Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 430
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 1 005
Аз пък още преди Янтра да качи снимка от днес исках пак да се пусна по булченска рокля, но се оказа, че в снимка. бг пак има проблем. Обаче в компа качих снимка на посиненото ми око. Бях ви споменала, че в почивния ден така се разчистих и изпрах пердетата, че единия метален корниз ми падна върху окото и очилата. Е, първоначално гледката си беше ок, пък и нямах време да се занимавам с компреси. След час- два забелязах оток (само лек оток), а на следващия ден беше лилаво, синьо, червено. Имам вид на малтретирана. За мое съжаление очилата останаха здрави. И не ми пука- излизам си без грим, а можех да помисля за малко фд преди да отида на работа.

# 1 006
Янтра, много сте готини!

Ох, много преядох, грехота (със заешко де, ама все пак)! Днес ми е последният антибиотик и влизам в релси.

# 1 007
Днес с мъжът ми сме тотално извън релси. Бяхме на един рожден ден до 4 ч сутринта и цял ден си търсим душичките. Излели сме от ритъма на нощния живот и си ни личи. Неговата беше по-трудна, защото на всичкото отгоре днес беше аниматор на един детски рожден ден. Поспивахме следобеда малко да живнем. А по едно време така ни подгони алкохолния глад. Добре,че в квартала има кой да сготви вместо нас Simple Smile Утре вече трябва да сме свежарки,че сме на работа.

# 1 008
Може ли изпитана рецепта за лозови сарми?

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 21:39 от Sesylle

# 1 009
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Марипозке, какво му е сложното да запържиш малко лучец и да намалиш веднъж котлона, а? Joy

Гена, не е традиция, просто хората си ги имат змиите за деликатес и ги ядат. Скъпи са, не са обичайно меню.
Титина, ти сигурно говориш за Южна Корея. При нас го нямаше това да ти пият от водата, напротив, много внимават да не ти навлязат в личното пространство, не те докосват дори, само се усмихват и кланят. Но пък всяка вечер 4 години гледах южнокорейска телевизия - що филми и театри съм изгледала, не съм видяла този обичай.

# 1 010
  • До морето
Светълчо, ми ти така подробно и описателно пишеш, че докато те прочета и се отказвам  Laughing По принцип толкова обичам да те чета, особено разказите за неделните посещения, ама рецептите тц, отказваш ме  Joy  Hug

# 1 011
  • Euskal Herria
mariat, аз така се бях сдобила с "жълти очила" по време на пролетното чистене. Хилехме се после у дома - иди и разправяй, че мъжът ти не те бие.  Joy Joy Joy

# 1 012
mariat, за ръцете (ако не е късно) - мажи с крем за пети, ефектът е много бърз  Peace

# 1 013
  • В Космоса
Ха, Янтра, много сте яки, строени със ските! Grinning

Аз хейтих, хейтих комерса и накрая се навряхме в най-големия. Joy Така се получи, защото се съобразявахме със семейство с бебенце и каквото те решиха... Бяхме на Реденка. Поне направихме доволно спа процедурки и малката се накефи, то и ний, де, ама не ми е съвсем тамън като има много народ и това си е.
Другата седмица мислим да отидем сами някъде. 

# 1 014
  • Варна
Светалчо, ще проверя изброените от теб блюда. Благодаря!
И на Титина също!
Ресторантът е на ул."Драгоман"28. Казва се "Kimbap". Има и фейсбук страница, която детето днес ми показа и още не съм я разгледала. Трябва да напишеш в търсачката Korean Food "Kimbap" и излиза.
Девойката е много въодушевена, че ще ходим.  Така де-може и да срещнем там нейната любима сонсенгним и да ни я представи. Тя е южнокорейка и всъщност им преподава южнокорейски. Детето ми обяснява, даже и клип ми показа, колко се различават в днешно време северно и южнокорейския езици един от друг.
Леле, ГеНа, младежът доста те е уплашил!

# 1 015
mariat, аз така се бях сдобила с "жълти очила" по време на пролетното чистене. Хилехме се после у дома - иди и разправяй, че мъжът ти не те бие.  Joy Joy Joy

Aaaa, скоро и аз ще имам като твоите.
Акаша, поне по веднъж в годината сме на Реденка. Сервитьорчето Лазар още ли бачка там? Вече сме си като роднини. А лятото има и тенис учители, тенис корт, има футболно игрище, гората над хотела- кеф. Единствения минус за мен е храната им. Еднообразна, високи цени и с много, много лук. Ние само закусваме там. После се изхранваме в Банско- тъкмо още една разходка си правим.

# 1 016
  • Пазете Гор
Не намирам ножицата си за клони. Повтарям: липсва почти еднометрова ножица за клони, не ножичка за нокти, за кожички, нито пък е молив, бележка, тефтер или кибритена кутия. Къде може да изчезне толкоз голямо нещо в инак тясната за всичко друго къща?

Имам рецепта за лозови сарми (наричат се сАрми, сЪрма е остаряла дума за лъскава, копринена прежда), но е за пресни листа. В момента, предполагам, се ползват консервирани, замразени или осолени листа, чиято технология, признавам, не харесвам, и никога така и не успях да постигна задоволителен резултат с подобни.

По мои наблюдения високомазнинната диета ако не вталява, то прави практикуващите я по-смели. Е, наблюденията ми не са връз хора, а върху синигери, врабци и още един вид дребни пъстри качулати птички, чиито вид и до днес остава за мен мистерия. Налитат връз хранилките, изследват ги, без оглед на дремещата съвсем наблизо котка. Къде събират толкоз кураж тия дребни цвърчащи топчици - ха кажете ми.

# 1 017
Куркума, у нас е нормално да се изгуби еднометров уред, като се има предвид, че всеки хвърля в гаража където му падне. В повечето случаи, когато ни потрябва нещо дребно и по-евтино, вместо да губим време да го издирваме купуваме ново. Иначе мъжът ми веднъж годишно си подрежда рафтовете и намира ценни находки, за които е забравил.

# 1 018
Куркума, да не си забутал ножицата на тавана? Имам те за подреден човек. Най- вероятно е пред очите ти, но ти я подминаваш пренебрежително. С високомазнинната диета станах няколко идеи по- енергична. 

# 1 019
Куркума, и аз не харесвам, но с такова разполагам. Благодаря за уточнението за сарми, в бързината съм ги пляснала с Ъ. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт