Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 121 399
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Един месец има за подаване на заявления, подават се на място във всяко училище, освен ако училището няма своя електронна система. Записванията и преди бяха по 3 дни.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 14:42 от sali

# 691
  • София
Записвам се да ви следя. Интересна и за мен ще е тази карта за всяко у-ще и към кое у-ще ще ни разпределят. Засега намерих само едно у-ще в нашата община,  което е публикувало актуална ( или така ми се струва) карта на микро района си по новите разпределения.  newsm78

# 692
Един месец има за подаване на заявления, подават се на място във всяко училище, освен ако училището няма своя електронна система. Записванията и преди бяха по 3 дни.

Ясно, мерси. Аз очаквах да има централизирана електронна система. Но, явно няма да е тази година. Ще си ходим на място по училищата. Успех!

# 693
И аз се нареждам да следя темата. Успех на всички! Peace

# 694
Някой знае ли училище, което вече е обявило допълнителните си критерии , одобрени от ПС? Нали уж до 15 март трябва да са публикували критериите, а пък не мога да намеря нито едно училище в района , което вече да го е направило. И картите за 43-те точки още ги няма никакви  Simple Smile newsm78 newsm78 newsm78   Всички май чакат последния момент  newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy

# 695
  • София
И аз дебна в интересуващите ме училища (т.к. в тях подготвителните класове, в какъвто трябва да бъде дъщеря ми наесен, ги приемат по същите критерии), но няма нищо още. Бях питала и ми бяха казали, че в момента, в който СОС гласува критериите, ще обявят на сайта си условията за прием, но няма - нито карти, нито критерии... Още седят миналогодишните.

# 696
В училищата, в които звънях ми казаха, че най-рано в края на март и началото на април ще обявят прием за 2017/2018.

# 697
  • София
И аз проверявам, но засега нищо. Ако видя публикувани критерии някъде, ще пиша.

# 698
  • София
Някой знае ли училище, което вече е обявило допълнителните си критерии , одобрени от ПС? Нали уж до 15 март трябва да са публикували критериите, а пък не мога да намеря нито едно училище в района , което вече да го е направило. И картите за 43-те точки още ги няма никакви  Simple Smile newsm78 newsm78 newsm78   Всички май чакат последния момент  newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy

51 СУ имат качени и карта и критерии.Снощи бях на опознавателна родителска среща, а защо и другите училища не са готови още идея нямам.

# 699
  • София
Интересен избор на допълнителен критерий - не само ДГ в района , но и обвързване с кашата от постоянен и настоящ адрес.

# 700
  • София
На това попаднах тази сутрин - http://www.dnes.bg/sofia-film-fest/2017/03/10/bonus-tochki-za-py … -hudojnici.334391

Не знам до колко е вярно и дали не са объркали нещо, но поне е индикация, че училищата бавно и славно почват да обявяват критериите си.

При нас т.е. в училището на каката вчера е имало учителски съвет, така че днес едва ли ще има инфо по въпроса. Надявам се, че ще си спазят срока 15.03 за обявяване на допълнителните критерии.

# 701
  • София
И самата карта е много интересна. Обхваща част от Лагера, а липсва част от Хиподрума. А Бели Брези кучета ги яли. Кои знае към кое училище ще ги сложат, сигурно към това в Лагера.

# 702
И самата карта е много интересна. Обхваща част от Лагера, а липсва част от Хиподрума. А Бели Брези кучета ги яли. Кои знае към кое училище ще ги сложат, сигурно към това в Лагера.

Сигурно към никое както винаги!

# 703
  • София
Но картата определено е нова. Предните години имаше други. Но съм изумена как са отрязали дори деца от квартала, за да сложат половината от Лагера, които си имат училище.

# 704
  • София
За мен тази карта определено е неясна. Приемат деца от блоковете, които са на картата ли? Аз не съм от квартала, затова от любопитство сравних с картата на София. Има едно каренце с блокове с номера от 1 до 12. На картата на училището блокове 1,2, 3 и 4 ги няма, значи ли, че те не влизат в района?

Общи условия

Активация на акаунт