Кафеавтомат - заслужава ли си?

• 118 842
  • 822
  •   1
Отговори
# 240
Тотално се обърках ,имам делонги автомат втора ръка, изкара 2 години ,ремонтирахме го и сега след 1 година пак е с проблем и блокира.Гледам да купя друг автомат ама се чудя и да купя нов дали пак няма да изкара 2 години......Дали да заложа на делонги пък или да взема друга марка?В къщи се пият 4 кафета сутрин и толкова на обяд ,ако дойдат гости ....но те идват принципно вечер и не пият кафе....Не съм натоварила кой знае колко.Почиствам с препарат ,тя си светва кога да чистя.С препарата на делонги чистя.

# 241
Здравейте от няколко дни и аз се сдобих с кафе автомат саеко. Като цяло машината се държи добре и прави страхотно капучино с натискането на един бутон. Но като минус отчитам,че не прави задоволителен каймак което може и да се дължи на кафето(В момента е евтино кафе купено от Алди за 7€ кг. Но ми препоръчаха Eduscho Gala,ще пробвам и с него както и с Лаваца как се получава каймака)иначе като вкус еспресото е страхотно и силно настройва съм мелачката да мели на 2 степени преди най -малката точка. И още един минус отчитам това че се плакне постоянно и в тавичката се събира доста вода,което изисква доста често наблюдение. Иначе е доста компактна и не заема доста място безшумна е. Имам и 1 въпрос понеже няма функция да се ползва със смляно кафе трябва ли да я промивам с тези хапчета за обезмасльване,защото си купих комплект на саеко и освен филтрите и препарата за котлен камък имам и тези таблетки. Ще се радвам ,ако някой също сподели мнение за тази модел
https://www.philips.bg/c-p/HD8829_09/3000-series-super-automatic-espresso-machine

# 242
Да,трябва да ползвате тези таблетки за обезмасляване,на около 2 месеца,слагат се в отделението за мляно кафе,но тъй като вашия модел няма такова,ги сложете в контейнера за вода!Тавичката се пълни когато се включва и изключва машината,не изисква кой знае какво наблюдение,за 5 години не ми е протичала или правила друг гаф!За каймака и аз го отчитам като минус,въпреки всичките насройки и видове кафе,каймака не е голям,но свикнах,ако използвате кафе арабика-съвсем няма да има каймак!Относно модела с каната от снимката,доста оплаквания имаше,тази черната приставка,връзката с каната се запушва,разваля,и пречи за цялостното използване на машината!

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 10:18 от Dkoki

# 243
  • Бургас, София
Здравейте, не знам дали някъде из темата е публикувано това видео, но смятам, че е доста полезно. Ако се повтаря, се извинявам. Открих го, когато за пръв път почиствах моята машина. Въпреки всичките инструкции в книжката и по препаратите, не ми беше достатъчно ясно. Клипчето показва нагледно за Saeco Incanto, но мисля е общовалидно. Има клипчета и за други автомати Saeco.
https://www.youtube.com/watch?v=LRDaWaTcRHY

# 244
Да,трябва да ползвате тези таблетки за обезмасляване,на около 2 месеца,слагат се в отделението за мляно кафе,но тъй като вашия модел няма такова,ги сложете в контейнера за вода!Тавичката се пълни когато се включва и изключва машината,не изисква кой знае какво наблюдение,за 5 години не ми е протичала или правила друг гаф!За каймака и аз го отчитам като минус,въпреки всичките насройки и видове кафе,каймака не е голям,но свикнах,ако използвате кафе арабика-съвсем няма да има каймак!Относно модела с каната от снимката,доста оплаквания имаше,тази черната приставка,връзката с каната се запушва,разваля,и пречи за цялостното използване на машината!
Аз купих точно тази от снимката дано до нямам проблеми за напред,освен това черното където свързва машината с каната имам и още едно то е само за гореща вода по принцип слагам само него пък това за капочиното рядко ще се ползва веднъж най-много два пъти на месец

# 245
Да,по-добре рядко използвайте каната,вместо нея директно слагайте маркучето в кутията с прясно мляко и така ще си правите капучиното(както е моят модел Саеко,ненужно оскъпяване е тази кана,а и допълнителни грижи и по нея).Вашия модел,ако е точно този от снимката има опция за мляно,безкофеиново кафе-горното кръгло капаче се отваря и там се поставя една доза насипно(безкофеиново)кафе с мерителната лъжичка от комплекта!Дано нямате проблем с машината!Горното видео е много полезно,там ще видите къде се слага кръглата таблетка за почистване и къде течния препарат!

# 246
Да,по-добре рядко използвайте каната,вместо нея директно слагайте маркучето в кутията с прясно мляко и така ще си правите капучиното(както е моят модел Саеко,ненужно оскъпяване е тази кана,а и допълнителни грижи и по нея).Вашия модел,ако е точно този от снимката има опция за мляно,безкофеиново кафе-горното кръгло капаче се отваря и там се поставя една доза насипно(безкофеиново)кафе с мерителната лъжичка от комплекта!Дано нямате проблем с машината!Горното видео е много полезно,там ще видите къде се слага кръглата таблетка за почистване и къде течния препарат!
Да точно този е но няма място за слагане на мляно кафе пък и в описанието пише че не може да се слага мляно кафе

# 247
Да точно този е но няма място за слагане на мляно кафе пък и в описанието пише че не може да се слага мляно кафе
Оп сега погледнах че капачето се отворя и има отвор но на картинката е показано,че не трябва да слагам мляно кафе пък и да имаше едва ли щях да ползвам. Пък за това съм съгласна , че каната оскъпява машината и само за една като за мляко не си заслужава,но този автомат беше на промоция за 240€ и за това го купих. Сега в същия магазин са пуснали Крупс автомат на същата цена и си мисля че е трябвало да изчакам малко,ама здраве да е поне качеството и вкуса на кафето от саекото оправдават липсата на по-голямо каймак

# 248
Еееее това е повече от чудесна цена за кафеавтомат!

# 249
Здравейте, от известно време си търся кафеавтомат, и се спрях на Krups в този сайт
https://strela.bg/krups-ea8108-kafemashina-55096
някой може ли да сподели мнение дали го е ползвал и дали е доволен от него

# 250
Пила съм кафе от Krups машина,прави по-добър и плътен каймак от Саекото,и друг път съм го казвала!Кафемашината е хубава,а тук е и на по-добра цена:
http://ibuy.bg/krups_ea8108_кафемашина-6733.html

# 251
Пила съм кафе от Krups машина,прави по-добър и плътен каймак от Саекото,и друг път съм го казвала!Кафемашината е хубава,а тук е и на по-добра цена:
http://ibuy.bg/krups_ea8108_кафемашина-6733.html
Мерси за мнението тези дни ще си я поръчам и ще споделя скоро дали съм доволна

# 252
Здравейте, от известно време си търся кафеавтомат, и се спрях на Krups в този сайт
https://strela.bg/krups-ea8108-kafemashina-55096
някой може ли да сподели мнение дали го е ползвал и дали е доволен от него

имам по-новия модел с дисплей от ноември месец, за мен е страхотна машина на добра цена ,лесно се обслужава, кафето е силно и плътно, както аз го обичам, запаметила съм си какво да е мойто кафе, прави го за 2 минути, от което време , загряването е една минута Wink
Всъщност май в началото на темата съм я снимала каква ми е точно машината.

# 253
  • have faith and be patient ..
Кога им паднаха толкова цените , аз исках да си взема ,беше около 500-600 лв преди година на промо някъде и я изтървах, после търсих и все по 1000 лв бяха.. примирих се и си взех на филипс

# 254
  • София
Днес си взехме това: https://www.technomarket.bg/kafe-machini/delonghi-etam-29-510-b-09142805
След 14 години с ръкохватка и Саеко, което отказа тези дни си взехме този автомат.
Някакви впечатления!

Общи условия

Активация на акаунт