Кафеавтомат - заслужава ли си?

• 118 748
  • 822
  •   1
Отговори
# 120
  • Berlin
Пред чуденка съм каква машина да си взема. Ще се местим в ново жилище и трябва кафе. Simple Smile Но дали да взема голяма, за кафе на зърна или да пробвам от тия с капсулите. Някакво сравнение можете ли да направите?

# 121
Привлечена от компактния вид и удобството, бях си взела първо машина с капсули на неспресо.
В началото бях възхитена -кафето става като от истинска еспресомашина, удобно, бързо и без да бършеш постоянно кафеени частички след употреба.
След известно време започна да ми омръзва "типичният" неспресо-вкус. Смених капсулите с други, на друга фирма - не и не -вкусът не ми харесваше.
За щастие, машината се развали и минах извевстно време на филтърно кафе - вкусът е добър, но не е за мързели сутрин като мен. Опитахме се да поправим неспресо-уреда и го разглобихме.
Олеле, каква гадост се беше наслоила, въпреки редовното почистване с препарат и пускане на програма за почистване.

След дълго проучване купих Юра А 1. Компактна и сравнително евтина 499 Евро.
В началото кафето беше лошо, докато уцеля градуса на мелене.
Сега вече е много добро, но има един голям недостатък -много е вкусно, много е лесно за приготвяне, затова пия по най-малко 6 кафета на ден. Rolling Eyes

# 122
Здравей,
аз имам вече и от двете машини Simple Smile
За мен вкусът е еднакво приятен. Неспресото не ми е омръзнал, даже ми е наситено силен мммм Аз лично не обичам кафе-миксове и не съм провала другите им вкусове освен по-стандартните.
Двете машини като тип са много различни. Капсулите е по-компактна, но резервоарът за вода е малък(или така ми се струва). Разликата в цената е огромна. Едната е да кажем 100 лв,  другата 800-1000 лв....Но после избиваш от капсулите Simple Smile Та с 2 думи - повечето кафе машини правят отлично кафе.

# 123
  • София
Пред чуденка съм каква машина да си взема. Ще се местим в ново жилище и трябва кафе. Simple Smile Но дали да взема голяма, за кафе на зърна или да пробвам от тия с капсулите. Някакво сравнение можете ли да направите?
В работата ползваме такава с капсули, у дома от години сме с автомат. Не бих го заменила с машина за капсули, възможностите му по отношение на настройки са много повече, вкуса на току-що смляно кафе за мене е много по-добър, а сутрин усилията ми се свеждат до натискане на два бутона - за включване на машината и за правене на кафе, при това го правя прелитайки към някакво друго занимание към банята или приготвянето на продукти за мятане в мултикукъра за обяд на детето. Нито се занимавам с ръчни цедки нито вися пред машината да не изтърва момента с точното количество вода. Най-много да натисна още един бутон ако реша да го пия по-различно от стандартно настроеното.

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 21:10 от nati_nat

# 124
Какъв е твоят кафе-автомат, дай линк да видя, щом си много доволна. Искам да си купя,  но засега не съм се ориентирала.

# 125
Дайте идеи за автомат до 300лв - търся нещо малко за вилата че там сме с ръкохватка и като се съберем десетина души и сутрин е опашка пред кафемашината, отделно кочина голяма, ръси се кафе навсякъде
Гледам втора употреба рециклирани мога да взема xsmall или делонги магнифика, но ме е страх, кой знае на колко кафета са, и дали помпата няма да изгори след като им изтече проформа гаранцията от 1-3 месеца. За нещо ново мога да дам и някой лев отгоре, но да кажем най много 400

# 126
  • have faith and be patient ..
автомат за 400 лв . нов искам и аз да го видя това нещо  Mr. Green

# 127
  • Бургас, София
Привет, 
бих искала да попитам хората, които имат автомат Saeco без опция за мляно/безкофеиново кафе как използват таблетките за обезмасляване. Моята машина има таква опция и знам как се ползват. Моя позната обаче има някакъв проблем с нейната - не пуска кафе както обичайно, и искаше да ѝ пусне пълна почистваща програма. Ако след това проблемът си го има, ще я носи в сервиз. Нейната машина е малко по-различна от моята и тя твърди, че кръгчето горе го има, но не се отваря и няма как да се позва мляно кафе.

# 128
  • Berlin
В упътването би трябвало да пише къде се слага таблетката. Поне в моето пишеше, че се слага в отвора за мляно кафе.

Някой има ли машина за капсули Tchibo за мнение? Тук гледах една за 79 евро, по-скоро я мернах само на витрината. Много мъничка и компактна. Така и така пия по едно кафе на ден, май няма да инвестирам в автомат, та тази ми хареса на външен вид. 😄

# 129
Привет, 
бих искала да попитам хората, които имат автомат Saeco без опция за мляно/безкофеиново кафе как използват таблетките за обезмасляване. Моята машина има таква опция и знам как се ползват. Моя позната обаче има някакъв проблем с нейната - не пуска кафе както обичайно, и искаше да ѝ пусне пълна почистваща програма. Ако след това проблемът си го има, ще я носи в сервиз. Нейната машина е малко по-различна от моята и тя твърди, че кръгчето горе го има, но не се отваря и няма как да се позва мляно кафе.
То капачето не се отваря,а леко се накланя на една страна и вътре се пуска таблетката,аз съм я разтваряла обаче и резервоара за вода.

# 130
Ето и снимки:
http://prikachi.com/images.php?images/923/9146923X.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/924/9146924S.jpg
Ако нестава и така,кажете модела на машината.

# 131
  • Бургас, София
Dkoki, благодаря за снимките. При мен изглежда по същия начин. Моделът на проблематичната машина е HD8761/09.

# 132
На този модел по същия начин е направен отвора за смляно кафе,отгоре се слага и хапчето за почистване,но понеже много бързо пада в отделението за боклук,аз го изваждам и пак го пускам отгоре и така няколко пъти,докато се разтвори напълно.Ето и клип на машината:
https://youtu.be/F4WRuXFCUVM

# 133
Здравейте и аз се интереувам от кафе автомати.Насочила съм се към втора употреба.Изчетох всички отзиви и се разколебах.Харесах компакна Саеко.http://kafemashini.ch/produkt/saeco-odea-giro-plus.Някой ползвал ли е тази машина

# 134
Отказах се за втора употреба,но се чудя за Philips HD8650 Някой ползвал ли е такава машина,цената и в момента е около 700 лв

Общи условия

Активация на акаунт