MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 10

• 67 761
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • София
кой ви плаши с тия 2%  Rolling Eyes
те ако не са 2% няма да има нужда от процедури.
за процедури все пак трябват единични бройки, 10-20 най-много 30.
от няколко милиона все намират каквито трябва.
и от личен опит да кажа, че понякога многото добавки вместо да помагат всъщност вредят.
много зле се отразяват и многото витамини на черния дроб, пазете ги тия мъже.
хранете ги с месо, зеленчуци и плодове и ги разхождайте повече на въздух, много ще им помогне.

# 646
  • Бургас
Бамба, при предишната процедура от уж изброени 20 процента читави, оценката на ембриоложката при процедурата беше под 1 процент годни за ИКСИ  Shocked Shocked  Почнаха да се скапват на 3ти ден......та....ама пък 3 месеца по -късно бях бременна. Луда работа  Joy Joy

# 647
  • София
те се скапват на третия ден не само заради спермограмата, ами и по други причини.
и какво значи 1% годни за икси, това е нещо което дори не ми става ясно какво е.
след процедура трябва да имате спермограма, там е описано какво е било състоянието, после след обработка какви са останали. ако там има единични бройки вече може и да е трагично.
тука имаше случай на една жена, на мъжа  с биопсия бяха намерили 2 сперматозоида, тя имаше 5 яйцеклетки. беше с близнаци.
е това е малко, тука развяват едни милиони и обясняват за тежък мъжки фактор.
половината тежки дето са писали в темата са натурално забременели.
ама нали клиентела трябва да се набавя  Close

# 648
  • Бургас
Точно за това говоря, по време на процедурата, нали ембриолога прави оценка/след обработката/, та заключението е под 1 процент/дори не си спомням дали беше под 1 процент или под 0,1 процент написано........забравила съм го, защото забременях въпреки цифрата, ама беше кофти резултата на процедурата. И резултата беше, че оплодиха 9 , 5 ставаха и уж щяха да ги чакат до 5ти ден, на 3ти ми казаха че ги връщат защото се скапват и започват да фрагментират ........причината- кофти сперматозоиди, яйцеклетките бяха с добра оценка.
  Това по спомен, документите трябва да изровя да видя точно какво е написано. Ама беше доста зле положението. Фрапантното е, че забременях след това естествено, въпреки това. Идея си нямам защо и как е станало все още ми се иска да знам защо забременях въпреки спермограмата и неуспеха на процедурата и защо сега не мога пак...... Единствената причина е този мъжки фактор, който явно е много относителен, предвид фактите. При мен е изследвано де що може- проблем уж няма.

Няма варикоцеле, не пие, не пуши, спортува умерено, не е с наднормено тегло, яде плодове, зеленчуци.....мистерия и се влошава. Днес ще пусне хормони, да видим там какво ще стане.

# 649
Здравейте,момиче! И ние сме с мъжки фактор бях писала преди! След среща с уролог в Плевен диагнозата е варикоцеле син в левия тестис! Препоръката е операция разбира се, но ние не се съгласихме и предписа хапчета профертил! Мъжа ми каза, че д-ра изобщо не е бил сигурен в това което казва, казал му "абее май е варикоцеле, ама не съм сигурен..".прегледал го е и на ехограф. Кажете моля ви добър уролог-андролог в София искаме второ мнение! Благодаря!

# 650
  • София
Д-р Милен Кацаров - http://www.drmilenkatzarov.com/

Няма да сбъркате!

# 651

Няма да сбъркате!
Прочетох доста лоши отзиви за него! Вие при него ли сте ходили,какъв ви беше проблема?

# 652
Ние ходихме при Кацаров, той откри варикоцелето на мъжа ми, когато други две известни имена в тази област твърдяха, че го няма, не му препоръча операция и беше прав. Останахме доволни от него.

# 653
ММ беше при Кацаров и остана много доволен. При него също се откри варикоцеле, но в мното лека форма. Съобрази с всички останали проблеми иго изпрати по живо по здраво без операции, без добавки и тн. Просто с едно наум да се следи:)

# 654
ММ беше при Кацаров и остана много доволен. При него също се откри варикоцеле, но в мното лека форма. Съобрази с всички останали проблеми иго изпрати по живо по здраво без операции, без добавки и тн. Просто с едно наум да се следи:)
При нас също трябва да е внимателен,тъй като съпруга има епилепсия и пие хапчета от 6 години, таа трябва да сме внимателни, за това искам мнение, тъй като доц. при който ходихме беше краен и не сигурен! А какви изследвания ви направи?

# 655
  • София

Няма да сбъркате!
Прочетох доста лоши отзиви за него! Вие при него ли сте ходили,какъв ви беше проблема?

Лоша СГ. Много внимателен беше, и двамата влязохме да си говорим с него, прегледа мъжа ми, беше спокоен и не бързаше, после отговаря на имейли веднага, като му пратихме резултатите от лабораторията.
Аз преди това попадах само на добри отзиви, и темата тук е пълна с препоръки за него... Peace

# 656
  • София
валентина, при вас лоша спермограма може да е и от лекарствата, които пие мъжа ти.
има варианти да се сменят, с такива които оказват по-малко влияние, но трябва да го направи лекуващия лекар.
понеже имам близък, който пие такива, та от там знам че има решение.

# 657
Момичета ще кандидатстваме за втори път  по фонда, може ли да ми кажете какви документи ще ни трябват по мъжки фактор сме!

# 658
Само формулярите от клиниката и ФСХ от теб.
Ако във времето от получаването на заповедта до подаването на документите за втората имаш правени лапаро или хистероскопии, искат и копие от епикризите.

# 659
Само формулярите от клиниката и ФСХ от теб.
Ако във времето от получаването на заповедта до подаването на документите за втората имаш правени лапаро или хистероскопии, искат и копие от епикризите.
      А спермограма не се ли изисква отново?                               

Общи условия

Активация на акаунт