Кафеавтомат - заслужава ли си?

  • 111 769
  • 822
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 491
90 % от хората си купуват автомат защото искат да пият кафе с едно докосване, а вия само някакви каймаци говорите. А аромата от прясно смляно кафе, къде го слагате

# 421
  • София
  • Мнения: 2 298
Каймакът зависи и от самото кафе, така, че не е обективно да се сравняват различни кафета на различни машини. На една и съща машина чиста робуста и смес робуста и преобладаваща арабика ще дадат различен каймак.
Имали сме и машина с цедка, преди много години. Няма да се върна към нея, сутрин бързам за работа и ми е важно без усилия да имам ароматно току-що смляно кафе. "Сърбането" на каймак не ми влиза в удоволствието. Около 0.7-8 см. каймак ми е повече от достатъчен.
На снимката е смес с 80 % арабика на Saeco Minuto от тези над 1000 лв. С каната
за мляко.
В офиса на мъжа ми пият 50:50 арабика и робуста и каймакът е по-голям, Saeco Incanto

# 422
  • Мнения: 605
А аромата от прясно смляно кафе, къде го слагате
Сега искаш да ми кажеш, че ние с ръчните машини не пием прясно смляно кафе ли? Всяка сутрин си правя прясно смляно кафенце, че и печено преди най-много 14 дни Simple Smile



Иначе безспорно и вида на кафето играе в уравнението. Аз все още твърдя че с автомата е компромис за сметка на удобството Wink

# 423
  • София
  • Мнения: 2 271
...печено преди най-много 14 дни Simple Smile

Кафето трябва да е изпечено поне преди 1 месец, за да улегне вкуса Ill (това е мнение на майстор пекар)

Наистина каймакът зависи и от сместа на кафето. Робустата прави твърд каймак, а арабиката прави мек и по-нисък каймак. Освен това, важно е как е изпечено кафето и как е смляно. А ако е изветряло, прави по-блед каймак.

При изправни машини, с едно и също кафе не трябва да има разлика в напитката, тъй като помпите на всички машини са еднакви (изключвам професионалните, защото се връзват към водопровода), температурата се настройва еднакво,  натъпкването при ръчната е ясно, а при автомата - същия принцип.

# 424
  • Мнения: 605
Къде се намира този пекар който твърди, че трябва да уляга прясно изпеченото кафе цял месец, 1-2 дни е много препоръчително да се изчака след печене, но цял месец е крайно несериозно.

# 425
  • София
  • Мнения: 2 271
Къде се намира този пекар който твърди, че трябва да уляга прясно изпеченото кафе цял месец, 1-2 дни е много препоръчително да се изчака след печене, но цял месец е крайно несериозно.
Става въпрос за пакетирано кафе. Предполагам, че Вие говорите за насипно.

# 426
  • София
  • Мнения: 2 298
А аромата от прясно смляно кафе, къде го слагате
Сега искаш да ми кажеш, че ние с ръчните машини не пием прясно смляно кафе ли? Всяка сутрин си правя прясно смляно кафенце, че и печено преди най-много 14 дни Simple Smile



Иначе безспорно и вида на кафето играе в уравнението. Аз все още твърдя че с автомата е компромис за сметка на удобството Wink

Agent Cooper, ти защо пускаш клипче от мрежата а не дадеш да видим кафето от твоята ръчна машина ?

# 427
  • Мнения: 306

В офиса на мъжа ми пият 50:50 арабика и робуста и каймакът е по-голям, Saeco Incanto


Аз съм със Saeco Incanto  и каймака който постигам е като от снимката който съм дал по-назад в темата....По-голям от този не съм видял. Това е за единично еспресо. Тоест около 0.8см. Машината е на 4 месеца.

Това с кафе Lavazza Crema e gusto forte - доколкото знам е 80 Робуста, 20 Арабика.

Нещо като на снимката

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/stamped.io/uploads/photos/194 … _902f87fecaaa.jpg

Тази снимка е от нета.

# 428
  • Мнения: 605
Няма никакъв проблем да пусна и мои кафета, но те не са от автомат. Между другото, аз имам една стая машини, точно от коя да бъде Simple Smile
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/35870774_254077985 … 8&oe=5C7F0C28

# 429
  • София
  • Мнения: 2 298
Няма никакъв проблем да пусна и мои кафета, но те не са от автомат. Между другото, аз имам една стая машини, точно от коя да бъде Simple Smile
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/35870774_254077985 … 8&oe=5C7F0C28


Именно, от машина с ръкохватка очакваме снимка, без значение коя.

# 430
  • София
  • Мнения: 3 715
Тая дискусия е като да влезеш в темата за прахосмукачките роботи и да обясяваш, че ако все пак си естет, то си е друго да клекнеш с парцалчето и сам да си зачистиш ъглите в стаята.... Неколкократно стана ясно, че автоматите били компромисен вариант и като съвсем доскоро търсещ мнения потребител, бих натиснала -18 на бутона "полезно" на такива постове. Позволете на хората да имат усещане за вкус и мнение дали кайманите са им крушъл.

# 431
  • Мнения: 605
Чист офф, но чистенето си е досадна работа, докато кафеправенето табиетлийска, качил съм снимка в предишния пост. Качвам и едно видео правено по съвсем друг повод Simple Smile от две масови ръчни.
https://vimeo.com/290137953

# 432
  • София
  • Мнения: 2 298

В офиса на мъжа ми пият 50:50 арабика и робуста и каймакът е по-голям, Saeco Incanto


Аз съм със Saeco Incanto  и каймака който постигам е като от снимката който съм дал по-назад в темата....По-голям от този не съм видял. Това е за единично еспресо. Тоест около 0.8см. Машината е на 4 месеца.

Това с кафе Lavazza Crema e gusto forte
Incanto-то, за което говоря е 15-годишно, от старите модели, пак автомат.
Ние зарязахме кафетата от магазините на дребно, вкл. Лаваците.
Купуваме от вносители марки, които не се разпространяват пакетирани в търговската мрежа и сме много по-доволни.

# 433
  • Мнения: 491
А аромата от прясно смляно кафе, къде го слагате
Сега искаш да ми кажеш, че ние с ръчните машини не пием прясно смляно кафе ли? Всяка сутрин си правя прясно смляно кафенце, че и печено преди най-много 14 дни Simple Smile




Като гледам ти с това се занимаваш,така че имаш време да си го мелиш,после да си го тъпчеш ,после да загрява,после  да миеш ръкохватката,даже може да вземеш и кафе да произвеждаш или внасяш за да имаш повече печалба,ама ти работиш това ,а ние просто искаме бързо кафе.

# 434
  • Мнения: 11 762
еМи нЕма бързо и хубаво! Ръчката си е ръчка. 
И ние в офисите сме наслагали автомати, но в къщи сме с ръчка. В края на краищата не правя на 100 човека кафе, а на себе си и максимум за още двама-трима. Кефът си има "скъпа" цена - миеш цедката.

Общи условия

Активация на акаунт