Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 8 тема

• 52 805
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
А кои са всъщност аспектите, отключващи такива прояви? Peace
Опозиция на Слънцето с някоя планета ли? Rolling Eyes
За аспекти няма как да се каже, защото не се гледа на парче, а цялостната картина, разположение на лични планети по знаци, дом и аспекти.

Конкретен пример -разбира се непълен, няма как да обрисувам цялата карта  Wink

Скрит текст:
Нептун на Асц, Слънце и Мерк.Риби-3 дом, Плутон 10 дом, Марс ъглов  дом и въздушен знак, Луна 8 дом, огнен знак.Като цяло - подвижен кръст,вода, въздух и огън без земя.Желание да  определя правилата, умее да продава, но много често дава непълна инф-я, която хем е вярна сама по себе си, хем те праща в друга посока.
Благодаря! bouquet

# 346
аз пък съм съгласна, че везните са лицемери, но не с лошо. Те просто премълчават много неща от такт или от желание да избегнат конфликт. Аз съм стрелец, но имам 4 планети във везни, вкл. Луна и цял живот живея в това противоречие - стрелецът ме бута винаги да си кажа, а везната - да си премълча в името на идилията, голям зор Laughing Laughing Laughing

# 347
Да...и аз се замислих за лицемерието на везните. Simple Smile
моят Плутон е там.
И е силно поставен, доста мощно аспектиран. И действително, като си правя дисекция на поведението, на душата......имала съм прояви на лицемерие. Не само от желание да се харесам, а и от искрено желание да не обидя някой, да не го нараня... при положение, че ясно осъзнавам, че дадена негова постъпка е или ясно против мен или по принцип неправилна/неморална/крива.
Но коя съм аз, че да съдя, та нали не знам какво е в душата на ближния/отсрещния.
В резултат - балансиращите ми способности са достигали до предела на издържливостта ми.

# 348
А не смятате ли, че по някакъв начин всички хора сме лицемерни ... за съжаление така сме устроени, че малко или много на всеки му се е случвало да лицемерничи понякога.

Аз пък нямам нищо във Везни, но близка моя роднина е Везни - за нея важи на 100%, само се лигави, хили и с всички е на "слънце"  Crazy колко ги харесва това е друг въпрос.

Ето, аз съм двойна Риба, за нас постоянно казват как се нагаждаме, как варираме между хирата, еми при мен няма нищо такова, даже е тозно обратното  Crazy  Laughing но пак да кажа, аз имам 4 планети в Козирог  Twisted Evil

# 349
  • SF
Аз разграничавам лицемерието от вежливо отношение, премерено поведение, добри обноски.
Имам 5 планети във Везни, включително и АС.
Никога не говоря на "слънце" и "мила" и не се лигавя. Имам близки хора, с които съм по-отпусната, но и на тях не си позволявам да им кажа "колко са ти грозни обувките!" Трябва малко да се съобразяваме. Всички ли казвате на шефа си какво точно мислите за него..

# 350
Аз затова не спрях да повтарям, че не винаги е до зодия и затова давам постоянно пример със себе си.

Всички онези клишета, които слушам за Рибите - еми няма ги при мен, нито съм двулична, нито се нагаждам, нито пък живея в собвстен свят.  Crazy Може би само това, че мрънкам  Laughing

# 351
  • Бургас
На мен пък това качество на Рибите ми харесва-винаги и навсякъде се адаптират и сливат  и то не е умишлено, а им е вродено.На мен това ми липсва, защото съм неподвижна земя, нямам лична планета в подвижния кръст и ми е трудно с промените и адаптацията към нови неща.

# 352
При мен земята също е много силно застъпена, та от там идва и несходството с описанията за Риби  Peace

# 353
Всички имаме не само Слънца Simple Smile  Ето защо обобщаването и крайните и картегорични мнения са толкова неадекватни.
А и начинът ни общуването не е по Слънцето.  Peace

# 354
Всички имаме не само Слънца Simple Smile  Ето защо обобщаването и крайните и картегорични мнения са толкова неадекватни.
А и начинът ни общуването не е по Слънцето.  Peace

Точно  Peace

# 355
  • Бургас
Всички, които се интересуват от астрология го знаят това що се касае да конкретна карта, конкретен човек, но базата върху, която стъпваш е точно обобщени характеристики на знаци, планети, домове, аспекти.Без тази база как да тълкуваш конкретната карта? Аз рядко се задълбочавам в подробности, особено карти на непознати хора, но винаги гледам коя стихия доминира, осите, как са личните планети, ъгловите домове т.е. по обобщен поглед.

# 356
ами ти обобщи въздушното слънце като двулично,  манипулативно и интригантско, Маги като че ли за това обобщение говори

# 357
ами ти обобщи въздушното слънце като двулично,  манипулативно и интригантско, Маги като че ли за това обобщение говори
Да, точно за това  Peace

# 358
Ако трябва да сме обективни, първо се спомена за Плутон, за манипулации и за знаците Рак и Скорпион. После подхвърлих, че тия два знака далеч не са единствени притежаващи такива умения. Последваха коментари за лицемерието, за ползите и вредите от него. Ако не бяхме всички поне малко лицемерни, обществото в този си вид нямаше да функционира. И щеше да дойде Съдния ден. Който е гледал The Purge, ще разбере.  Grinning

# 359
  • София
Значи лицемерието е хубаво нещо, на мен ми липсва доста често та чак до глупост  Joy с годините поне почнах да си премълчавам  Rolling Eyes аз също имам доста планети във Везни ама ... Rolling Eyes имам една колежка Везна и тя милата е като мен  Rolling Eyes та да потвърдя казаното, че всичко е до карта  Mr. Green
Аз също харесвам способността на Рибите (и не само) да се сливат и нагаждат, на мен също ми е трудно да го правя, нямам почти нищо в подвижни знаци  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт