Уреди за домашна грижа за кожата - 2

• 107 059
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
От половин година съм с кларисоник мия 2:

Много съм доволна! При въпроси съм на разположение bouquet
Използвам я с този измивен гел: Cosrx Low Ph Good Morning Gel Cleanser

# 46
  • Варна

И последно с какъв измиващ продукт ползвате четките?

С всеки подходящ за твоя тип измивен гел или пяна,важно е да няма абразивни частици в измивния продукт Peace
Да, това пропуснах за абразивните частици.
Аз лично вариянта с пяна не го одобрих. С гел и да е по-плътно на лицето ми се чувстам по-добре. Пяна ползвам самостоятелно.

# 47
  • sofiq
С гел определено е по добре Peace

# 48
Моята четка за момента я използвам с три почистващи продукта,редувам ги на база настроение  Grinning

А вие какво количество гел/пяна слагате върху четката?И как го разнасяте по лицето? newsm78 Аз го слагам директно върху четката и после си минавам на зони лицето по 20сек.Но се чудя дали няма да е по-удачно първо да ранеса продукта по цялото лице с нея и после на зони,защото понякога ми се получава хубава пяна,а друг път със същия продукт имам чувството,че само с вода се мия Thinking

# 49
  • Пловдив
Аз ползвам гел, и то бебешки от ДМ  Peace

# 50
  • Пловдив
Благодаря за новата тема! bouquet

Единственият уред, който ползвам в домашни условия е четката на Клиник за почистване на лице.Имам 2 глави, каня се да купя третата, която е за масаж.Доволна съм много, ползвам я от близо година - свива порите и ако преди имах тук-там някоя черна точка, сега почти не откривам.

може ли линк към тази четка? тя от каква възраст е подходяща или възрастта няма значение, а просто почиства?

# 51
Много благодаря.  bouquet

# 52
Благодаря за новата тема!

Аз нямам с какво да се похваля, засега имам само четката Philips Visapure. В нячалото бях много ентусиазирана. След време забелязах зачервяване на едната буза, нещо като слаба еритема. Не знам дали четката я е провокирала, не съм се ровила много в интернет да проуча, но в интерес на истината доста поразредих използването и, кажи-речи 2 пъти на месец. Компенсирам с по-долното (не е уред обаче)  http://uk.lizearle.com/cleanse-tone-moisturise/cleanse-and-polis … oth-cleanser.html.

Много съм неориентирана относно коментираните в темата всякакви уреди, трябва да ги проуча. Темата е много полезна и съм сигурна, че ще ми помогне да се ориентирам и да се насоча към уреди, които ще са полезни за кожата ми. Благодаря на всички!
.

# 53
Четката не Ремингтън ми се вижда доста скъпа за толкива прост уред, който само се върти?? Заслужавс ли си реално парите пред по-евтините варианти? В Емаг има четка на Санитас за 50лв, която изглежда прави същото?

# 54
За Ремингтон не знам, но тази на Санитас я имаше в Лидъл на по-ниска цена от 50 лв. Върнах я защото при мен имаше някакъв дефект и не работеше. Иначе четките ми се видяха някак груби, твърди.
За четките за лице има някои, които не само се въртят, ами са и звукочестотни  т.е. 300 микродвижения в секунда като Кларисоника който е показан от HKI.

# 55
  • Пловдив
Реминктон си заслужава, да Peace

# 56
  • Пловдив
Видя ли ли сте, че има и четка за тяло на Ремингтон?  Party
https://www.amazon.co.uk/Remington-BB1000-Rotating-Exfoliating-B … p;pf_rd_i=desktop

# 57
Поръчах си този уред:
https://www.aliexpress.com/item/2016-New-Multifunctional-Mesothe … /32647038860.html

на принципа на електропoрация и електроосмоза работи и със светлини на различна честота от 520 до 700 nm,четох че е по добро от йоните и ултразвука.

# 58
Здравейте! Ще си копирам поста от друга тема с идеята да събера повече отзиви.
Имам суха кужа до степен на осезателно чувство за опъване, което ми носи дискомфорт. Четох, че при суха кожа, е необходимо ексфолиране, за да се премахне мъртвата, после задължително слагам крем, но ефект няма. Когато ползвам фон дьо тен, се събира точно върху сухите участъци и изглежда потресаващо зле, а на допир кожата ми е грапава. И така стигнах до идеята да си купя четка за лице и с нея да се опитвам да ексфолирам и почиствам. Смятате ли, че е добра идея и ще има позитивен ефект? Иска ми се да имам гладка и хубава кожа и когато реша да ползвам оцветен продукт за лице да не изглеждам по-зле от колкото без него. Mia 2 би ме предизвикала с цената си, така че бих предпочела Mia 1. Все пак съм готова на компромис и с по-висока цена, ако само една степен на въртене не е достатъчна, само и само да мога да направя нещо за кожата си. Ще се радвам на препоръки и коментари

В допълнение без да знам дали е важно: на 21 съм и никога не съм имала проблемна кожа, даже и в пубертета. Последните две години е необичайно суха, като сега положението се влошава. Ако има други уреди или начини за подобрение, ще съм благодарна да споделите.

# 59
Не знам къде си чела това и в какъв контекст е било, но според мен е логично да наблегнеш на овлажняването, не на ексфолирането. Което също трябва да присъства де, но аз бих полчвала химически ексфолианти в слаби концентрации, не механични като четки. Също и дълбоко овлажняващи продукти.  
Относно уредите можеш да погледнеш ултразвук, йонофореза или безиглена мезотерапия. Има ампули и гелове, които можеш да ползваш с тях.  Peace

ПП:Сега прочетох последния абзац. Не е лошо да те види дерматолог. Суха кожа може да не е само козметичен проблем щом напоследък се е влошила. Как ти е диетата? Ханиш ли се пълноценно? Достатъчно течности?

Общи условия

Активация на акаунт