Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 584
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 450
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Дано, Янечек. Ще се опитам да издържа.
Моето кръвно пак е на никаде,..пия много солен айрян, ама още е ниско и с близки граници. Какво да правя?

Захир, за  близки граници - но-шпа.
Това го знам оттук, от Тонка, мисля.

# 451
  • Euskal Herria
Днес във фейсбук много приятелки пускат клипчета и снимки - какво е при тях. Малко несериозно им се виждаше прогнозата на синоптиците за студ и сняг, ама тя все, че се сбъдна. Приятелка в Малага се оплака, че вчера е било  28 градуса, днес са 7. Друга приятелка е снимала клип - сняг вали в Мурсия. Щом  и Балеарите се жалват от студено време...
От общината тук предприеха мерки, въпреки че при нас сняг няма. Но минават и пръскат с препарати против заледяване. На страницата си във фейсбук оповестиха каква техника тръгва из града, с какви препарати ще третират, колко персонал. Призоваха, ако знаем за бездомници, които нощуват навън, да се обадим в центровете или в общината, както и жителите да бъдат внимателни при движение из града. Особено възрастните - да излизат, само ако се налага.
Става въпрос за температури в порядъка - 3 + 4 градуса. Което за тукашния климат и за местните означава "сибирски студ"  Grinning.

# 452
  • Пазете Гор
Няма лошо. И вашите почистващи трябва да позахлебят някое и друго евро. Парите трябва да се въртят.

У нас изсипаха по улици и пътища половината сол на морето. Обущата ми побеляха непочистваемо, долният край на крачолите ми - и той, не ми се мисли колко гадост се е набила из колата, че да я стимулира да гние.  Докладва се с пламенност като на пионерски сбор: 140 (примерно) машини обработват улиците, и всички кимат, и всички като да искат още. А това значи минимум къмто 800 тона сол, пръснати ей-така, за няма и ден, в един град, която да яде колите ни, конструкциите на мостовете ни, на мазетата и стълбовете, корените на дърветата, а лятос - и дробовете ни... Но пък всички са щастливи, слушат и се радват, че даже и взискват още, и още.

# 453
  • Бургас
Руски съм учила в училище само една година май и не знам абсолютно нищо. Обмислях преди време да изкарам някой курс, че тук по морето си е на почит.

Моята девойка пише букви, цифри, но ги кара всички отдолу нагоре, а някои и огледално. Упражняваме, показвам, не и не.

Кате, стиснатите палци помогнаха ли?

# 454
От 28 да паднеш на 3 е по-гадно, отколкото от -5 на -15. Много повече мръзна есенес, отколкото зиме.
У нас предпочитанията са твърдо към каберне. И за разнообразие, мазни сирена към тях, освен пастърмата.
Захир, нещо сладко ти трябва за кръвното, не солено. От липсата на въглехидрати плюс тренировката си се ошашкала, хапни една лъжица мед, захар или малко шоколад и ще живнеш.

# 455
И аз влизах с "нош- па"-то, за да помогна на Захир.
А зa диетата- направи си сиренето с розмарин,.... с риган, ако държиш да си стриктна. A плодовете ги хапвай със сметана, маскарпоне.... Така ще вдигнеш мазнините.
Някой спомена Нино. Как е мацката?

# 456
  • Пазете Гор
мед.. Лекарства всякакви.

Кабернето е класика, но аз все още не съм открил моето. Всяко новоопитано ми се струва по-хубаво от предното. което си е чиста алчност и чревоугодие, нежели сомелиерско познание.

# 457
  • Euskal Herria
Към общината грам забележка не мога да отправя. Щом и в дъжд минават цистерни да почистват и мият улиците...  Два пъти годишно ни пускат в пощенските кутии бюлетин с всичко, свършено досега и с всички промени - паркиране, такси, транспорт и пр. Ако има нещо извънредно - съответно и извънреден бюлетин получаваме.

# 458
И на мен ми писна от тая сол навсякъде. Онзи ден срещам домоуправителя с едно пакетче морска сол да поръсва пред блока. Първо помислих, че прави ритуал за разваляне на магия, защото не е възможно с пакетче сол да направиш профилактика срещу подхлъзване на целия паркинг, а той все едно супа подпоравя - с щипки я дозираше.

# 459
  • София
Янечек, сигурно е хомеопат човека Laughing

# 460
В Бг се говори безобразен английски, който англоезичните имат проблеми да разберат. От една страна неподправеният ни акцент, от друга, че масово се следва структурата на изречението на български.
Детето изпитва затруднения да говори английски с българи от България, но го няма този проблем с различните диалекти/нарения от бритиш английският.
И аз съм за комбинацията англ. руски, т.к. установих, че има малко специалисти в САЩ, например, говорещи едновременно двата езика. Да си кажа честно, така започнах и първата си работа и в Канада и тук, заради комбинацията английски-руски. на всичко отгоре Русия е земя с много ресурси...а в една икономика зависеща от тях, ще се търсят хора с тези езици.

Поради липса на руски учители в момента, детето учи испански,а си мисля, че и Тексас е добро место за този език, след като повече от 50% говорят испански....

# 461
  • Варна
Захир, за сближени граници не мога нищо да кажа, но аз съм с брутално ниско кръвно и ми се е случвало да свалям още. Една чаша кока-кола с една лъжичка нескафе вътре. Шупва веднага, разбъркваш и пиеш на екс. Вдига кръвното ударно.

# 462
голям сняг в Банско  Sunglasses
красота

# 463
  • sofia
За Банско снегът е чудесна новина, но сутринта като видях, че пак вали ми идеше да псувам по начина, по който Куркума е описал. И ветрец бръсне, на всичкото отгоре.

Често ми се налага да говоря на руски по телефона и първо им обяснявам как почти всичко разбирам, но много ми е трудно да говоря. Все на английски ми идват думите. Ама задобрявам, де.
Лице в лице е по-лесно, жестове, мимики, но телефонен разговор си е живо мъчение.

# 464
да Веси, така е
аз затова и дойдох, а какви снимки ми пращат приятели и познати от разни места из България.....направо си е за страх - сняг, студ - хората не могат да стигнат до никъде, седят по къщите

Общи условия

Активация на акаунт