Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 121 220
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 795
  • София
В Оборище само 112-то са публикували допълнителни критерии, а карти няма за нито едно училище.

# 796
  • София
Цитат
А къде може да се види тази карта от простосмъртни като нас Smile?
Аз дадох линк към тази карта
http://8sou.com/images/2017-root/%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0-1.jpg
на която могат да се видят няколко района. Нямам представа дали това е истинската карта, но няколкото училища, които официално са качили   районите на сайтовете си, също са показали подобни странни геометрични фигури в различен цвят. Освен това, в легендата ясно са записани училища с прием в първи клас, прилежащи райони и другите означения, картата е на ГИС от февруари 2017г.
Силно се надявам това да не е окончателната карта за нашия район, защото по нея са ни отрязали от училището, към което винаги сме били, затова и не настоявам в темата, че давам нещо точно и сигурно, за да не се филмират и други като мен. Аз лично съм приготвила писмо до СО, чакам официално схемите и ако са същите, директно го изпращам в общината.

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 00:55 от sali

# 797
Това определено прилича като картите, които се очакват. Интерестно е, че има блокове които са 'отрязани' през средата и част от сградата е в прилежащата територия на 1 училище, а останалата на друго. 
Например:
 - блокове 29, 30, 39, 10 в Дианабад,
 - блокове 54, 54а, 53, 148, 41, 10, 45, 47 в Младост 1,
 - блокове 310, 313, 319 в Младост 3
Thinking

# 798
  • София
От Младост 2 също има отрязани от новите блокове и и"изпратени" към 10-то. Такова беше положението и на картата на 51 училище - карето от  от блокове просто беше пресечено с линии. Много съм им набрала на тези от СО. Почти нямам надежда за нещо различно, на ще чакам до утре да видя ще има ли карти или не.

# 799
Сигурна съм, че има и други. Тези просто набелязах на случаен принцип. Ако това са картите, същото може да се очаква и в другите райони. Тези сгради са 'отрязани' абсурдно (по диагонал на 1 вход, по дължина, т.н.) и ще ми е интересно да проследя какво ще се случи.   ooooh! Whistling Thinking

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 09:29 от shrekie

# 800
  • София
Район Триадица: критерии и карта са публикували само 73 СУ и 22 СУ. 20 ОУ имат публикуван допълнителен критерий, но всичко останало е от миналата година. 104 ОУ и 126 ОУ не са публикували нищо още; 121 СУ не съм го гледала (много лоша слава има), 47 СУ няма сайт от едно известно време насам.

Мен пък ме интересуват точно 104 и 126 ОУ - те имат подготвителни класове, останалите нямат. Чакането продължава...

# 801
Тази карта, от линка на 8-мо, направо ми се струва нелепа  Shocked Там дори квартала са ни преименували! Ние сме в кв. Витоша и сме в район Лозенец, а на картата са писали жк. Зоопарк  Shocked И са ни сложили в прилежащ район на кв. Дианабад. Защо там, а не за у-щата в кв. Лозенец?!
Дори в детската градина на дъщеря ми, в нашия квартал, имаше родителска среща с представители на у-ща от Лозенец, а не от Дианабад. Що за хаус правят от СОС  #Crazy

# 802
Допълнителни критерии:
1. Деца на учители в 73.СУ със стаж повече от 6 месеца в училището - 15 точки - удостоверява се с трудова книжка.
2. Бивши ученици - успешно завършили етап или степен на образование в 73. СУ - 2 точки - удостоверява се с диплома за средно образование или свидетелство за основно образование.
В първи клас ще се приемат бившите ученици или децата им Laughing
3. Деца, посещавали детска градина в:
3.1 прилежащите части на 73. СУ - 5 точки - удостоверява се със служебна бележка от детската градина;
3.2 ж.к. Гоце Делчев - 3 точки - удостоверява се със служебна бележка от детската градина.
Забележка: В случай на равен брой точки се приемат децата, които живеят по-близо до главния вход на 73. СУ. Измерването се осъществява с GoogleMaps.
Е пак влиза GoogleMaps

Много са смешни тези критерии за едно реномирано училище.
ето и линк към оригинала:
https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=C936E1122EAE59CB!2131&ithint=file%2cdocx&app=Word&authkey=!AEM2MBMqRE_Sluo

# 803
  • София
Аз не казвам, че това е картата, просто това видях.И на мен ми се струва нереална, по точно иска ми се да не е товА, чакам официално в училището, което ме интересува.

# 804
  • София
the Faith, ние също сме от кв.Витоша и се водим р-н Лозенец. Като гледам на тази карта границата е Симеоновско шосе, както действително се води р-н Студентски. Според мен картата касае тези, които живеят от страната на Симеоновско към Дианабад и Студентски. Голямата ми дъщеря посещава училище в Лозенец, но малката ще е септември и чакам днес да излязат допълнителните критерии като именно микрорайонирането ме притеснява най-много, тъй като районът е огромен, но училищата са концентрирани на едно място и ние се падаме доста далече от тях..

# 805
Защо да са смешни критериите на 73-то? Съвсем логични са. Ако и родителите на детето са учили там означава, че наистина хората са от квартала, а не са се регистрирали само за да запишат детето там. Щом са приели система по адрес - естествено е този, който е по-близо да е с предимство.

# 806
Аз не казвам, че това е картата, просто това видях.И на мен ми се струва нереална, по точно иска ми се да не е товА, чакам официално в училището, което ме интересува.

Знам, знам  Wink ! Коментара ми въобще не беше към теб  bouquet , а само към недомислицата на общината

# 807
И 32-ро са обявили критериите и дори карта на микрорайона - http://www.school32.com/priem_i_bg.html

# 808
Защо да са смешни критериите на 73-то? Съвсем логични са. Ако и родителите на детето са учили там означава, че наистина хората са от квартала, а не са се регистрирали само за да запишат детето там. Щом са приели система по адрес - естествено е този, който е по-близо да е с предимство.
Ако родителите не са учили в училището, но живеят в квартала от 10 години - те нямат предимство.
Никаква логика.
В т. 2 никъде не пише деца на бивши ученици, а само бивши ученици.
А това не е ли смешно:
които живеят по-близо до главния вход на 73. СУ. Измерването се осъществява с GoogleMaps. - от забележката.

# 809
the Faith, ние също сме от кв.Витоша и се водим р-н Лозенец. Като гледам на тази карта границата е Симеоновско шосе, както действително се води р-н Студентски. Според мен картата касае тези, които живеят от страната на Симеоновско към Дианабад и Студентски. Голямата ми дъщеря посещава училище в Лозенец, но малката ще е септември и чакам днес да излязат допълнителните критерии като именно микрорайонирането ме притеснява най-много, тъй като районът е огромен, но училищата са концентрирани на едно място и ние се падаме доста далече от тях..

Е, хубаво ама защо сме в РОЗОВО ( Mr. Green) с Дианабад ? Иначе си права... Това розовото ме притеснява  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт