Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 576
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 750
  • София
На мене и с корнфлейкс не ми се получи, камо ли с галета Laughing

# 751
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Имам питане за домашното KFC, ако ползвам галета вместо корнфлейкс дали ще се получи?

Ако го пържиш, ще стане, печено също, ама трябва лекичко да го мазнеш с една четка с олио върху галетата.
Белинда, с галета е по-лесно, не пада така, както корнфлейксът. Него трябва да го понатрошиш малко, ако е много едър.
Трябва предварително да се подготвят всички парчета и после само пържиш или печеш.

Даун, може и с шев (трябва специална програма на шевната машина, нарича се "сляп бод", може и на ръка - има два вида шев - кръстат и прав, но най-лесно е с подлепваща лента, минаваш с ютията и готово. Но пък и най-нетрайно е.

# 752
Светалчо, аз нямам шевна машина  Sad. По-скоро нова рокля ще си купя, макар, че си харесвам тази.

# 753
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ами подгъни си я на ръка. Ако искаш подробни обяснения, кажи, ще ти пиша на лични.

# 754
Мерси, ще пробвам и ще дам отзиви.

Даун, а на ръка няма ли да стане? Обикновено така се правят най-финните шевове.

# 755
на ръка е най-добре да се направи подгъв, няма да личи

домашно KFC не направих, шницелите станаха веднъж обаче

# 756
  • Ямбол
Как точно се залепва този корнфлейкс. Имам няколко несполучливи опита.

# 757
вариант, за да се залепи: галета, яйце и бързо в натрошения корнфлейкс
но честно казано с хубави галета мисля ще е по-добре  Peace

# 758
  • Sofia
Как точно се залепва този корнфлейкс. Имам няколко несполучливи опита.
Скрит текст:
Корнфелйксът задължително  го натрошавам, преди овалването на хапките  Peace.Изсипвам в купа и троша с ръка, като ползвам домакинска хартия или салфетка,че много ми се ожулва ръката  Crossing Arms За 8-10 хапки ръся лъжица олио или майонеза, хубаво ги обърквам, и с подправките и корнфлейксът полепва без проблем при мен  newsm78. Обикновено царевичен вземам, най-обикновен и евтин.Понякога оставям месото да попие/маринова за час в хладилника. Разстилам хартия за печене върху решетката от фурната и я слагам на възможно най-горната част, до реотаните.За няма и 10 мин. са готови.
Мъжете отидоха на двучасов тенис,аз ще поошетам и ще надзъртам мача на Григор и Гаске, който ще започне неясно кога  newsm78.
Правих палачинки,пилешка супа,баница...изморена съм вече  Crossing Arms.
За онлайн пазаруването да кажа.Този месец що покупки направих  Whistling и всички са ми успешни.  bowuu.Основно от ФД,нямам забележки и друг път съм споменавала  Peace. Ей преди малко ходих да взема от Спиди едно яке за ММ. Много доволен -2 чифта ботуши, яке и дреболии,на крака му ги нося. Абе,случил на жена  bowuu. Много ми се пазарува,пфуууууу.Ама тоя месец бая пара опуках  Embarassed и в реални и във виртуални магазини.

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 13:52 от GeNa

# 759
Хора, как на ръка бе? Аз игла не съм хващала от едно 20 години. Само корда и кукички мога да връзвам.

Ще пробвам с подлепящото и ако не стане ще я нося на китайката. Яд ме е, защото като малка и на машина шиех, а сега всичко съм забравила.

# 760
  • София
Залепва се без проблем корнфлейкса, те филенцата нали са преди това мариновани в нещо. Обаче при мен проблемът е, че после при запичането, като тръгна да ги обръщам - край, флейксът си остава на фолиото, а не на месцето, и хрупкавостта отива по дяволите. Ама ще ги мъча пак, че децата толкова ги харесаха тогава, пръстите с облизаха, нали прилича на джънк hahaha

И на мен това да ми каже някой нещо да зашия на ръка, все едно да ми каже да начертая структурата на двигателя на космическа совалка, ще се справя със същия успех hahaha Повечето жени днес нямаме елементарни женски умения, които едно време дори девойчетата в прогимназия са имали, пък после що мъжете не умеят да сменят един щепсел - ми ей ни нас, същите! Не сме научени, затова! Едно време по трудово вместо да ни научат да готвим и поне едни чорапи да зашием, ни учеха да стягаме някакви неща в менгеме, помня, и някакви неща от тенекии рязахме, какви ли не глупости, а сега за един подгъв на шивач ходя Mr. Green Не че ако иска човек да се научи, нещо му пречи, ама ищах няма Laughing

# 761
  • Пловдив
Ами.... аз оправям щепсели Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 762
Обичам да шия на ръка. Успокоява ме.
Гена, в последно време от ФД само посуди и домашни потреби пазарувах. Нещо съм се повредила.
И като казах "повредила" вчера след като свалих пердето в кухнята, корнизът (метална пръчка) ме цапна по окото и очилата ми изхвърчаха. Айде- викам си, ще си купя нови, супер! Ма, те здрави се оказаха. Оказах се само с подутина и червенина.

# 763
  • Euskal Herria
По мое време в часовете по трудово правехме всичко - и шиехме, и готвехме, и чукове сме правели, и рендосвахме дъски... И си знаехме - през този срок по трудово ще сме в разделите "Готварство" и "Дърводелство", през другия - "Металообработване" и "Текстил" примерно. Класът беше разделен на групи и се сменяхме. И за тези часове ходехме в други училища - в обособени центрове.

# 764
Обадиха ми се от хранителния магазин, от който пазарувам - спечелила съм пасатор  Crazy
Много приятно ме изненадаха  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт