Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 586
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 435
  • В Космоса
Руския и аз го обичам. От първи до 7-ми го учих. После от 8-ми до 12ти - френски. В студенството 2 годинки пак руски поупражних. Харесват ми и двата и се справях отлично. С руския съм по-добре, френския го забравих почти. Немски не понасям.

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 22:08 от Акаша

# 436
alvina_maria,няма как, на работа съм и аз и мъжа.

белинда, не знам какво върлува, но буквално за няколко часа се разви това чудо. Вчера си беше на училище нормално, прибрала се е...легнала да поспи и след 2часа се събужда с температура и кашлица. От снощи е все така.

събота/неделя

# 437
  • Euskal Herria
Ех, докато скитам, сте писали, писали... Изчетох ви.

Давам линк за буквенка (за андроид):
https://play.google.com/store/apps/details?id=air.BukvenkaV2

Тук са буквенка, цифренка и писменка:
http://www.Зamunda.net/banan?id=498827&hit=1&t=game

Тук намерих доста игри, заедно с буквенката, но не знам доколко са полезни:
http://black-zone.ovo.bg/load/igri/zabavni/igri_za_malchuganite_ … rsija/49-1-0-4361

Още докато следвах, ни "набиваха" в главите, че когато подканяме детето да хване молив/четка/химикал, трябва да казваме "Хванете молива с тази ръка, с която се храните". Колежка я скъсаха, защото се обърна към децата с думите "Вземете четката в дясната си ръка...".

П.П. Само поправете във втория линк  - "З" заменете със "z"; не ми позволява да дам директно линк.

# 438
alvina_maria, както е болна, не бих я помъкнала след 2дни по планините.

# 439
твое решение Сесили  Peace
казвам какво работи за мен ако ти е от полза

# 440
  • Пазете Гор
Не знам как е при вас, но в нашата махала под чистене на сняг разбират да натрупат всичкия наличен от дворове, проходи и коли направо на улицата. Яки, здрави мъже сме поне десетина - ако се хванем, за два часа ще очистим цялата улица до черно - кеф то пеша да вървиш, кеф ти с колата да си маневрираш или с токчета да потропваш. Пред моя двор изринах- хоро с двайсет човека да завъртят, място има.

Ама не - трупаха, трупаха, та станаха едни коловози до коленете. Пък да речеш, че не им пука - не: всичките са с коли, и всичките буксуват, лашкат се в браздите и престъргват коремите на колите си, че да улеснят ръждата. Захванаха се с тая практика от петнадесетина години някъде, допреди това чинно и умно си  трупаха снега встрани, на купчини, ама напоследък какъв бяс ги обзе?

Говоря три-четири езика, ама в такива ситуации ми се ще да знам всичките световни 12 000, или там колкото са, че да почна да ги псувам тия чистачи безмозъчни: на суахили, на иврит, на фулбе и руски, и така дор до 12 000.

Беновска не е диагноза, а е занаятчия. То само тя да беше... Има разни такива занаяти, знаете, които не се споменават пред дами. Гнусава работа, но клиенти има. Е, за тая паплач не биха ми стигнали всичките псувни и попържни на всичките 12 000 хиляди езика, или там колкото са.

# 441
Още един русофил в темата в мое лице.  Simple Smile

Синът ми учи руски ез.в училище и аз като се замисля, плановете след 7 клас се въртят около англ.- Руски или руски-английски.Мисля, че нов, трети език в училище ще е загуба на време,  ако реши, нека го учи на частни уроци, курсове, но не и за оценка.

Само ми е странно, че за днешните децца руският ез. Изглежда труден, а все пак е славянски език.Аз нямам никакви проблеми, владея и обяснявам добре граматичните правила, но детето среща затруднения.Надявам се да свикне, важно е, че му харесва.

# 442
Аз пък да кажа, че от мен вода се лее. Почнах на Руми програмата за начинаещи и ясно осъзнах колко съм се запуснала. Направо...аз съм не начинаещ, ами бебе още. Но..се надявам да съм сериозна!

Получаваш виртуална подкрепа от мен в начинанието  Hug Програмите на Руми са страхотни и резултатите също. След първите три месеца ще започнат комплиментите от мъжете и завистливите погледи от жените, а и сама ще поспираш пред огледалото, за да се полюбуваш на стегнатото си дупе, плоския корем и изправените рамене. И други ползи има, сама ще ги откриеш. Това, което мотивира, е самият резултат, само трябва да издържиш първите два-три месеца, които са най-трудни.

# 443
Дано, Янечек. Ще се опитам да издържа.
Моето кръвно пак е на никаде,..пия много солен айрян, ама още е ниско и с близки граници. Какво да правя?

# 444
  • Пазете Гор
Червено вино с пастърма и бахур. И да не помогна за кръвното - няма да съжаляваш.

# 445
Захирче, хапваш ли достатъчно? Да не би като си на режим да гладуваш, яж!

Куркума, същите мисли ме вълнуват тия дни. Но нашите юнаци си чистят само колите... Това пред входа да се поразчисти, да се направи пътечка, мираж... При първия голям сняг поисках на комшията лопатата, защото го видях да си чисти покрай колата, да направя пътечка. Даде ми я неохотно и грам не му дойде на ум да ми помогне, врътна се и се прибра, а аз си ринах... И се чудя, ако на цялата улица всеки си поразчисти пред входа и по тротоара няма ли да е по-лесно, вместо вече две седмици да псуват по общината, ама на... Сакън да не се прецака някой нещо да свърши, пък това, че жените, децата и майките им се пънат по преспите - голям праз.

# 446
Само ми е странно, че за днешните децца руският ез. Изглежда труден, а все пак е славянски език.Аз нямам никакви проблеми, владея и обяснявам добре граматичните правила, но детето среща затруднения.Надявам се да свикне, важно е, че му харесва.

На нас руският ни изглеждаше лесен, защото бяхме потопени изцяло в рускоезикова среда - още от малки учехме песнички и стихчета, даваха много руски филми, пускаха руски песни, четяха се руски книги... Даже в петък имаше и изцяло руска телевизия  Crazy
За поколенията, които не са били в тази среда, е много по-лесно да се разбират със сърби, словенци и хървати, отколкото с руснаци. Руският и българският далеч не са толкова близки, колкото на нас ни изглежда.

Сега същото се случва с децата ни, но с английския език.

# 447
Червено вино с пастърма ми е любимият зимен десерт, хем помага срещу мръзнене в тоя студ.

# 448
  • Пазете Гор
Ето малко лекарство, от моето. Вино предпочитам от Северна България, да кажем Гъмза от Ново село отпреди 2014, но който каквото харесва.

# 449
Ох, Куркума..моя мъж как заточи лига на твоето "лекарство" Simple Smile
Виното сваля май кръвното..иначе и аз натам посегнах, имам мерло. Пих още айрян с много сол. Мрън..

Общи условия

Активация на акаунт