Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 121 288
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 750
Това са критериите и карето за 2016/2017, но сроковете, които са дали са за прием 2017/2018 и не съвпадат с решението на СОС и всичкото на страницата "Добре дошли в електронната система за онлайн кандидатстване и класиране на ученици в първи клас за учебната 2017/2018 година в 125 СОУ „Проф. Боян Пенев”. ".  Whistling

Според мен 125 су все още не са публикували критериите за 2017/2018, не са си оправили страницата и това е объркващо.
Но за 118 су и за смятам, че нещо не са разбрали от решението на СОС или не желаят да се съобразят с него. Не знам

# 751
  • София
Според мен 125 су все още не са публикували критериите за 2017/2018, не са си оправили страницата и това е объркващо.
Но за 118 су и за смятам, че нещо не са разбрали от решението на СОС или не желаят да се съобразят с него. Не знам
Супер тъпо е... Предполагам, че ако се сигнализира РИО , оттам ще реагират. Аз съм им писала и много бързо, в рамките на един ден, върнаха отговор.

Иначе в училището на каката днес ще има съвет. И в четвъртък имаше. Аз очаквах вече да има инфо за приема, но все още няма.

# 752
Според ме не са разбрали. Другият вариант е да отказват да се съобразят, защото е училище със засилено изучаване на английски език, информатика

# 753
Ами интересни са и критериите избрани от 112 оу, ето линк:
http://112ou.org/index.php/priem/za-i-klas
според мен има припокриване с другите критерии.
И какво контролния орган ще бъдат родителите, така ли. Ще пишем нонстоп на Рио.
РИО София да си упражни контрола, без подсещане.
Но там е шеф Кастрева, честни сини очички.

# 754
  • София
.

# 755
Имах в предвид 118 СОУ

# 756
Ами интересни са и критериите избрани от 112 оу, ето линк:
http://112ou.org/index.php/priem/za-i-klas
според мен има припокриване с другите критерии.
И какво контролния орган ще бъдат родителите, така ли. Ще пишем нонстоп на Рио.
РИО София да си упражни контрола, без подсещане.
Но там е шеф Кастрева, честни сини очички.

Според мен са им ОК критериите - няма припокриване.

В. Критерии на 112 ОУ „Стоян Заимов“ НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
15. Адрес на местоработата на един от родителите, граничещ с административния район на училището Служебна бележка от работодателя с  изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя. 8
16. Деца на служители, работещи в училището Служебна бележка - оригинал от училището 8
17. Деца на бивши ученици на 112 ОУ Справка от училището 6

От Кастрева освен ТВ изяви да ни убеждава в глупостта си не може да очакваме.

# 757
т. 16 от критериите се препокрива с местоработата на родителя в границите на прилежаща територия - 10 точки и се получават още 8 точки.
Аз така го разбирам, може и да греша. Много е разтегливо.
Друго ми е интересно.
Доколко е задължителна тази система за прием. Наредбата е на МОН, тя задължава общините да  я направят.
В СОС София тази система е публикувана в нормативни документи, подраздел Други документи. Не е публикувана в раздел Наредби.
http://web2.apis.bg/sofiacouncil/home.php?dt=10&dispid=1
Аз лично май се обърках, признавам си без бой.

# 758
  • София
 т.16 от техните критерии  донякъде покрива т.8 от критериите в системата, защото в системата е " родител с месторабота в прилежащия район", което на практика значи, че работи в училището. Подсигурили са се допълнително.
Писали сме едновременно с mready

# 759
Някой знае ли къде могат да се видят микрорайоните на всяко училище (картите, които трябваше да са изготвени от ГИС)

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 12:24 от didito7919

# 760
# 761
# 762
mready, sali съгласих се! Не е редно да е така. Peace

Писах на РУО [rio_sofia_grad@mon.bg] да си влизат в контролните функции. Това са само няколко примера за ширещото се неразбиране/ манипулиране от страна ръководствата на училищата, водещи до допълнително объркване от страна на родителите. С наближаването на срока за обявяване на допълнителните критерии утре, това недоразумение ще мултиплицира.  Peace

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 12:31 от shrekie

# 763
  • София
Някой знае ли къде могат да се видят микрорайоните на всяко училище (картите, които трябваше да са изготвени от ГИС)
И аз със същото питане. Според критериите (критерии номер 1) прилежащите за всяко училище райони трябва да се определят от Районната администрация, а не от самото училище. На сайт-а на район Младост няма никаква информция все още.

# 764
И аз със същото питане. Според критериите (критерии номер 1) прилежащите за всяко училище райони трябва да се определят от Районната администрация, а не от самото училище. На сайт-а на район Младост няма никаква информция все още.

Трябва да се определят от Районната администрация, но никъде не пише къде ще се публикуват. Логично е да бъде в сайтовете на училищата, при критериите им.

Общи условия

Активация на акаунт