Ноемврийче къщата подрежда, а мама честичко след него се навежда (тема 5)

• 47 895
  • 273
  •   1
Отговори
# 180
Аз ще си я гледам до три години.
Иначе кандидатстването за София става още през февруари, а класирането е през май.

Ние сме с 9 зъба. Малко ми се виждат, ама си растат с тяхно си темпо. А и си е цяла борба да й ги измия, та може би по-добре.

# 181
inainaina10 , Амая, мерси за куража! Вече минахме година и половина и не се пуска. Най-много 3-4 крачки е правил сам, завършващи с падане.  На 1г. и 1м. дори прав не се задържаше, таа.. разбирате ме какво ми е на душата. Личната отказва ваксината срещу морбили и другите шарки, докато не проходи (явно има нещо опасно в тая ваксина) и така. Консултирали сме се с невролози.. Най-бленуваният ми празник е прощапулникът.
Иначе е със 16 зъба и бърбори много. Казва доста думички. За ясла свободни места в квартала няма, а който не шофира, няма избор с локацията. А и докато не проходи, няма как да си мисля за ясла. Но при отсъствието на споменатите пречки, съм "за" да ходи на ясла 2, 2,5 г. И мама, и детенце да се социализират, и парички да се изкарват. Но си трябва вариант за някой, който да помага, когато боледуват. Аз в това отношение не разчитам на никой, освен на търпението на работодателя (което, както знаем си има предели:)

# 182
При положение, че сте се консултирали и с лекари, няма за какво да се тревожиш. Всяко дете е различно и индивидуално в развитието си.
Тук в нашия малък град до сега имаше само 1 детска ясла, но за набор 2015,  в най- хубавата детска градина в града, откриват яслена група. Борбата за там е много жестока. Уж сме малък град, а този 2015 набор мноого деца и сега ми казаха, че до края на май ще ми кажат дали ще вземат Гого или не, че всичко е пълно. Много се надявам да има място и за него, че всички дечица в групичката ще му са познати и най- важното след 1 година цялата групичка стават първа група и няма да има пак смяна на деца, учители и така нататък.

# 183
Еми, не се притеснявай. Ще проходи детето, когато е готово.

Ина, успех с яслата! Стискам палци!

Да ви питам нещо, момичета. Вашите дечица много силно ли са привързани към вас? Плачат ли от всички останали хора? Малечка писва веднага щом ме види да тръгвам нанякъде. Плаче от баба си, която вижда сравнително често. Даже с баща й да я оставя понякога е трудно. А него много си го обича.Все "тати" казва. Сякаш най-вече като е сънена и я оставя на него, тогава плаче. Ама с цяло гърло. Вижда ми се прекалено вкопчена в мен. На мен не ми е проблем, но ми се иска да е по-спокойна и с други хора. Аз не знам на градина как ще я дам, ако продължава така.

# 184
Бебоче, все едно описваш Гого. Имаме същия проблем от месец някъде. До преди това не му пукаше, ходеше при всички без проблем. И изведнъж мама мама. А не е от децата, които не са оставяни никога никой друг да ги гледа. И друг път съм писала, че петък вечерта спи при майка ми, а в събота при свекърва ми. Сега като го оставям е някаква голяма драма. Майка ми казва, че постояно пита мама, тати. При свекървата е по- нормално, защото я вижда всеки ден и е свикнал, пък и сме в една къща. А майка ми е вижда 1-2 пъти седмично и затова може би. Надявам се, че е период и скоро ще отмини. Ако продължава така не знам как ще е с яслата, честно.
При татко му седи без проблем, пита за мен, но не плачи. Но когато заспива, засължително ме търси. Ето днес до 13:00 часа боядисвах яйца и беше с баща си и не искал да заспи без да съм при него.
Наистина много се надявам да е период и скоро да отмини и отново като го оставям да ме изпраща с усмивка и целувка. Simple Smile

# 185
Малката пък изобщо не плаче за мен, което ми е странно, защото аз пък не съм я оставяла на никой да я гледа. Само с баща й сме си, като през деня е изцяло само с мен. Но я оставям на него без проблем и дори и казвам чао, тя ми отговаря и не й мигва окото, че излизам Mr. Green Mr. Green Mr. Green
На майка ми мога да я оставя на площадката да отида до магазина, пак не ме търси, играе си и няма проблем. Може би е малка още, не знам, но около нас наблюдавам, че повечето дечица си търсят мама.
При нас май аз съм по-привързана към нея, отколкото тя  Crossing Arms
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 186
И моята не ме търси   Laughing Само да има кой да ѝ обръща внимание и храна (много важно) и хич няма да се сети, че ме няма.
И ние си я гледаме само с ММ. През деня сме само двете, събота и неделя, ако аз работя е с баща си. Голяма радост е като го види, ама бързо и минава да ни се радва и започва да се чуди каква беля да направи.

# 187
Значи не всички дечица са така. Явно си е до характер.

# 188
И моята е голяма досада, не мога да мръдна за секунда извън нас, ако тя е будна. А преди един месец я оставях на приятелки, баби, на баща й, на детски кът и никога не беше правила проблеми. Сега е истеричен рев... Лятото ще се наложи да работя и не знам как ще тръгне на ясла...

# 189
Днес бях на работа, ММ също беше зает и плана беше - баща му на ММ да я вземе, да я заведе на моята баба, тя да я гледа и като свърша работа да отидем да си я приберем.
Всичко мина по план, както си и мислех няма да заспи на "чуждо място".
Та така не е спала през деня, но не е и плакала...цял ден тичала по двора, играла. Баба се радва, че е прекарала повече време с правнучето, детето е разнообразило.
Навръщане по пътя, задряма в колата, като спряхме пред блока се събуди, колкото да я измия и преоблека и вече си спи в кревата.

# 190
Здравейте. Скоро не съм писала. Как изкарахте празниците? Калоян нямаше никакъв интерес към боренето с яйца Laughing Бях се подготвила с домашен козунак, боядисах яйца за него с цвекло и куркума вместо традиционните бои, ама хич не ги отрази. Ние общо взето сме добре, направихме едн обиколка из страната по роднини, жалко че не случихме на време.
Живот и здраве през август мисля да започне няколко часови посещения на ясла(частна), а по-натам ще видим как ще бъде.
Все още суче доста, но пък и си хапва и съм доволна.
Няма проблем да остане без мен за няколко часа, не ме търси. Но никога не сме се разделяли за цяло денонощие например.

# 191
И при нас няма драма със спанвро през деня, гушка се с баща си и с него заспива по-бързо, спи поввче и до по-късно. С него сутрин спи до 8-8.30, а с мен преди 7 се е събудила.
Яйца боядисах,но не ги отрази изобщо. Ако случайно и подадях едно,го буташе и не искаше да го докосне, сякаш беше най-страшното нещо на света.
Вечер още се буда по милион пъти и съм в голяма чуденка дали да я отбивам, хем ми се ще, хем не. Татко и само влачи вируси вкъщи и направо не ми се мисли какво щв е.

# 192
Малечка определено отрази яйцата. Показахме й как да го хване и да го удари в другото и тя се справи, но лекичко. Не чукна яйцето в другото, колкото да го счупи, но го направи правилно и й беше интересно.

# 193
И Гого така добре ги отрази яйцата, че едва отделих за кумовете да им отнеса.
Още като ги видя и се сети от песничката " Чук, чук яйчице" какво да прави. До такава степен ги чукаше едно в друго, че последната фаза бе да си мушни пръста вътре в яйцето. Всеки ден ме пита за         " ице" - яйце.
От няколко дни започна да казва кога му се чишка и вече гърнето го използваме много по- често. С акането отдавна свикна. Та се замислям да го оставям без памперс, ама пусто студено време. Все мисля, че ще го настина.
След избиването и на последния кучешки зъб такъв апетит му се е отворил, че на нашия кантар като го претеглим с дрехите е 13,100. Това е малко повече от килограм разлика за 1 месец. 88 см. е . Вашите дечица колко тежат и колко са високи?
И още един въпрос. Ползвате ли още биберон- залъгалка. Или ако някоя мама вече я е махнала да ми даде съвет как да го отуча. От 2-3 дни вечер заспива без нея, но към 5 часа се събужда и я търси. Следобения сън е задължително с нея. През останалото време не я иска вече. Докато никнеха зъбите обаче беше ужас- постоянно.

# 194
Здравейте момичета! От много време не съм писала, но покрай малкия се залисвам и изключвам. Включвам се с един въпрос. Малкия от известно време като се опитва да направи нещо и не може или иска нещо, което не му даваме и стиска зъби, вика и трепери, от всичко това най ме притеснява треперенето. Всички около нас казват че е нормално, но все пак искам да се допитам и до вашето мнение. Благодаря 😊

Общи условия

Активация на акаунт