Ноемврийче къщата подрежда, а мама честичко след него се навежда (тема 5)

• 47 900
  • 273
  •   1
Отговори
# 150
Да, голямо затишие.

АМ отказахме още през декември.

Гърнето ще почнем да го мъчим април-май.

Режим на хранене - каквото благоволи да яде госпожицата, това. Пробвала съм и гладна да я държа. Еми не става. И да умре от глад, пак не ще да  яде онова, което не харесва. Вече се радвам да яде просто нещо. Хич не е ящна. А от седмица не й давам никаква мляко нощем. Първата нощ голям рев беше. После една нощ два часа ме държа будна преди да се предаде и да заспи без мляко. Последните две нощи по-леки бяха, но още си търси млякото. Давам й кисело по принцип. Но ми дойде съвсем вповече вече това неспане. Стискайте палци да спрем буденията скоро.

И друго - два дни вече я изреждам без количка в парка. Всичко е ок, докато не реша, че ще се местим нанякъде или ще тръгваме. Хич не ме слуша. То е велико тръшкане, рев. Буквално я влача към вкъщи , а тя се дере от рев. И всички ни гледат...Вие как се справяте с тръшкането, момичета? И извеждате ли малчовците без количка?

# 151
Ние сме на петкратно (горе долу) хранене. Като не съм спряла АМ, давам си й го и вечер преди лягане, и в закуската и следобедната закуска гледам да го включвам. Иначе готвя нейното ядене отделно, на обяд зеленчуци, месо, риба, вечер супа. Моята си хапва без много претенции, но и аз гледам да й приготвям вкусни неща (такива, които аз бих яла) Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Въпроса с гърнето нещо го отлагам, а мисля, че е време. И аз се настройвам сега да стане малко по-топличко, за да не е проблем да тича по голо дупе  Whistling
С тръшкането нямаме съществени проблеми, защото тя навън е добричка. Тръшка ми се вкъщи насаме. Но и навън да го направи ще я взема и ще си я занеса спокойно до колата, нека си реве, не ми пречи  Grinning
И ние излизаме без количка, но съм с кола, която винаги е в близост и там ми е количката, за дълго ходене не се наемам без количка.

# 152
АМ пие обикновено сутрин, рядко вечер. Не може да ме изчака да направя закуска, глад я мъчи, та давам и мляко, да се засити малко, докато направя друго  Laughing

Яде доста, с всеки може да сяда на масата и след нас да остава и да яде  ooooh!
Аз ѝ взима детска кухня, но често хапва и от нашето. Не съм давала още мед, ядки, агнешко, ягоди, гъби, ама не бързам.
Като огледнее и става много кисела, рев, търси храна...чудо. Ама май по - добре да хапва, отколкото да отказва и да се чудя какво и кога да дам, че да хапне нещо.

С гърнето сме до никъде...онзи ден я слагах последно, беше сънена и постоя 20-30секунди, докато се осъзнае да стане, ама нищо не свърши... Дано лятото имаме повече успех.

Аз от както стана на 1година почти спрях да ползвам количката. Из квартал я извеждах за ръка, малко я понося и сме стигнали до където трябва (близко разстояние де). Ползвахме количката,  като ходим по магазините или в мола.
А последните 2 месеца и там не сме я ползвали, държа я за ръка и тя ходи. В магазините я слагаме в количката на магазина. На по далечни разстояния сме с колата. Ще видим как ще е лятото, но вероятно приключихме с количката.

Моята дъщеря, като и се приспи и тогава става кисела и се сърди и тръшка, особено, ако не е на нейната. Ама бързо и минава попринцип. До сега не се е сърдила, че си тръгваме от площадката.

Чакам събота, уж да се затопли времето, че в двора на село сме ѝ подготвили детски кът - пързалка, пясъчник, люлка. Като преминат и пролетните дъждове ще сложим и надуваем батут, купихме го на черния петък, почти бях забравила за него, но си чака реда. Пак тогава ще ѝ сложим и басейна от миналата година.
Поне там ще имам малко мира, да седна и да я гледам, не само да търча след нея. Първо е заградено, второ са там бабата и дядото и ще си играят с нея...иначе на нашата площадка тук, само тичам след нея, че няма ограда, има стъпала, бордюри, цимент...и няма сядане, нито да си почина, нито да разменя 2 приказки с някой...

# 153
Аз още кърмя, до две годинки мисля да продължим ако всичко е наред и имам кърма.
Живеем близо до центъра и понякога излизаме без количката, за да се измори повече. Повече я нося отколкото тя ходи. Но после и апетита и съня са по-добри. Чудех се за колело дали да не вземем вече. Някой вече ползва ли триколка?

# 154
Точно одеве си мислех да ви питам до кога смятате да давате мляко, било то АМ или кисело от шише. Прочетохте ми мислите!
Гого пие мляко вечер преди да заспи и сутрин към 08;00 по около 60 мл. Към 10 часа закусва. Към 13:00 обядва- супа или някоя манджа. Следобед като стани хапва нещо дребно- солети, кроасан. Вечер като седним на масата да вечеряме и той яде с нас.
По принцип не е злояд и яде всичко, което ние ядем без шоколад.
Сега му излизат долните 2 кучешки зъба и е ад!( има 14 зъба) Реве по цяла нощ и мрънка много.
С гърнето сме наполовина, казва само като му се ака. Не се усеща да кажи, че му се пишка, но още малко да се позатопли и ще започна да го оставям без памперс.
И ние преди месец имахме период на разходки без количка, но сега си е търси. Дори като е хубаво времето си спи навън в нея.

# 155
Здравейте момичета!
Не съм писала тооолкова отдавна! Хвърлям по едно око обаче! Сега изчетох цялата тема, че и част от предходната. Предстои ни поставяне на ваксината за шарките-та за това ме вълнува как я преживяха вашите мъници. Умирам от страх. Отлагах я до сега, но вече сме на година и пет и нашия педиатър ни застави да отидем възможно най-скоро!
При всяка ваксина имаме температура и я караме тежко. И сега съм ужасно притеснена, че тази май е най-гадна!
Какво да ви кажа за Никол - ние се храним по системата на Маги Пашова! Ядем вече почти всичко! Ползвам много от информацията от нейната книга, която ни е като настолна. Нямаме проблеми с алергии и болести! Добре усвояваме храната! Хляб почти не ядем! Всъщност давам достатъчно зърнени храни за закуска - като елда, просо, киноа, овесени ядки, ръжени ядки, ечемичени ядки в солен и сладък вариант. Нямам проблем със запек и разстройство. Детето наддава добре. Както се роди 2 400, сега е 11 200. Изглежда по-едра от връстниците си, че дори и от по-големи деца. Но не е дебела.
Не ползваме детска кухня. Едното хранене винаги ни е от пресни плодове или плодове с авокадо. Сладко не давам или изключително рядко. Пръчици също. Купувам й едни дебели солети от био-магазин - с овесени трици и без сол. Харесва ги много и си чеше зъбите. От там вземам и едни бисквити, които давам от време на време.
Това, което ме притеснява от много време е, че моето дете мляко не обича. Имам възможност и купувам домашно дори. Но мляко да не вижда. Давам и адаптирано - Лактана Био - но го пробутвам само на сън.  Но мога да докарам само около 150-160 за деня, което е крайно недостатъчно според мен. Все се шегувам с моя мъж, че нашето дете не е бозайник! Давам й мляко сутрин - за което трябва да се събудя преди нея. И по време на обедния сън. Вечер не давам мляко вече от 2 месеца. Мием зъбите и само вода след това. Много обича да й мия зъбите. До скоро бяхме със силиконов накрайник, но от седмица взехме четка вече.
До момента имаме 10 зъба. Единайстия всеки момент ще пробие.  Късно тръгнаха - на девет месеца и половина излезе първия, но после тръгнаха няколко на веднъж.
Иначе и тя нощем спи доста неспокойно. Все още сме със биба, която ползваме само като спи. Но изпусне ли я нощем и започва да реве. Ставам, давам бибата и продължаваме да спим. Но това като ми се случи 7-8 пъти и е гадно. Не мога да се наспя. На третото ставане вече не мога да заспя.
Другото, което не е добре при нас е, че не иска да пие вода. Просто ако не е някакъв сок (правя го силно разреден) или компот, просто може да не пие цял ден. От две седмици забелязхме, че има черни петна по горните 2 зъба. Но преди месец я бутна една позната и тя се удари в ръба на една стена - цепна се горната устна и явно и зъбите са пострадали. Сега не можем да разберем от какво са.  Водих я на зъболекар, но не беше детски. Каза, че според нея не са се умъртвили зъбките.  Предложи за сега да ги наблюдаваме и ако станат по-черни ще решим какво да правим. Струва ми се обаче, е от как ползваме четка едното зъбче е по-добре. Вие имате ли подобни проблеми?
Никол проходи на година и три месеца - на 21 март. Доста палава е. Прави вече доста бели. Най-любимото й е да набара чаши по масата и да ги разлее. За сега все още не се катери, но усещам как ще започне и тогава ми е спукана работата.
На гърне я слагам от 9 месечна. Много бързо се сети какво да прави. Но лошото е, че аз тогава цедях кърма и нямах много време да се занимавам с това занимание. Сега пък от 10 дни ме бойкотира и не иска да ака на гърнето. Иначе чиша почти винаги, когато я сложа. Искам да махнем памперсите докато тръгне на градина през октомври. Но пък ако не стане - здраве да е. След месец-два като се стопли ще започна през деня да я оставям по гащички и панталонче, да я видя дали ще се сети да ми казва тогава.
Спим вече по веднъж след обяд - 2-3 часа. Като следобедния сън е супер спокоен.
С играчки не играе много. Предпочита живия контакт. Мама и тати да й разказват нещо! Има няколко любими играчки и с тях се занимава известно време. Най-обича да гледа песнички на компютъра и таблета, което аз не харесвам. Но тя иска. И телевизия гледа - бейби тв и музикални канали за сега. Обича много да танцува. Обича музикални играчки и тъкмо много харесах идеята за ксилофона - непременно ще потърсим да купим!
Количката не сме я ползвали от ноември. Но тук до нас има детска площадка - излизаме и ходим.
Това е от нас. Рядко се включваме, но пък доста обяснително.
Целувки на всички бебоци и мами!

# 156
Мира, радвам се, че всичко върви така добре при вас!
За памперса имате още доста време до октомври да се научите.

Ти вода откога взе да даваш? Наблюдението ми е, че колкото по-рано почне, толкова по няма проблем. Аз на малечка й давам от самото начало и си пие.

# 157
Предлагам й от втория месец, но не много настоятелно до шестия. След това след седмия започнах по често през деня, но не иска и не иска. След годината само и само да пие - започнах да й давам домашни сокове и компоти - силно разредени - колкото да има някакъв вкус. Така пие. Но вода не иска и това е.
Днес например до 19 часа само на вода я бях оставила - ами изпила е около 70 мл. Направих й сок - веднага изпи почти на екс 150. Калпазана и това е!
А трябва да се научи да пие вода!

# 158
И ние сме така с водата. Аз правя чай с малко мед, това пие, вода не иска.
Положението с млякото е същото, пробвала съм кисело и не се яде много добре. Иначе като я кърмя няма проблем, но тази седмица се разболях с гнойна ангина не можех да ям нищо а тя искаше да суче много често и през деня и през ноща и помислих че нямам достатъчно кърма заради болеста и не храненето или това че на нея няколко зъба наведнъж избиват и й направих едно шише АМ, за първи път, опита, поиска втори път с любопитство и бутна шишето и си иска на гърда и това е. Сега се нормализираха нещата.

# 159
Здравейте момичета, не е ли време да приветсваме новите Ноемврийки. Да им пуснем една тема. Money

# 160
Интересно. Явно си е до дете. А и съм чувала, че има хора, които просто не обичат вода, безвкусна им е.
Но щом мъниците пият чай и компот според мен няма проблем. Все пак то си е вода, просто е овкусена.

Веси, ноемврийки 2015 пуснахме тема за ноемврийки 2016. Тази година ноемврийки 2016 са пуснали тема за ноемврийки 2017. Малко тафтология стана, ама няма как. Simple Smile

# 161
 Да има тема за Ноемврийки 2017, моята най- добра приятелка е с термин 15.11( това беше и моя термин Wink)и онзи ден и показах темата.
Момичета да ви кажа, че е хубаво да си направите ваксините за морбили, пареотит и рубеола на мъниците, че епидемията от морбили е тръгнала в Пловдив.
Гого ваксината е понесе сравнително добре на 14-я ден имаше лека еднократна температура и кашлица, но не знам от ваксината ли беше или от пробиващ зъб.

# 162
Здравейте, момичета!

Вашите бебоци проявяват ли инат? Тръшкане ли се? Случва ли се да си блъскат главата някъде като не стане на тяхното? Защото Малечка взе често да прави така. И то само на мен ги прави тия номера. Не разбирам защо.

# 163
Да, явно сега това е период. Инат, тръшкане, като не стане нейното си удря главата някъде. Питах ЛЛ каза да не й обръщам внимание и да я разсейвам. Няколко дни  не го правеше, сега пак се присети.

# 164
Да, и мен ме посъветваха да игнорирам това поведение.

Общи условия

Активация на акаунт