Опън и стягане в ребрата

• 2 056
  • 6
  •   1
Отговори

Като наведа глава надолу и ме опъва там където съм драснал червено от ДЯСНАТА СТРАНА Е - спуска се по ребрата и долу прави лек завой!!! Като съм много свит пак ме стяга!

Какво е това далак, жлъчка или хрущял, мускул Shocked И защо като навеждам глава ме опъва силно, а когато дишам,ходя или лежа нямам болки!?

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 12:42 от stoycho89

# 1
Мисля, че това е хрущялно образувание, не съм много сигурна, но май се казва мечовиден израсък на гръдната кост на инглиш е xiphoid process . Не се притеснявай и не се претоварвай

# 2
 Стяга ме повече по завоя на реброто (не самата кост) , а този мечовиден израстък е едно топче точно по-средата на гърдите едва ли е от него

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 12:44 от stoycho89

# 3
  • София

Като наведа глава надолу и ме опъва там където съм драснал червено от ДЯСНАТА СТРАНА Е - спуска се по ребрата и долу прави лек завой!!! Като съм много свит пак ме стяга!

Какво е това далак, жлъчка или хрущял, мускул Shocked И защо като навеждам глава ме опъва силно, а когато дишам,ходя или лежа нямам болки!?

А как си със стомаха, имаш ли киселини, гастрит, рефлукс? Възможно е да е езофагит....

# 4
Нямам киселини,гастрит и други. Петък сутринта започна, не можех да се наведа да си измия очите от болка схващане! От неделя и днес имам вече само лека болка - като наведа глава надолу ме стяга !  Други оплаквания нямам, като лежа не ме боли, нито като ходя или съм седнал, просто като наведа глава и ме стяга

# 5
  • София
Нямам киселини,гастрит и други. Петък сутринта започна, не можех да се наведа да си измия очите от болка схващане! От неделя и днес имам вече само лека болка - като наведа глава надолу ме стяга !  Други оплаквания нямам, като лежа не ме боли, нито като ходя или съм седнал, просто като наведа глава и ме стяга

Може да е нерв. Те обаче бавно се оправят. Може да е мускулно схващане. Пробвай с Неуробекс и Магнезии.

# 6
Бях на гастроентеролог в Еврохоспитал.

Ето какво пише в амбулаторния лист

Цитат
Добро общо състояние, език необложен, корем с меки стени, липсва палпаторна болезненост. Черен дроб и далак не се палпират!

Процедури - резултат - Абдиминална ехография - черен дроб с нормални размери с еднородна ехогенност на структурата. Жлъчен мехур с неуплътнени стени , без допълнителни еха, жлъчни пътища - неразширени, панкреас б.о., слезка б.о., бъбреци с нормално съотношение паренхим пиелон

Какво значи неуплътнени стени на жлъчен мехур!? Другото в норма ли е!?

Изписа ми Цинарикс и Спазмалгон

Можело и да е на нерна основа или мускул, е тогава ако е това да взимам ли по един Бевит Форте !?

Общи условия

Активация на акаунт