Кафеавтомат - заслужава ли си?

• 118 779
  • 822
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,днес ме изненадоха удома с това https://www.technomarket.bg/kafe-machini/philips-hd8827-09-09152375
До тук добре,но нещо не ми се получава с регулиране на мелачката за да стане по хубаво кафе.Пуснах няколко кафета и първите бяха като вода.Дайте съвети каква вода слагате,как се филтрира,какво кафе ползвате Simple Smile

# 151
Кафемелачката трябва да е на на-ситното мелене,т.е.да е на най-малката точка.Да се пусне еспресо,а не дълго/американско кафе/.Ползвали сме лаваца,сега взех едно от Лидл/100% арабика,но не ми хареса вкуса,много е слабо/,харесва ми кафе Covim най-много.Има една настройка за аромата на кафето,там трябва всички зърна да са запълнени.

# 152
По указание пише по време на мелене с нещо като отверка се врътка, но нещо немога да разбера дали се завърта и така утре пак ще се мъча

# 153
Да,точно така само по време на мелене се върти с този инстр.от комлекта на машината,то има едни малки точки,трябва да е на най-малката точка.Ето така:
https://youtu.be/EsjdnYoG9Xw

Последна редакция: пн, 20 ное 2017, 00:11 от Dkoki

# 154
  • have faith and be patient ..
Това със зърната ,не е ли за силата на кафето ? Т.е. колко да се смели като количество ? Какъв е тоя аромат ? Бтв харесва ми много от Лидл био кафето 1кг - 20 лв

# 155
Здравейте!
Някой има ли подобна машина
https://www.technomarket.bg/kafe-machini/krups-ea815210-09154242

намалена е до утре и трябва да реша дали да я купя?
Знам, че марката е добра и като визия много ми допада. Знам, че няма каничка за мляко, но ще пием основно еспресо?

# 156
С. Алекс Иконата с кафените зърна си е точно за настройка колко да е силно кафето т.е. колко да смели като количество.
За хубаво кафе Мелачката на най-ситното и да се спазват настройките на машината за дължина на кафето. Ако има възможност да го направите по-дълго ще е воднисто.

# 157
  • Варна
Здравейте!

Знам, че марката е добра и като визия много ми допада. Знам, че няма каничка за мляко, но ще пием основно еспресо?

Krasi, имам 8010 от около година и съм много доволна. Принципът се същия, само 8152 е с ел. управление.

# 158
В книжката пише,че иконата за зърната е за силата на аромата,явно е едно и също с това колко да смели мелачката(силата на кафето).Аз съм я настроила да са запълнени всички зърна-това означава,че е по-силно кафето.

# 159
Здравейте!

Krasi, имам 8010 от около година и съм много доволна. Принципът се същия, само 8152 е с ел. управление.

Благодаря, поръчвам я онлайн  bouquet

# 160
  • have faith and be patient ..
В книжката пише,че иконата за зърната е за силата на аромата,явно е едно и също с това колко да смели мелачката(силата на кафето).Аз съм я настроила да са запълнени всички зърна-това означава,че е по-силно кафето.

да именно , аз сега като кърмя ми е на 1 , когато до скоро  бях бременна си позволявах 3 до 5 (рядко) , а като не бях нито бременна нито кърмачка , а просто майка  Simple Smile си бухах по 1-2 на ден на 5-та степен ... та за това ми стана странно тезата ти за аромата , те имат предвид арОмата -като кафе ,а  нееее аромАта (като мирис ) Wink

# 161
А имате ли опция демо на машината и как се пуска?😊
Намерих я опцията!

Последна редакция: вт, 21 ное 2017, 10:58 от Dkoki

# 162
Добре,благодаря за клипчето,а сега  от четенето тук малко се обърках вие постоянно ли го сменяте това с меленето,аз си мислех като го настроя веднъж и да не го пипам.Въпроса правилно ли съм разбрала за по силни кафе трябва да е на 1.Извинявам се за тези въпроси може и да звучат смешно.Удобство си е кафеавтомата,но дакото свикна,възможно ли е от това че съм свикнала на гъстите каймаци по кафенетата и сега ми се струва слабо или е от самото кафе което е някакво лидълско

# 163
Добре го каза това за гъстите каймаци Wink Аз на моята Юра никога не съм постигнала такъв каймак, като от големите професионални машини по кафетата, а сменям кафето често за да пробвам.Кафе, което пиехме години наред от Австрия, се оказа пълна вода на тая машина, така че в проби му е майката... Все някога ще си уцелиш точната плътност и вкус като за твоята машина Simple Smile

# 164
Да,правилно,трябва да е на едно(на най-малката точка),за да е силно кафето.Не въртя постоянно,винаги ми е на едно,иначе не е хубаво кафето.Имам машината от 3 год.,сменяла съм различни марки кафета,най-доброто и с плътен каймак,става с Робуста сортовете.От 100% Арабика няма как да се получи каймак.Кафеавтомата е за дом.употреба и съответно не може да очакваме това кач.както е в добрите заведения,въпреки,че цената е висока,за възможностите на машината(става въпрос спец.за Саеко Минуто).Аз си направих още в началото опцията мемо кафе-да е късо и силно,но така пък нещо изчезна каймака,затова не Ви съветвам да го правите.Машината е страхотна при приготвянето на капучино,сложих и снимка,пия предимно това,лате,мокачино,пяната е страхотна!

Общи условия

Активация на акаунт