Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 8 тема

• 52 805
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Навремето работех в пресцентър и всеки ден четях всички вестници. С колегата много се забавлявахме като четяхме хороскопите в различните издания. Любимец ни беше Лещански (пишеше хороскопите във в. Стандарт). Е, там която и зодия да хванеш ситуацията все беше "взимаш чаршафчето и бавно и спокойно се отправяш към Орландовци" Laughing Laughing Laughing Нямаше такива черногледи хороскопи Simple Smile Все нещо лошо ни дебнеше, лицемерие, измама, пари губехме и накрая и здравословни проблеми се задаваха. Колко ли лабилни хора са се депресирали с него  Laughing

# 271
  • София
Здравейте...аз съм от съвсем начинаещите, макар че от дете ми е интересно.Просто никога не съм задълбавала. Наскоро забелязах, че доста знаци съвпадат в моята карта и тази на партньорът ми, както и моята Луна е неговия слънчев знак. Стана ми интересно, вероятно не случайно сме се събрали  Grinning  
Това сътворих, дали има нещо интересно, което предполага тази синастрия? Нямам въпроси, ако не е подходящо или не ви се занимава може да не коментирате, просто се зачудих  Laughing
http://oi68.tinypic.com/s2zek4.jpg

# 272
  • в 1001-та нощ
От работа не мога да отворя сайта, но ще погледна в къщи.

# 273
Дезидерия, съвсем отгоре отгоре, има много съвпади на тежки планети, защото сте родени много близко във времето.

# 274
  • в 1001-та нощ
Аз отворих снощи, но бях адски изморена. Както обещах, ще погледна, като мога Simple Smile

# 275
  • 2860 км северно от Екватора
Предварително се извинявам за въпроса ако е не на място. Как се изчислява асцендента,
Благодаря. bouquet

# 276
Има цял алгоритъм, ако искаш да го смяташ на ръка. Сложно е за обяснение. Има и астролози, които не са го правили ръчно. Програмите улесняват всичко. Необходим е точен час на раждане, вкарваш го в някоя астро програма и автоматично се определя. Оттам насетне обаче сам трябва да го интерпретираш, програмата само смята.

# 277
  • 2860 км северно от Екватора
Благодаря, справих се. Hug

# 278
Здравейте на всички! Първо да започна с това, че съм напълно начинаеща. Започнах да Ви чета от първа тема и информацията в нея, която е в началото. Инсталирах си ZET, пробвах и няколко онлайн натални карти и забелязах някои разлики. Извинявам се първо, че може би няма да наричам нещата с техните имена, но още се уча. Става въпрос за линиите които се намират в най-вътрешния кръг. Аспекти ли се казват? Те са червени, зелени, черни, сини. Но има разлика в броя им в различните софтуери. В ZET са много по-малко,като брой от колкото в онлайн софтуера. Специално говоря за bg astrology и cafe astrology. Аз ли нещо не правя като хората, не знам. Кои според вас да взема под внимание?

# 279
Има настройки какви аспекти да се отчитат – мажорни, минорни, кармични, творчески и пр. Най-важни и основополагащи са мажорните. Също така можеш да избереш какви аспекти да се отчитат – само между планети, между планети и фиктивни точки, от планети към домови куспиди и т.н.

# 280
  • в 1001-та нощ
И с какъв орбис  Peace Т.е. ако аспектът е 90 гр - +/- колко да е допустимо, като разлика, за да се визуализира от софтуера.

# 281
Искам да Ви попитам,не знам дали е за тук въпросът,кои дни са подходящо за засаждане на овощни дръвчета?Знам,че е хубаво всичко ново да се започва на нарастваща Луна,но намерих на едно място информация,че трябвало да е на намаляваща,защото тогава енергията на Луната е насочена максимално към Земята  newsm78
Също така има ли аспекти ,за които да гледам в транзитите за деня?
Благодаря  Simple Smile

# 282
С градинарство и цветарство не се занимавам, само някои по-общи препоръки съм чела за лунните фази. За засаждане на кореноплодни растения се препоръчва намаляваща Луна, за да може цялата сила да отиде в корена, който впоследствие се консумира. За цъфтящи растения – растяща Луна. А вероятно и за да покълне семето, при засяване. Да не се прави по време на балсамична фаза, т.е. непосредствено преди новолуние. Тази фаза е препоръчителна за действия, които целят да се отървем от нещо, а не да върже плод. Вече ако става въпрос за подрязване на лози, рози и дръвчета, не мога да ви кажа, не съм попадала на такава информация.

# 283
Здравейте...аз съм от съвсем начинаещите, макар че от дете ми е интересно.Просто никога не съм задълбавала. Наскоро забелязах, че доста знаци съвпадат в моята карта и тази на партньорът ми, както и моята Луна е неговия слънчев знак. Стана ми интересно, вероятно не случайно сме се събрали  Grinning  
Това сътворих, дали има нещо интересно, което предполага тази синастрия? Нямам въпроси, ако не е подходящо или не ви се занимава може да не коментирате, просто се зачудих  Laughing
http://oi68.tinypic.com/s2zek4.jpg

Дези, да, Луната ти е в знака на неговото Слънце, но не само Simple Smile В съвпад с него е и твоята Венера Simple Smile Предполагам, че има красота и финес в отношенията ви. Може би общуването с него провокира мисленето и изказа на тези мисли, кара те да проявиш размах в това - неговият Юпитер е в съвпад с твоя Меркурий.Твоят Юпитер е в съвпад с неговият Марс и в  тригон с Венерата му - това е приятен аспект, но е разточителен Simple Smile - лесно харчите пари и се забавлявате Simple Smile Този аспект има повторение - неговият Юпитер е в тригон с твоята Венера.
Твоят Марс е в знака на неговата Луна и това също е много хубаво за една връзка - това, което му е на сърце, това, от което има нужда, ти го правиш с лекота.

Знаците не се повтарят в картите ви, разпределени са по различен начин - неговият асцендент е в Телец, а твоят във Водолей. Тежките планети са в съвпад и това е нормално - родени сте в една година и рамките на близо да месеца. 

# 284
Здравейте! Постът ми ще стане малко дълъг. Искам да започна с малко предистория, заради въпросите ми накрая. Преди години развих зависимост към хазартна дейност. Не типичния хазарт, залагания, бинго или казина, но достатъчно че да натрупам огромни дългове. Правех едни и същи грешки многократно. Знаех, че е е грешно но продължавах. Реших да се подложа на регресия, за да разбера дали нещо от минали животи не ми е дадено да уча и развивам. Регресионистта ми каза, че не съм подготвена и готова, затова отложихме във времето. Сега медитирам и практикувам визуализация. Докато чакам момента се обърнах към астрологията. Сега конкретно. За финансово състояние се анализират 2, 8 и 11 дом. Риби ми е на върха на 2 дом и в моя асцендент Козирог показва финансови трудности. Марс също във 2 дом  - материалната сфера има голямо значение и разбира се непестеливост. В моя случай даже нетърпение да купя нещо само докато го видя, ако ми хареса. А и това беше смисъла като започнах тази дейност. Бърза печалба и лесни пари. В дом 8 и 11 нямам планети. Което означава, че не ми е дадено да развивам тези домове. Но пък това ме затруднява да разчета повече неща. Не ми е там целта.  Кармично ми е дадено да поставя материалното на втори план, а да развия духовното. Хирон е в Рак. На няколко места прочетох, че хората с такова разположение се пристрастяват и злоупотребяват с алкохол. Явно при мен е хазарт, а не алкохол. А също така и да намерят пътя на лечението. Във 2 дом също така Марс квадрат Нептун, който е в 12 дом Стрелец. Което също показва влечение към пороци. Знам, че много объркано обясних всичко. Но бих се радвала, да ме насочите къде да обърна повече внимание. Нещо което със сигурност не виждам в цялата карта.

Общи условия

Активация на акаунт