъркат хората) , щели да се определят по онези карти , които ГИС били изготвили  ( демек определени улици около училищата, които най-вероятно няма да се препокриват ) .  Дано поне ги публикуват - че аз много искам да знам къде са ме разпределили Simple Smile Simple Smile Simple Smile
А така ...
Като сменят районите и като оставят училищата да си определят те самите допълнителни критерии и май пак ще се върнем в изходна позиция - директора коли и беси.

Ако това се приеме, районите, които си нямат грам училище (визирам Малинова долина, Манастирски ливади и подобни) - те к'во правят?  Към койще ги закачат?

# 303
  • Sofia
Мисля, че Анастасова ще се опита да вмъкне по-малкия район, така наречения прилежащ, в първия критерий, а не като избор на директорите в допълнителните критерии. Но няма да мине.
Не знам как от две заседания на комисията не разбра, че цял Младост вече ще може да кандидатства в 125-то.  newsm78

# 304
Анастасова е толкова оттегчена... и за нея всички родители са лъжци по подразбиране.  ooooh! Докога такива хора ще заемат ръководни позиции?

# 305
  • София
Аз се обърках... Ще ходя да гледам заседанието, ама ако има пак микро райони ще стане страшно и разлика няма да има от преди- те това ще е комунизъм  Laughing Имаш само едно училище и толкоз... Значи и това с граничните райони и то отпада така ли? Което ни връща изцяло в изходно положение както е било и до сега..........само дето точките за место работа са супер малко. Уф, ще кажа, а тамън се бях зарадвала на предходните критерий, защото дават доста възможности на всички. Може би сега единствения бонус има многодетните семейства, което според мен е ок Simple Smile

# 306
Гледах заседанието и ми се струва, че директорката Анастасова се опитва да наложи пак микро - районите, където по някаква причина никой не живее, но се води район на училището.  Повечето централни училища са така. Според мен отложиха заседанието, за да не си пробута предложението.

# 307
Отне и 50 мин заседание да осъзнае, че "всички от Младост ще могат кандидатстват в 125то".  Mr. Green Много са смешни! Laughing

# 308
  • Sofia
Няма гранични райони, няма и точки за адрес извън района.

# 309
  • София
Ако двата адреса съвпадат, ще се получат максимум брой точки. Ако има само постоянен, без настоящ.- това не носи точки.
Ясно, благодаря.
На мен не ми е ясно. Как така - постоянен адрес, без настоящ, може ли някакъв пример, че се обърках, не съм гледала обсъждането.

# 310
  • Sofia
Честно казано адресната регистрация ми е малко мътна по принцип, но примерът е такъв според мен - имаш постоянен адрес в Младост, обаче сега живееш в Лозенец и там ти е настоящият адрес. Ако искаш да кандидатстваш в Младост, нямаш предимство и не получаваш никакви точки. Ако кандидатстваш в Лозенец получаваш точки само по втори критерий. 

# 311
  • Sofia
Аз мисля, че хората, които са с постоянен и настоящ адрес в София ще получат 4т. 3т. за посоянен адрес и 1т. за настоящ. Ако нямат настоящ адрес в района на дет. градина, за която кандидатстват - да си извадят. Хората , без постоянен адрес в София ще получат  2т. само за настоящ адрес.

# 312
  • Sofia
Тези точки ги раздаваха в първия регламент:))) После изкараха втори, а днес сутринта-. трети.

МММ, каква детска градина?

# 313
Аз също имам питане. Какво ще стане ако двамата родители живеят на различни постоянни адреси в София, като този на който действително живее семейството е този на бащата?

# 314
  • София
 Сега разбрах, само че  във втория вариант пишеше, че съвпадение на адресите се доказва с лична карта. Как  с нея ще се докаже, че семейството няма и настоящ, освен постоянния адрес?
Още преди казах, че нашите деца ще са опитните зайчета. Ако имат някаква мисъл в СОС ще се откажат изобщо от Системата за тази и следващата година. Колкото и да е зле приемът сега, все пак е по-добре от това, което се обсъжда в момента. Догодина да пуснат пробен централизиран прием (само за тестване на системата) без реално да се прилага и чак след 2 години да влезе в действие. Неслучайно имаше един виц навремето, че ако нещо било измислено от учени, щели да го тестват първо върху мишки, а после върху хората.

Общи условия

Активация на акаунт