Ноемврийче къщата подрежда, а мама честичко след него се навежда (тема 5)

• 47 898
  • 273
  •   1
Отговори
# 165
Не ми се е случвало още, засега като се инати за нещо започва да пищи силно (еднократно обикновено) и после обръща на рев  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Като види, че не минава номера спира. Но като се заинати нещо аз просто я взимам и я пренасям на друго място. Бързо й минава. Дано е така и занапред. Praynig

# 166
Нормално е, те сега навлизат в бебешкия пубертет и сигурно ще има още много такива "изяви". Моята понякога се тръшка и реве ако не стане на нейното, хвърля играчки.

Другата седмица отиваме за 2 дни малко на разходка до град близо до Бристол. Идея нямам какво да и взема з ядене, няма да има хладилник, няма да мога да и готвя. Трябва да измисля нещо което би изкарало, не че тяняма да иска да яде от нашето ядене Joy

# 167
За ината..почва се Simple Smile До сега Аля беше много кротка и добра,но вече и тя взе да проявява характер..Но ако я сравня с големите,които бяха капризни същества от деня на раждането си,тя си остава най-кроткото бебе..
Без количка не излизам,защото обикновено много обикалям,пазарувам и ми е по-удобно и да си возя и чантите Simple Smile Като я пусна от нея и почва едно търчане..няма спирка..Обикновено е към гълъб,куче,засилена люлка или улица..Та за мен има яко фитнес щом дреби е на земята..само търча..
Качва се на някои пързалки..Днес ни изненада всички,като се качи сама на стълбите пред блока,изгубих я от поглед за секунди и с ужас я видях там..
Голяма е беля и много любопитна и направо ме е страх,че съм много бавна за нея.Дано малко се кротне,ама ппеди три г. Едва ли..

Тръшка се също,като искам да се прибираме,но за кратко(сестра й я знаеше целия блок,не,квартал! кога се прибира!) Та съм доволна в това отношение.
Храним се 3×на ден(закуска,обяд,вечеря),като между храненията се кърмим когато иска,но вече доста разреди и кърменето и май е най-вече като й се спи..Но не й броя по колко пъти цока.

Пие много вода,обича много и айрян и може би с него ще я отбия някой ден,дано не го намрази тогава..
Пие със сламка,обича и с чаша,но я разлива по себе си Simple Smile

Говори много на бебешки..Май само мамо и бабо и разбирам..Дано да разшири репертоара Wink

Памперса..да се постопли още и го почваме и него..

Дайте ми идеи за закуска сутрешна!Напоследък сме на кисело мляко и препечена филия с кашкавал!И кърмене преди ставане,но все пак.
Тя не харесва кремести и кашести неща..Овесена каша,не ще,да не говорим нещо по-гладко.
На обяд изяжда от кухнята яденето.Не яде много,но понякога,ако й хареса си хапва.А на мен ми харесва,има и постно,добре готвят и поне едната манджа за деня се приема,което мен ме устройва.Сладките кремове не ги харесва (май пак заради консистенцията),та не й ги давам..
На вечеря аз готвя,без сол почти, и тя яде от нашето ядене намачкано леко.

Бяхме на консултация мин.седмица.Тежи 10,500кг(не е мръднала от зимата) и е висока 78см(пак толкоз)
Биха ни шарките в ръката и нямаше никакви реакции,все пак я наблюдавам..

Случи се преди два дни да си удря гравата в стъклото на колата,докато я държах ,мисля,че беше понеже й се спеше.(преди ваксината беше Wink) Но аз едва ли бих я оставила да си удпя главата,може би ще гледам да я разсея нещо.Бебоче,ппи вас често ли се случва?

# 168
При нас има проблем със споделянето, не дава играчките си на други деца, взима техните от ръцете им и удря, ако някой й се противопостави. Аз умирам от срам, карам й се и я шляпвам по ръката, но не съм сигурна, че това е най-правилният подход. И нас удря без причина понякога, а рева при слагане в количката няма да го споменавам...
Има ли някой, който да се е преборил с удрянето?

# 169
Мерси за споделеното, момичета!

Пумпалче, често се случва. Щом не стане на нейното и се почва. Днес например я шляпнах по ръката, защото напираше да вади един щепсел от контакта. Направо ревна и грам не се отказа. Като я дръпнах от там легна на пода ревейки и взе да си удря главата назад в пода, а после си тръшкаше дупето. Затова я качих на леглото, че поне да й е меко. Но рева и се тръшка, докато не я разсеях с тв.

Еми, Малечка никога не е посягала да удря друго дете.

# 170
Е,щом можеш да я разсеяш,Бебоче,няма от какво да се притесняваш.Период е и ще мине,но докато научи някои правила ще има зор.
И аз от това се притеснявам,като малката прави неща ,опасни за себе си,да не се нарани,пък тя се тъшка,че й ограничавам свободата,но ще го преживее...

Ние със споделянето по принцип все още нямаме проблем,аз не съм я изкарвала с играчки досега(все й забравям топката),а тя на площадки обикновено търчи и почти не обръща внимание на играчки.
Аз съм чела,че е съвсем нормално и дори хубаво да не искат да си дават нещата на други,затова и аз като вземем нещо чуждо настоявам да си го върне и тя слушка.Всеки да си играе с нещата пък Wink Но със сигурност няма да ми е кофти,ако тя не дава играчките.Не дава и толкоз,нейно си е.Вече чужддите неща не може да ги "присвоява" .Така си мисля по този въпрос.
Емилия,ако на теб не тие приятно все пак да не споделя просто излизайте с по-малко играчки,които няма да се разграбват..
А между другото,моето е свикнало да се конкурира с по-голеите за вещи,така че при нас я няма може би тази драма,че не  може да вземе нещо или че трябв ада даде.При всички положения и това се учи Wink

# 171
И Гого се тръшка ако не е на неговото, придружено с доста рев.
Удря си главата в една врата, която води към тавана, но не е от тръшкане, по- скоро от лиготия. Като видя че се насочва на там и гледам да му отвлека вниманието веднага!
Дава играчките си и ако реши да вземи играчката на друго дете, като му кажа да я върне я дава веднага.
На площадката си играе с пръчки, камъчета и пясък. Взехме кофичка и лопатка, но другите деца се възползват от тях.
В събота е направил беля. Бях го оставила при майка ми да спи и вечерта е намерил едно старо стъклено шише, в което пиеше вода, и го е счупил на плочките. Нарязал си е две пръстчета на дясната ръка, като едното е доста дълбоко. Добре, че се е спрял на ръката инсче е щял да си нарежи личицето. Горката ми майка така се е изплашила, че до днес не може да спи вечерта. Абе малкия дявол е бил. Още не е зарастнало, но той не го усеща и си пипа с пръста всичко както обикновенно. По - скоро се дразни на лепенката.

# 172
Леле, Ина! Добре че не е станало нещо по-страшно! То и това е страшно та... Бързо да се оправя малчо!

# 173
Ina,да минава бързо!Големи са беладжии ,значи!

# 174
Благодаря, момичета! Определено мина раната. Май белег ще му остани, но това не е важно само да е жив и здрав!
Излезнаха му и долните 2 кучешки зъба и има общо 16 зъба. А тези най- задните кътници кога излизат?

# 175
Най-задните кътничета избиват между 20-30 месец. До 3 годинки мнозинството би трябвало да са с пълен набор млечни зъбки

Има ли ноемврийчета 2015, които се срахуват да се пускат да ходят сами?

# 176
Еми, благодаря за отговора!
Имам едно познато детенце родено края на ноември, което още не се отпуска самичко и търси ръчичка. Казват, че до година и шест месеца не е било притеснително.

# 177
inainaina10 , благодаря ти аз! Страхувах се даже да попитам, знаейки че в групата вероятно няма такива дечица. Когато няма индикации за проблем, трябва повече търпение, докато се почувстват уверени малките човечета. Признавам, че страхът на майката, когато толкова важно нещо изостава, може да е задушаващ, но вече уверените крачки на детето, макар хванато за едно пръстче, хранят позитивизъм.

# 178
Еми, няма за какво. Моят син беше стабилен и се държеше за един пръст още от както беше на 10 месеца, но се отпусна сам на 1 година и 2 месеца. Важното е да се чувстват стабилни и сигурни, че едно падане води до уплаха и връщане на несигурноста.
Нашият мъник много се опитва да говори. Милия, обяснява ми нещо, кога го разбера, кога не.. но все повече напредва и се опитва да повтаря всичко, което му кажиш.

Ще пускате ли децата на ясла или направо на детска градина? Аз мисля от октомври на ясла да го пускам.

# 179
Ема, не се притеснявай! И ние бяхме изостанали с ходенето, даже съм споделяла тук, понеже не е водена, нито слагана в проходилка, но си тръгна сама и то много стабилно. Отначало беше плаха, а сега само тича. Така че всичко с времето си, всяко дете напредва различно.
Аз какво да кажа като моето детенце все още има само два зъба, които скоро се показаха. Всички се чудят и маят, но...когато - тогава  Simple Smile
 Hug Hug Hug
Относно яслата и аз планирам ноември да я записвам.

Общи условия

Активация на акаунт