ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatanim sensin/

• 63 529
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Рейтингът!  newsm10

Радвам се за успеха на Берг и Халит. Много преди да стартира сериалът, бях писала, че ми е по-важно проектите им да се харесват на зрителите, отколкото на мен. Защото, колкото и да е несправедливо, лошите рейтинги се пишат на сметката на главните актьори, а не на тази на сценаристи, режисьори и т.н. Така беше и с ВВ. В един момент престанах да го гледам, но бях щастлива, че донесе толкова слава и успех на Халит.

В туитър има изключително хубави коментари и за него, и за Берг.

Представям си какъв щеше да бъде рейтингът, ако сценаристката беше достатъчно умна и талантлива, за да създаде магията, която съществуваше в ББГ. Със серии, в които главните герои имат по 2 минути заедно, а в някои епизоди НУЛА минути, имаме рейтинг близо 10 пункта в едната категория. Тук не се вижда, но дори озетът е на 4-то и 5-то място, повече отколкото новите епизоди на някои сериали.
Наистина може да се съжалява, че по такъв нелеп начин се пропилява уникалната възможност да гледаме Берг и Халит отново заедно. Това никога повече няма да се повтори. Вчера имаше една сцена, в която Берг само гледаше униформата на Джевдет и сватбената рокля на Азизе, диалогът между тях беше само с гласове зад кадър, не беше сцена, в която да са лице в лице и въпреки това беше толкова хубаво. И вместо да използват това, да направят една топла, сърдечна, красива история, те пишат глупости. Както и да е. Няма да коментирам сценария повече.

Снощи говорихме с Дари. Най-вероятно вече ще правим само подробно резюме на сериите. Сцените между Джевдет и Азизе ще превеждаме целите, ако изобщо има такива, разбира се, защо Васили му каза да се разведе и прекъсне всякакви връзки със семейството си.

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 09:41 от varna_2

# 541
# 542
Забравих да благодаря за снимките с Берг!

Прекрасна е, както винаги.  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Била е с приятели в Нишанташъ.

Думите й към репортерите: "Всичко е както си го знаете, няма нищо ново. Тичаме от сет на сет. Получаваме много хубави отзиви от зрителите за работата си и това ни прави щастливи."

.............................

От gecce.com

"Ти си моята родина" отново на върха.

https://www.gecce.com/haber-vatanim-sensin-yine-zirvede-1

# 543
Добро утро,  Hug

Въпреки високия рейтинг и аз  съм разочарована.
Каквото и послание за турците да носи Джевдет, мисля, че сценаристите подценяват зрителите.
Да причиняваш само болка на майка, деца, любима това е някакъв вид шизофрения.
Даже и да е имало хора като него, които са се отказали от всичко в имато на родината, така както ни поднасят нещата Джевдет не е кахраман.
А за любов и дума не може да става.  
Скрит текст:

Цитат
Думите й към репортерите: "Всичко е както си го знаете, няма нищо ново. Тичаме от сет на сет. Получаваме много хубави отзиви от зрителите за работата си и това ни прави щастливи."
Дано наистина да е така!

# 544
Цитат

Цитат

Дано наистина да е така!

Със сигурност е така. Аз съм убедена, че Берг и Халит наистина получават много хубави отзиви за работата си. То си личи и по коментарите в туитър снощи. Защото ние и турската публика гледаме сериала с различни очи. За тях проектът е ценен с неща, за които ние нямаме сетива, виждат ни се маловажни и смешни.

По този повод да сложа едно проучване сред жителите на Европа. Кой колко е склонен да се сражава за страната си и да я защити.

Къде сме ние, къде е Турция.  Joy

http://brilliantmaps.com/europe-fight-war/

.....................

gazetemag

"Ти си моята родина" без конкуренция

http://www.gazetemag.com/vatanim-sensin-rakipsizligini-ilan-etti/

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 10:27 от varna_2

# 545
Добър ден Hug
На първо място да Благодаря на всички за абсолютно всичко споделено,за положения труд и отделеното време bouquet Heart Eyes bouquet Heart Eyes
Снощи не гледах епизода онлйне,а само надниквах тук за да видя за какво иде реч,и ми стана много тъпо като прочетох ,че Джевдет искал развод Shocked,тц,тц тези сценаристи досега не намериха ли начин да драснат нещо хубаво отностно техните отношения.Представят Азизе като борбена жена,която е готова на всичко за семейството си, лудо влюбена в съпруга  си!!Джевдет също знае и вижда това,толкова ли е трудно да и признае каква е всъщност мисията му?!Ако и го обясни,че трябва да е предпазлива и да го запази в тайна,едва ли ще има проблем PeaceТа тя пази тайната на лицемерния Тефик(отностно оръжието),нали и каза да мълчи..А за Джевдет би дала всичко,ако знаеше причината отностно държанието му спрямо семейство си,и предпазливо щеше да му помага..Офффф,дано пооправят отношенията на геройте им PraynigСлед Карадайъ,това е единствения сериал които гледам,и то с интерес,не ми се иска да го зарязвам..Той ми е като разнообразие и да изляза от ежедневието ..Хубаво е да съм тук сред вас,да чета всичко споделено,разнообразява ме страшно много,а понякога и ме зарежда..Благодаря за което bouquet
P.S..По темата..То хубаво война,революций,мисий и тем подобни,но няма ли поне малко любов и топлина,всичко изглежда сиво и мрачно..
Ами да бяха направили документален филм за този период от турската история..

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 12:04 от donnа_🍀

# 546
Разкошен колаж на Vilma  Heart Eyes bouquet

# 547
Цитат
Васили му каза да се разведе и прекъсне всякакви връзки със семейството си.

Което означава, че ще се срещат тайно. Надявам се Джевдет да посвети в тайната си поне Азизе. Може ли да й има доверие докато тя мисли за него като за предател. Вече знаем, че не. Децата й всеки миг могат да се окажат в опасна ситуация и ние това го виждаме - и тримата в различни моменти се изправиха пред лицето на смъртта. Джевдет няма друг вариант да предпази семейството си. Грижата за някого е най - силният израз на любов.
Ако гледахме филм, щеше да е различно, но сериал с общо времетраене десетки часове предполага обрати, за които ни е трудно да се съгласим, че съществуват в реалния, мирен живот.  Войната и тайната мисия на Джевдет диктуват съвсем различни взаимоотношения между героите.
Съгласна съм, че възможностите и таланта на Халит и Берг предоставят благодатен шанс за всеки добър сценарист. Но вече многократно се е писало, че в бранша им липсват свежи и оригинални текстописци, които да сътворят шедьовър, траещ колкото 30 - 40 и повече игрални филми.
Не мога да правя категорични заключения, че сериалът е разбираем само за турската публика, а чуждата, понеже не познава историята - няма да го разбере, съответно няма да го хареса. "Великолепният век" доказа обратното, включително и в Латинска Америка. Това не се отнася за предубедените в България, които скачат само като чуят заглавието или ненавиждащите всичко турско.
Възхищавам се на Берг и Халит, които въпреки непоносимата обстановка в Турция, намират сили да живеят и да продължават да творят в Родината си. Това без никаква надежда е много трудно. Ако няма какво да крепи човека, той лесно се предава. Но те са успели да се обнадеждят и да вярват поне в онази част от народа си, която става на крака пред портрета на Ататюрк. Съчувстваме им за терора на който са подложени, за невинните жертви на атентатите, но едва ли усещаме това,  с което на тях им се налага да живеят всеки ден и час. Не е като да отидем на екскурзия или почивка там, за няколко дни и да се тревожим за живота си.

# 548
Цитат
Грижата за някого е най - силният израз на любов.

Каква грижа? Джевдет снощи жива погреба Азизе. С думите си, с отношението си.
Мерси за грижата, ако някой ми причинява толкова страдание, разочарования и огорчения.
Че то по-жесток от него към нея в този сериал няма.

Даде й огромна надежда. "Това е последната ти кошмарна нощ. Последното страдание." И накрая я срина със земята.

Побърка цялото си семейство,  как няма да вършат глупост след глупост.

# 549
  • В тъмната гора.
Ако направят любовта им тайна, естествено Джевдет първо трябва да каже на Азизе, ще е много романтично. Но ако се придържа към плана и зареже семейството си, язъклар олсун.

# 550
Берг с Аслъ и приятели  Grinning

http://www.gazetevatan.com/bizi-mutlu-ediyorlar-1034942-makaron/

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 13:33 от HELEN60

# 551
Здравейте Hug
снощи не можах да гледам серията по ред причини, така се случи... от вашите коментари разбрах, какво е станало. Не съм изненадана за развода, той беше на дневен ред  още в първите серии, пожара го позабави.
Надявам се на тайни срещи Heart Eyes Джевдет няма да се откаже от семейството, но и няма да им каже истината , защото мисли за тяхното оцеляване...
Дано поне само на Азизе да сподели тайната си...
Видях в туитър снимка на Ефталия, вероятно е жива и това ме радва.
От сериал, в който играе Халит, никога , никога няма да се откажа Peace
Ще го гледам ако се наложи на турски, руски, сингапурски, китайски, патагонски Joy но ще го гледам до финала Peace

А рейтингът е супер smile3501

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 18:02 от Lilims

# 552
Джевдет също изглежда като глупак в дадени сцени,съгласява се с глупостите и на Василий и Ешреф #Crazy....
Като разрушиш нещо хубаво което си имал,иди разправяй после че искаш да изградиш нещо по-хубаво и ново?!Това ли е примера на патриотизъм?!?!
Като нараняваш най -близките?!Тц, аз не съм на това мнение!!Дори да не беше от самото начало на появата му,в последствие можеше да сподели на Азизе,но уви ....Той самия вижда колко мъка им причинява,вижда и децата му колко страдат,вижда колко е борбена Хилял,че дори тя би му помагала в мисията му(ако знаеше разбира се)....
Ако Азизе имаше и най-малка представа,колко пъти го попита и без никакъв отговор се опитваше да го разбере,всичко щеше да е различно..Би му помагала в отношенията с майка му,Али Кемал....
Варничка,имам едно въпросче,ти знаеш че не съм от хората които често пишат,но искам да те попитам какви са отзивите на останалите фенове отностно снощия епизод или по скоро сцената с развода?
И те ли мислят като нас или одобряват постъпката на полковник Джевдет....
Благодаря предварително bouquet

# 553
Грижата за живота им, разбира се. Ако не ги опази живи, защо са всичките изпитания на които се подлага? Нали когато разбра, че семейството му не е загинало, намери отново смисъл на живота си и се измъкна от концлагера. Джевдет сега беше изправен пред избор - от по - голямото зло избра по - малкото. Къде ще скрие семейството си, ако свали гръцката униформа и отиде да се бие с кемалистите срещу окупаторите? Нали първото, което ще направи Васили, е да ги убие.
Мисля, че това на всички зрители е ясно, затова не го написах. Видяхме бягащите към Анадола хора в конвоя, в който пътуваха Йълдъз и доктора. Но разделянето на семейството по този начин не ми се струва интересно.

От "Червеният Истанбул"

# 554

Варничка,имам едно въпросче,ти знаеш че не съм от хората които често пишат,но искам да те попитам какви са отзивите на останалите фенове отностно снощия епизод или по скоро сцената с развода?
И те ли мислят като нас или одобряват постъпката на полковник Джевдет....
Благодаря предварително bouquet

Всички са съгласни, че беше много грубо и жестоко спрямо Азизе. Ако ги нямаше преди това думите, с които я обнадежди, нямаше да изглежда толкова тежък ударът.

Но трябва да кажа, че хората го обърнаха на майтап и снощи непосредствено след последната сцена имаше един куп коментари, в които се шегуваха, а някои май не  Mr. Green, че след като Халит е казал три пъти " Развеждам се с теб", значи вече и в реалния живот не са семейна двойка и трябва пак да правят сватба.  Joy
Повече с това се забавляваха, отколкото да се ядосват.
Гледам, че някои сайтове днес и те са използвали ситуацията за игрички със заглавията. Писали са с големи букви "Разведоха се" и са сложили снимките на Халит и Берг.

Трябва да кажа, че зрителската аудитория е много разнородна.

Има група, която гледа заради Халит и Берг, те настояват за повече романтика. Даже вчера непосредствено преди серията бяха организирали акция в туитър. Техните очаквания са, че въпреки снощния финал Джевдет ще каже истината на Азизе. Между другото, и аз смятам така, затова не пуснаха фрагман още снощи. Вероятно ще имат една страстна нощ за последно, после ще се появи бебека и ще удавят пак всичко в турската боза, като вкарат Азизе в ситуация да е принудена да се ожени за Тефик.

Има група от млади зрители, направо ученици, които се интересуват главно от отношенията между младите двойки в сериала. Те редовно имат скандали в коментарите под клиповете със сериала в ютюб с по-възрастните зрители. Едните "Искаме "ХиЛеон", другите "Стига с вашите Леон и Хилял, като искате любов, какво търсите тук, гледайте други сериали". Горе-долу такива са отношенията им.

Има трета група, в която пък са хората, които пишат, че в момента, в който сериалът заприлича на останалите бози, любовните  "пембе дизилер" ги наричат те, "розови сериали", ще престанат да го гледат. За тях е ценно политическото послание.

Изобщо, много е разнородна аудиторията, не е хомогенна.

......................

Айде да идва премиерата на ЧИ, че да ги видим двамата.  Heart Eyes Hug

Чакам с нетърпение и концерта на Халит на 13-ти. Там дано са тримата.  Heart Eyes

.........................

Цитат
Джевдет сега беше изправен пред избор - от по - голямото зло избра по - малкото. Къде ще скрие семейството си, ако свали гръцката униформа и отиде да се бие с кемалистите срещу окупаторите?

Всичко беше подготвено от Ешреф. Той удържа на думата си.
Беше уредил прехвърлянето на семейството в Анкара.
А Джевдет трябваше да се присъедини към неговите отряди.
Дори Джевдет каза: "Утре сутрин ги качвам на влака". Точно затова каза на Азизе, че има хубави новини, да събере цялото семейство.

После като  чу за Мустафа Кемал и всичко се промени. Дори не си направи труда да не поднася  на Азизе "важната" си новина по толкова жесток начин.

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 14:04 от varna_2

Общи условия

Активация на акаунт