Юнчето расте на топло в мама и скоро ритничетата му ще усетим с трепет голяма

• 47 153
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Здравйте момичета,

И аз между Коледа и Нова година усещах това, което описвате и не бях сигурна дали е бебчето. Но от нова година вече съм - ясни и отчетливи ритници. Усещам ги само в леганало или седнало положение Simple Smile. От днес съм в 20 седмица и в сряда съм на фетална морфология и се надявам да ми кажат пола Simple Smile
Само малко ме притеснява, че това което усещам не е това което очаквах- не ми е много приятно, дано свикна  с времето-нали това трябва да е хубаво. И без това откакто съм бременна 2 пъти сънувам новородено бебе, което ми обяснява как мисля само за себе си, а за него не -съвсем ще психясам Simple Smile

# 76
Привет от една юнска мама 2015. Живот и здраве ще съм и юнска мама 2017,
Казвам се Мария,имам син на година и почти 7 месеца,живот и здраве юни месец ще съм майка на още двама сина. Моля ако има група във фейсбук да ме добавите,че там ми е по-лесно и бързо. Не разполагам за съжаление с много време,но обещавам да следя и да се включвам редовно. Хубав ден на всички!

# 77
Ох, дано наистина да е това. Много е приятно. Хормоните ме правят доста изнервена бременна, която винаги е готова да се скара с някого, та се надявам тези движения да започнат да предизвикват повече усмивки и да се успокоя (защото сега чак да "цъфтя" през следващите месеци едва ли  Laughing)

# 78
Охх момичета,много лошо паднах преди малко на улицата...Направо полетях и паднах на таза си...Всичко ми се разтресе,а отдолу все едно нещо щеше да изхвръкне.. Дотътрих се до вкъщи и си легнах,няма кръв ,нито болки,само напрежение отдолу...,но много се уплаших,дали нещо не съм навредила на бебока... Praynig

# 79
И аз направо съм стана вещица с тия хормони. Не че преди съм била с добър характер..., но сега немо га понасям никакви псизически натоварвания, смущения, дразнения. Избухвам.
При мен най много рита вечер. Особенно като съм легнала по гръб.

# 80
  • София
Аиша, обади се на лекаря си. Ако имаш как да отидеш и да те види, най-добре. Като цяло не мисля, че нещо фатално може да стане - все пак бебето е защитено от околоплодните води и мехура. Но най-добре е да те прегледат.

Аз съм "преживяла" едно такова падане, скривам текста, за да пропусне който иска:

Скрит текст:
Майка ми като е била бременна с мен, във вече напреднала бременност и малко преди отпуската ѝ, бързала една сутрин за работа. По него време в нейното предприятие закъснелите сутрин ги обявявали на всеослушание по радиоточката и било най-големия резил да ти кажат името. Та тя затова бързала и макар да било вече топло (и аз съм юнско бебе Simple Smile), тя си е спъната и накриво ли стъпила, какво направила - паднала. Ама не по дупе, ами напред, на колене и лакти, и корема си ударила. Изплашила се много, естествено; аз не съм мърдала - сигурно и аз съм се изплашила от внезапното земетресение Simple Smile Ходила на лекар, само повтаряла "Бебето ми не мърда, бебето ми не мърда", та я приели и прегледали по спешност. Е, нищо ми няма Simple Smile Че даже съм и 6 дена преносена.

# 81
Сега като лежа и почна да шава много.Даже леко се вижда по корема ми като направи по резки движения...По принцип в четвъртък ми е прегледа,но при най -малкото съмнение ще звъня ,дано се размине всичко,сега ме е страх да излизам ,ужасно е по улиците и пак вали цял ден сняг...Това обездвижване е ужасно,обмислям да си взема пътека за бягане вкъщи,аз до скоро си бягах редовно,но с тези студове прекратих..

# 82
Аз съм излизала днес до пазара, примерно вървяла 1 км до там и обратно. С този сняг въздуха е чист. Не мога да вися в къщи постоянно. Слагам апрески с добър грайфер и напред внимателено. Северно момиче съм, снегът не ми плаши. Не излизам само, ако има силен вятър. Мъжът ми като почива го карам да направим обиколка из квартала. Той ми държи да не падна и то така. На бебето му трябва майка да се движе и да диша въздух.  Hug

# 83
Desert^girl, не се притеснявай - ти ще бъдеш най-добрата майка за твоето дете Simple Smile преди да имам деца, никога не съм обръщала особено внимание на децата и не съм се интересувала, майчиния инстинкт и чувства си дойдоха с моите деца.
Може би наистина както ти казваш има спад в настроението, когато имаш проблеми по време на бременността и аз мога де се определя така.

# 84
  • Сопот, Пловдив
Аиша, дано само уплаха да е.  Hug На бебето му трябва майка да се движи и да диша въздух, но нашите улици и тротоари са като стъкло заледени в момента. И в момента вали пак. Аз съм с обувки с големи грайфери, и въпреки това, днес на 10-15 метра разстояние от колата до аптеката  после обратно, се подхлъзнах поне пет пъти. Не мога да си причиня такава разходка, да се чудя как да стъпя и да съм стегната от напрежение на всяка крачка.

# 85
Аиша, миналата седмица аз се усуках, много ме заболя и естествено се изплаших. Само дето 2 дни се наблюдавах постоянно и като нямаше нещо притеснително се успокоих. И при мен почна много да шава в същия и на следващия ден...Явно сме ги стреснали и стават по палави. Сега си шава нормално лекичко и не толкова често. Наблюдавай се и ти и ако нещо те притеснява иди на лекар, но бъди спокойна. Колкото по-спокойна си ти, толкова по-добре се чувства бебето. Най-вероятно и при теб е предупреждение да си по-внимателна и да се пазиш.  Hug

# 86
Това обездвижване е ужасно. Гледам да не излизам сама или само с такси. Всеки ден се надявам вече този сняг и лед да се стопят, а то продължава да вали (дори и в момента). Затова обмислям от утре това:

https://www.youtube.com/watch?v=KSDfK9_r1tA  Crazy

# 87
  • София
Здравейте мами!
Бих искала да се включа във вашата темичка. Чета ви от доста време, но чак сега събрах смелост да пиша.  Embarassed По ПРМ съм с термин 30 юни. Зад гърба си имам един спонтанен и един задържан аборт, като втория беше май месец вече миналата година в 10 г.с. Успях да забременея отново спонтанно, но с много късна О. Док. се гласеше да правим стимулация, но за всеобща изненада не се наложи  Grinning
Според УЗИ съм с термин 06.07.`17 Пиша и в юлските мами, но както казах редовно ви чета и от вашата тема получавам доста полезна информация. Надявам се да ме приемете във вашата банда  Flutter

# 88
Cherryto , Добре дошла! Желая ти една хубава и безпроблемна бременност и живо и здраво сладко бебче !

Mrs.P , това са много приятни тренировки и аз съм си свалила няколко, има и по-дълги и са супер лесни!

# 89
mimi_84, лека бременност и успешен финал Simple Smile  bouquet
За добавяне във фейсбук групата пиши на Kelty или Тинтири-Минтири - иначе търси Юнски мами 2017.

Cherryto, радвам се да те видя и тук Simple Smile  Hug
Ще видиш колко е уютно в юнската групичка:)

Момичета, и аз яко се обездвижих тия месеци Sad МОже би и затова трупнах толкова бързо 6-7 кг. вече Sad Знаете ли дали може да се кара велоаргометър ?  newsm78

*Cathy*, най-добре специалист да каже. НО да, казват, че хората си ги носят с години без да знаят дори Sad

Аиша, полежи си и си почини хубаво - утре ще го забравиш !  Hug

Desert^girl, горе главата, момиче - ще си най-печената мама на света за твоето пумпалче Simple Smile Всички ще се справим, вярвам в това !

NancySI, с теб вървим заедно май Simple Smile И аз трябва да съм 16 с. и някакви дни. И аз четвъртък съм на частно Simple Smile Вече обаче имам две предположения за пол - момче Simple Smile Ще видим най-важният доки какво ще каже Simple Smile

Ох, момичета, днес за първи път бях на заведение с приятелка, с плътно прилепнала рокля.
Имаше едни пичове на съседна маса, през цялото време единият ме зяпаше супер влюбено и закачливо. И накрая като станах и му се изпънах с тоя тумбак - лелееее опули се като магаре.
Ооооооооох умрях да се хиля - просто така чаках тази физиономия хахахаххахаах

Пфффф много се раздърдорих пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт