Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 568
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 495
Това да се събужда човек с главоболие, освен ако не е  пил повече (или не много качествен алкохол), ми се струва много интересно.Неудобна възглавница, матрак, да не би, може накриво да спиш нещо ?
Радвам се, че толкова хора знаят и харесват руски, мен граматически ме няма, за срам мой Blush
Учила съм в езикова гимназия, но няма да казвам коя и какво. Sunglasses

# 496
Ша, от години не съм пила до степен на другата сутрин да ми е зле. И като цяло рядко пия алкохол.
Просто кофти семейна черта е това главоболието при мен...

# 497
Ясно, Съжалявам, че е така.
Мене глава ме е боляла  само след купони със силна музика и питиета, но това беше едно време.
Сега  нямам такива моменти.  Simple Smile

# 498
  • София
Сесил, а детето как е? Може от притеснение или ако си ставала сто пъти през нощта да те боли главата.

# 499
  • Пловдив
Тихо се сипе поредният сняг ....
Къде е сега Янтра да каже, че в Пловдив сняг няма, хм
Тук съм. Ма какъв сняг е това?!?! До коляно няма, 30см.

# 500
  • София
И на мен ми се е случвало да се будя с главоболие. Определено е ужасно неприятно. Повечето пъти ми е от недоспиване, тоест рядко се случва.  Laughing

# 501
Сесил, а детето как е? Може от притеснение или ако си ставала сто пъти през нощта да те боли главата.

Детето спа добре тази нощ, нямаше температура. В 2ч. я вдигнах за антибиотика, помрънка, порева...после покашля докато заспи и това беше.
Но аз така или иначе на нощ се будя по няколко пъти, та не е от това.
Освен от напрежение, че сега треперя дали и малкият няма да се зарази. Тази вечер вече ще си е в къщи.

# 502
Аз с главоболие не съм се будила, но напоследък не спя добре и се събуждам с една нервност. Много е неприятно, а и после съм супер уморена през деня.

# 503
Аз след един студентски купон щях да пукна. С една колежка как оцеляхме не знам, но тя 100% рускиня, и снимките си пазя от тоя ден (нощ де), няма да го забравя  Crazy

# 504
Много ме дразни стереотипизирането. Тук редовно ме питат много ли нося, защото съм източноевропейка.

# 505
Наистина ли така те питат? Simple Smile Не знам за другите, обаче руснаците определено носят.Гарантирано.

# 506
Наистина ли така те питат? Simple Smile Не знам за другите, обаче руснаците определено носят.Гарантирано.

Повечето Европейци носим, но не е там въпросът. Тук се пие в пъти повече, отколкото в Европа, а последно бяхме пред Русия и Финландия.

# 507
И мен са ме питали дали нося на пиене, всъщност даже са го предполагали, без да питат. Пък аз от една чаша вино се омотавам.

Дойде апокалипсиса и при нас. Голям дъжд. А детето дори няма обувки, различни от маратонки.

Руския го учихме много сериозно в училище преди да падне комунизма. В 7-8 клас ходих на лагер в СССР тогава, никакви проблеми не ни беше езика. Сега… разбирам, но ако трябва да говоря, не ми се получава – превключвам на английски. Предполагам, ако поживея една-две седмици в рускоговоряща среда, ще го проговоря.

Баща ми е с мигрена, аз също от 10-годишна. Детето от време на време се оплаква, че го боли глава, ужасявам се, че мога да я предам и на него.

# 508
  • Euskal Herria
Посмях се с разказа на Марипоса.
Руски говоря, чета си доста книги на руски. Голям смях пада, когато излизаме с приятелки - смесена компания сме. Съответно фразите стават невъобразима плетеница от испански, руски, полски, български. Обаче се разбираме идеално. Снощи се хилихме, защото рускинята, както говори на испански, току вмъкне "уже" и продължава.
Не знам кой колко носи на пиене, ама испанците такова пиене правят, умът ми се е взел. А ако кажеш, че си пил едно уиски примерно, реакцията им е "оооо, много пиеш". Че на тях дори обедното им меню включва алкохол. Ей това не го разбирам - пият, качват се на колата и отиват на работа.
Да не говорим, че когато сме излизали на заведение, обичаят им е да обиколят 3-4 бара/кафенета. Влизат, пият по едно (бира, вино или нещо друго), отиват в следващото заведение и така, докато решат, че е време да се прибират. Аз издържах до второто заведение, третото вече ми дойде множко.

# 509
Янечек, сигурно е хомеопат човека Laughing

hahaha Много добро!

Общи условия

Активация на акаунт