Кафеавтомат - заслужава ли си?

• 118 688
  • 822
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Бях се спряла на тези две машини, но след като прочетох темата започнах да се колебая.
Саеко Минуто
Делонги ESAM 3000

Пием различни кафета в нас, едните пият безкофеиново, другите еспресо, а третите капучино.  В момента сме с Делонги с ръкохватка, но сме решили да вземем кафе-автомат. От това, което четох за Юра ми хареса това, че не пищят за всичко и се поддържат лесно, а търся нещо, с което да се оправят и не особено техничните вкъщи. Юра намерих и втора ръка в Продавалник, имаше Е10.
Ние сме със Saeco minuto от около 2 години и съм изключително доволна. Резервоарът за вода не е никак малък и аз дори не го пълня. Загрява много бързо, като я включа отдолу слагам чашата за да изтича водата в нея, така се загрява и чашата, после изсипвам водата от чашата и пускам кафето. А какво кафе ще прави е въпрос и на настройки и на марка кафе. Щом пиете различно кафе двете опции с различни контейнери - на зърна и мляно ще ви свършат работа. Капучиното е със страхотна пяна, няма общо с разпенването от тръбичките. Може и само мляко да разпени, без да го смесва с кафе, така детето си прави какао. Да се надяваме и да е здрава, предишното Saeco Incanto изкара 10 години у дома и сега продължава да действа в офиса на мъжа ми.Почистването не ми се вижда тежко. И автомата ме улеснява много повече от тези с ръкохватките, каквато имахме преди Инкантото. Пак беше Саеко, 10 годишна я зарязахме работеща за да я сменим с автомат.Заклети почитатели сме на тази марка, преди нея имахме Делонги ...

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 21:57 от nati_nat

# 76
Ето че след 4 месеца интензивна домашна работа, се наложи да "чистя котлен камък". Беше ми кошмар като видях надписчето, но в крайна сметка е по-лесно отколкото си мислех, и бързо. Само 15 лв. трябва да се изръсиш за препарата на Саеко.
От магазина ми казаха, че така ги правели - да им купуваш таблетките и препаратите  Twisted Evil

# 77
  • София
Аз пуснах чистенето с препарат от лидъл, 3-4 лв беше, вътре има няколко таблетки  Rolling Eyes

# 78
  • Berlin
И аз ползвам други препарат за котления камък. Обаче само един път за вече 6 години ми е изписвало, че трябва да го почистя. Не знам дали е ок така.  newsm78 Аз си направих основно почистване скоро все пак. Таблетка за обезмасляване,на два пъти сложих и разтвор пак два пъти, да стм сигурна, че е почистено нещо.

# 79
Тази таблетка за обезмасляване я слагате в отделението за мляно кафе,нали така?При мен тя директно си изтича цяла в контейнера за кафе-не разбрах точно на какъв принцип действа и почиства.При мен за две години-2 пъти изписа почистване от котления камък.

# 80
Изчакай да ти изпише да сложиш таблетката първо.  newsm78 Случвало ми се е при моята (Jura) да я пусна по-рано и да падне цяла в контейнера.

# 81
  • Berlin
Да, в отделението за мляно кафе, но не видях къде падна. Би трябвало да обезмасли отвътре целия блок, където минава кафето.

# 82
Момичета май повечето сте с мека вода. Като чета колко рядко машините ви искат почистване.
Нашият Кафеавтомат има настройка за твърдост на водата и брои кафетата. На 2 месеца и половина изписа Почистване от котлен камък, малко преди това имаше почистване на системата само с таблетка в отделението за мляно кафе. Почистването от котлен камък е с таблетка в резервоара за вода - разтвори се веднага като хапче Упсарин. После около 20-25 мин на интервали подгрява и изпомпва водата, накрая мие с чиста вода.
Сложих и Брита филтър в резервоара - чиста работа, не чакам каната да филтрира.
За изпразване на Дрип танка - случи се да иска изпразване два пъти много на къс интервал, докато се усетя, че е останало малко непочистено където е датчика на машината. Поправих се.
Какво кафе на зърна ползвате? До сега мляно на Давидоф пиехме, взехме и на зърна ама нещо не  е фаворит. Трети месец поръчваме от Пекарна за кафе Монтекристо - невероятни кафета имат.
Иска ми се да опитаме още нещо интересно като вкус.

# 83
  • София

не можах да намеря как се ползва с мляно кафе  Rolling Eyes
изчетох инструкцията, но не се споменава нищо.
а по рекламите пишеше, че ползва и мляно.
Филипс HD8834/09.

# 84
бамбарадамбара горе където слагаш кафе на зърна няма ли едно малко капаче с отвор за мляно кафе? Малък правоъгълник 2х3 см колкото за една доза кафе (една мерителна лъжичка и половина макс хваща).
Редактирам: на клип виждам нещо кръгло при мелачката за кафе - виж дали не е капачето за мляно кафе. Като тапа е, не с винт.

# 85
  • София
Има едно кръгло, което като го побутна се отваря.
Аз търсех контейнер да изсипя пакета.  Simple Smile

# 86
Това кръглото е Simple Smile - само за едно кафе има място. Пакета само на зърна можеш да изсипеш.
По принцип не е хубаво кафето да стои дълго на въздух - губи вкус и аромат. И противно на схващането не трябва да е в хладилник. Аз послзвам едни щипки от Икеа да си затворя пакета.

# 87
Devil Rose,моята Юра  също горе долу на 2-3 месеца ме подсеща за чистене, в София съм, пием  средно по 4-5 кафета на ден. На мен също дългия период при другите ме учуди, но май не са с Юра Thinking

# 88
Сименса брои кафетата и на 200 иска почистване от котлен камък. Но тук водата е много твърда. Старото Делонги го чистех на около 3 месеца с Лимонтузу и му сипвах само филтрирана вода или от бутилка Изворна. Ама то беше проста работа Simple Smile.

# 89
  • have faith and be patient ..

не можах да намеря как се ползва с мляно кафе  Rolling Eyes
изчетох инструкцията, но не се споменава нищо.
а по рекламите пишеше, че ползва и мляно.
Филипс HD8834/09.

и аз съм със същата , на промоция от шел , но вече гледам са ти казали къде се сипва мляното кафе , то се води като екстра за безкофеиново , никъде не се споменава за кофеиново мляно , за това си се затруднила .. както и аз в началото  Peace

Общи условия

Активация на акаунт