Кафеавтомат - заслужава ли си?

• 118 741
  • 822
  •   1
Отговори
# 675
Краткият отговор е че не прави, той прави друг тип напитка, по стандарт е между 25-30 сек, въпреки че има изключения за по дълга екстракция, но никога под 20сек.

# 676
И аз така си мислех, че е много кратко времето....

# 677
Целта на клипа беше две кафета ама да видя как тупаш цетката, как бада извън кофата, после да забършеш цетката, да сложиш кадето после да го пуснеш и после хоп още едно защото на жена ти изведъж и се допи. А аз само натискам копчето, а извинявай два пъти го натискам. Хааха

# 678
Тук спор няма едно кафе ми коства 3 мин от сутринта, но за мен си струва всяка секунда и усилие. Днешната петъчна чаша.

А половинката пие лате, там губя 4-5 мин.

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 07:20 от Agent Cooper

# 679
Целта на клипа беше две кафета ама да видя как тупаш цетката, как бада извън кофата, после да забършеш цетката, да сложиш кадето после да го пуснеш и после хоп още едно защото на жена ти изведъж и се допи. А аз само натискам копчето, а извинявай два пъти го натискам. Хааха

Фактически си съвсем прав - по-бързо, по-лесно, по-удобно. Обаче (винаги има обаче) дали това е предимство е въпрос на лични предпочитания. Я се замисли колко лесно е да сложиш едно пакетче чай във вряла вода и да пиеш. Става за минутка. А тъпите японци са измислили цяла чайна церемония Mr. Green
Така и някои хора обичат да си приготвят табиетлийска трапеза, а други да си купят хотдог. Схвана ли вече? Самият процес на правене на кафе за някои хора е част от удоволствието. За други е досада. То затова има И ръчки, И автомати. И пак се набиваме в спор за вкусовете  Wink

# 680
Добре е да има конструктивна дискусия с примери за да може всеки бъдещ потребител да си прецени плюсовете и минусите. Иначе отиваш в някой техномагазин и ти обещават всичко, качествено , лесно,бързо, стискате си ръцете с търговеца, а после по форумите с въпроси.
Поздрави

# 681
При вас конструктивно няма. Вие отричата, а машинките са супер. Аз бях с ръкохватка, но ми омръзна с едно кафе да се занимавам и си взех автомат и съм супер довелен. Затова хората трябва да знаят че не само вашето мнение е правилно. Аз не казвам нищо лошо за цетките, но кафето от автомат също си е супер.

# 682
Защо да няма, твърдя че ако обичаш класическо еспресо автомата не е за теб, просто няма как да го произведе и ще се разочароваш.

# 683
Пробвах да "натъпча" машината на максимум зърна, същевременно мелачката е на ситно, и пак автомата изсипа кафето като пороен дъжд за 10 секунди. Явно няма достатъчно налягане... Не знам при Вас как е колеги - тези с Philips кафеавтоматите/Saeco. Ако да споделите и Вие. От момента на потичане на кафето, колко секунди отнема за ескресо, не говорим за дълго. Това при фабрични настройки.

Благодаря!

# 684
Пробвайте смес арабика/робуста от някоя пекарна, ако има повече робуста напитката ще изтича по бавно, доста добри резултати се постигат с робуста от Уганда, сега вече на вкус не знам дали ще ви хареса. Чиста арабика, ако е и леко престояла, няма никакъв шанс на "робота".

# 685
Пробвайте смес арабика/робуста от някоя пекарна, ако има повече робуста напитката ще изтича по бавно, доста добри резултати се постигат с робуста от Уганда, сега вече на вкус не знам дали ще ви хареса. Чиста арабика, ако е и леко престояла, няма никакъв шанс на "робота".

Кимбо Арома Интенсо 40/60 Арабика, робуста.
Преди това всичките кафета са били 20 Арабика, 80 Робуста.

Дано не остана разочарован от Kimbo Napoletano 80 Арабика/ 20 Робуста.

# 686
  Агенте,каква ти е машината?

# 687
Тази от клипа е Ранчилио Силвия.
Поздрави и да се насладим на съботното кафе.

# 688
  • София
Не знам при Вас как е колеги - тези с Philips кафеавтоматите/Saeco. Ако да споделите и Вие. От момента на потичане на кафето, колко секунди отнема за ескресо
Сега засякох, 22-23 секунди за средно еспресо. Автоматът е Саеко Минуто, степен на смилане 2.5, максимум количество кафе - 5 зърна на дисплея.
Кафето е на
Julius Meinl - Crema Espresso Italiano, 80/20 арабика и робуста.
Свършва и ще заредя 100 % арабика, пак ще замеря с нея.

# 689
Не знам при Вас как е колеги - тези с Philips кафеавтоматите/Saeco. Ако да споделите и Вие. От момента на потичане на кафето, колко секунди отнема за ескресо
Сега засякох, 22-23 секунди за средно еспресо. Автоматът е Саеко Минуто, степен на смилане 2.5, максимум количество кафе - 5 зърна на дисплея.
Кафето е на
Julius Meinl - Crema Espresso Italiano, 80/20 арабика и робуста.
Свършва и ще заредя 100 % арабика, пак ще замеря с нея.

Май ще трябва да я вкарам в сервиза! Нещо не е както трябва с моята машина тогава! Philips EP5360/10.
При мен степента на смилане е 1.5 от 5....
Изтича за 9-10 секунди....
Благодаря за коментара.

Сега качих видео в Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=H2yM9EuKgn0

Сега като гледам друго видео в нета, май толкова си може.... https://youtu.be/EaJEcdF5wls?t=176

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 12:07 от Dominator_IX

Общи условия

Активация на акаунт