Искам да кажа ... (105)_16.01-22.01

• 69 567
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 765
Преди 100 години и на машина и на ръка шиех. Дори и можех да плета, но като ме плясна пубертета, сано цигари и бутилки можех да държа  Embarassed. Подозирам, че ще се справя, но пък мързелът ме напира яко.

Рнтра, аз цяла инсталация съм правила, но вчера осрах поливачната. Според мен само батерията се скапа (не е сменяна от поне 4 години). Иначе мисля, че всичко вързах като хората. Утре ще купя нова батерия и ще докладвам.

Кучката си прави веселото, гони плъхове  Tired.

# 766
  • Euskal Herria
Руми, честито!

За елементарни поправки по дрехите - нямам проблем. Даже имам и машина, много изгодно я намерих. И ремонтите у дома не ми се опират. Най-много се нервя след това - като дойде ред на почистване на дребните елементи.  Съгласна съм два пъти да боядисам цялата къща, вместо да пренареждам секциите.  Mr. Green Обаче пък парадоксът е, че колкото по-пипкава е една работа, свързана с хобитата, толкова повече ме успокоява.

# 767
  • Sofia
Белинда,НЕ обръщам филетата.Така поне от горната страна са хрупкави Peace.От долната също са изпечени.

# 768
И аз обичам да шия на ръка, успокояващо е наистина.
Мъжа ми е с вирус, направих му една кофа чай и го оставих на топло да гледа тениса,  чака мача на Гришо.
Ние с кукличка съботно по женски в моловете. Heart Eyes

# 769
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз в час по трудово се научих да правя руска салата. И досега я правя по същата рецепта и моите казват, че това е най-вкусната руска салата.  Научих се да шия права пола също. От другите неща, които сме учили в часовете по трудово съм научила само да поправям щепсел. Дървообработването и металообработването не са оставили следа в мен, но си ги спомням.
Едни много хубави соленки ни научиха да правим в училище, от виенски кифли. Обаче виенски кифли вече няма, не знам защо. А много ги обичах - и кифлите, и соленките.

Така се наЯх с постен гювеч, царска туршийка и люти чушки...

Пилешките филета аз ги пека върху сладкарска хартия и ги обръщам веднъж, не залепват.

# 770
  • София
Белинда,НЕ обръщам филетата.Така поне от горната страна са хрупкави Peace.От долната също са изпечени.

Тъй ли Thinking В Готварската книга, в рецептата ти, друго пише Confused Аз следвах стриктно - пекох най-горе, до горния реотан и след десет минути обърнах. Я виж, ако има нещо друго, което с времето си коригирала, да се отбележи към рецептата. То тъй става с рецептите - с времето и опита се изпипват Simple Smile

Светалчо, малкият ми така казва - наЯх се Joy

# 771
При мен големият казваше така, от него ми е останало, сладък спомен...Беше много злояд и все питаше: Наях ли се вече? Може ли да стана?

# 772
Светалчо. виенските кифли бяха супер. И аз правех соленки. нарязвах ги на колелца, намазвах с масло, поръсвах със сол и подправки и печах Simple Smile.

По трудово се научих да готвя картофена супа, да връзвам контакт и да шлайфам релса  Laughing.

# 773
Точно същите, Даун, само че в нашия случай ги поръсвахме с ким и настърган кашкавал. Редовно ги правех за рождените си дни в прогимназията, много горда бях с тях.

Мачът на Григор започва.

# 774
  • София
В сегашния аналог на трудово, госпожата писа петица на детето, защото имаха за задача да направят сандвич, а той в желанието си да е оригинален, си занесе продукти за тортила. Съответно хлебчето, понеже не е било затоплено, при навиването се счупило на едно място и затова детето има 5. А че предната вечер половин час прави два вида сосове за тая тортила, в старанието си да покаже творчество - няма значение. Това е май единственият случай, когато съм си позволила крайно пренебрежителен коментар за учителска преценка пред детето, но според мен възмущението и обидата му бяха основателни. Все пак е трудово, не сглабят ракети, редно е да се поощри старанието, а не да му натриеш носа, ама...Ама!

# 775
Белинда, съгласна съм!

# 776
  • Sofia
Я виж, ако има нещо друго, което с времето си коригирала, да се отбележи към рецептата. То тъй става с рецептите - с времето и опита се изпипват Simple Smile
Белинда,много си стриктна,бе жена  Hug.
Скрит текст:
Не се сещам за друго...то страшната рецепта,де.  Whistling Категорично съм за хартияат за печене пред алуминиевото фолио.Хартията попива и филетата стават хрупкави  Peace...не винаги,разбира се  hahaha

Ох,много се смях на бойбандата:Григор-Р.Федерер-Т.Хаас, така старателно крякат  Heart Eyes.
Голяма чистница съм,няма що...шЪтам 10 мин. и присядвам,та даже прилягвам  Mr. Green.
Забравих да кажа,че е Бабинден (по старому).По моя край се тачи тоя празник. Мама довечера е на банкет  Hug.Не пропуска черпелък, да ми е жива и здрава  Heart Eyes.
 Не съм мерила булчински рокли. Разглеждах списания. В "Булка" си харесах роклята (всъщност пола и корсет), свързах се с дизайнерката (Невена), взе ми мерки и я поръчах.Богата пола с пришити червени рози, корсетът с деколте от същите рози.Много държах на червеното  Peace.И сега си ми е любим цвят. От тревога да не би да не ми стане полата, бях така изпосталяла (44 кг)  ooooh!, та час преди церемонията мама и сестра ми се наложи да ми стесняват полата.
За трудовото...моят вчера правил тест  Rolling Eyes,теоретичен....Ама май е по-добре, щото си ми е гъзаръкичък  hahaha Heart Eyes,кат' татко си, та може на теорията по-да се е справил. Практиката все я скатава  Whistling.

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 15:47 от GeNa

# 777
  • София
Значиииии, аз не знам каква рецепта съм чела, ама със сигурност пишеше фолио, а не хартия. Тоест сега какво ми казваш - че ако ги искам хрупкави, трябва да ги пека в/у хартия за печене и да не ги обръщам, тъй ли? Извинявай, то може и да е елементарно, ама аз явно половината от елементарното не съм го разбрала и затова не са ми станали Rolling Eyes

# 778
Гена, ми учи го, сега му е времето. Сръчността се постига с опит, с правене. Ще е по-полезен за себе си, ако не е гъзорък. Възлагай му задачки и го хвали после ( при всички случаи).  Или пък двамата правете нещо заедно, те (децата) много обичат така, с компания да вършат нещата.
У нас малкият беше така, по-несръчен, но покрай баща си и брат си се научи и сега си е ок.
На мъжете неможенето им подрива самочувствието, така че е важно да си могат.

Наш Гришо е добре засега.

# 779
Белинда, можеш и да ги обръщаш върху хартията, не лепнат. На моя отговорност. Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт