Морски свинчета (тема 6)

• 57 446
  • 812
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Да,и за мен е интересно това за свободният режим.
Определено обаче биха изяли нещо, което не бива.Квики беше ял найлон,скоро пак опита да яде торбичка от Била,за щастие го видях навреме.Не знам какво друго би им хрумнало.Аз съм с радиатор,който рядко пускам,но кабелът би се харесал много на Пуци.

# 691
InnocentInnocentЗа свободния режим - какво да кажа, освен, че на моменти леко ме изтощава откъм чистене, но то си е ясно.
Всъщност, къщата му е в детската стая, където си съжителстват с тийнейджъра. Като цяло си седи в и около къщата (пред нея съм постлала чаршафче, за да почиствам по-лесно). Има си 1-2 любими ъгли, където си маркира територията, но те са с плочки и всяка вечер му изчиствам маркерите Simple Smile Досега кабел не е докосвал, въпреки, че има доволно количество! Никога не е проявявал интерес към тях (то да не ти е мушмули Simple Smile ). Рядко, ако се падне, похапва хартия или кашон, и то само, ако съм ги оставила на земята.

Оттам Хари отлично знае маршрута до кухнята, където пак си застава на едно ъгълче да си проси ядене. Там сме изцяло на плочки, така че пак си почиствам ежедневно, но като цяло му знам любимите местенца. Едно от тях е именно терасата, защото знае, че оттам идват зеленчуците (просто ги държа там на хладно). Дори си реагира с писукане като чуе звука от отваряне вратата на терасата и пристига в галоп.

И всъщност в останалата част от апартамента почти не ходи, да не кажа ама хич! Един-два пъти е идвал при мен в хола, ей така, явно му става скучно сам, та проверява не може ли да му обърна внимание. Пообикаля под масата и се прибира на неговата си територия. Иначе си е обичаен прасешки живот - цял ден в къщата от кълка на кълка на мекичко и топиличко, а като огладнее, само причаква някой да стъпи в кухнята.

Относно чистенето сме се договорили с тийейджъра да го поеме изцяло, но както се досещате, и аз се включвам активно. Няколко пъти се опитвах все пак да го държа повечко затворен, да си спестя и аз малко усилия, но той вече се е разглезил, и като почне да гризе решетките и да квичи...много ми е меко сърцето...Innocent

# 692
Кабели, найлон, джапанки, первази... голям деликатес ще да са. Simple Smile

Алиска обожава коса. Освен това знае, че не може да ми пасе косата, но се опитва. Laughing Прави се подло на заспала, издебва ме, ме когато съм разсеяна, светкавично си отгризва кичур (като с ножица, усъвършенствала е много ефективен метод), след което бяга и се крие, за да не й го извадя от устата. Когато все пак я настигна, върти глава и се сърди, дъвчейки възможно най-бързо.  Mr. Green Вече не чета книга с нея на рамо.

# 693
Цитат
Алиска обожава коса. Освен това знае, че не може да ми пасе косата, но се опитва

Леле, това за косата за първи път го чувам! А успява ли да я смели, имам предвид как не се дави?

Иначе да, забравих за джапанки и чехли като част от менюто, но съвсем в началото, може би от любопитство. Сега е установил, че има и по-вкусни неща и не обръща никакво внимание. Найлон също като кабел - никога дори интерес не е проявявал. Друго си е да го чуе - тогава е на макс - манджата иде Wink

# 694
  • Бургас
Леле,Макарон,ще идвам на подстрижка у вас.Ще стане интересна прическа,като едновремешната реклама на Фанта.Пак много се смях.Как не е оставила другите без козина,не знам.
Пуци е маникюрист,с удоволствие ми ръба ноктите.
Между другото Квики ако не е пускан на разходка също гризе клетката и недоволства.

# 695
Леле,Макарон,ще идвам на подстрижка у вас.Ще стане интересна прическа
Мда, и бонуси ще има - стилизант от полусдъвкано сено и маруля. Много е модерно Joy

Принципно малките свинчетата ядат косата на възрастните. Не е необичайно и да имат апетит към косата на стопаните си - това отдолу примерно не е моя снимка

Рози много малко е проявявал интерес към коса - всъщност само веднъж отскубна косъмче от на мъжа ми понаболата брада. Той малко подскочи и изквича (мъжът ми, не Рози), ама така му се пада, щом ходи небръснат.

Мая определено ядеше коса, но аз минах тънко, Рози най-много си изпати, особено мустаците му. Много беше нещастен известно време, но като цяло този период отмина бързо.

При Алиска не съм сигурна, че ще е само период, защото е вече на 8 месеца, а продължава. Заради нея покрай тях ходя само вързана на опашка и внимавам какви стилизанти ползвам, да не вземе да се отрови диването от някой балсам за коса. И хем внимавам, хем тя си намира начин. Преди няколко дни примерно им чистех долния етаж и ги бях затворила на горния. Еми тя си провряла муцунката през решетката, захапала си кичурче и нагъва, докато аз им чистя. И точно защото бях на конска опашка, не усетих нищо, докато мъжът ми не влезе в стаята и не я хвана "in the act", както казват в криминалните романи.

Мария, може да отворим козметично студио - Алиса фризьор, Квики маникюр. Много иновативен бизнес модел Smile

# 696
  • Бургас
О,супер идея за студио за красота!
А какво кара Пуци да ми гризе ноктите?В природата едно на друго ли си ги гризат?Изобщо не ме е хапал,но ноктите ми доста силно ги гризе.Не се лакирам много,но ако съм с лак и аз си държа далеч ръцете.

# 697
За нокти не съм чувала. Но предполагам същата ирационална страст към гризане, която ги кара да ядат пликчета и джапанки, каквито сигурно също в природата няма, но това не ги спира.  Mr. Green

# 698
  • Бургас
Голям смях са.
Малко ми е неудобно,но все пак ще споделя как Пуци най-обича да се гушка.
През лятото ходя с дълги широки поли.Като седна на пода той веднага се шмугва в полата и го усещам как удобно си намества кълката до моята.Синът ми хем се възмущава,че Пуци предпочита да е при мен,хем му е много смешно,че се пъха в полата ми.
Още в началото Пуци се научи така.През зимата съм с дънки и като седна на земята пак се гушкаме кълка в кълка.Голяма любов сме.
А Квики не иска нито да го галим,нито да се гушка.

# 699
 Май всички обичат да се крият под дрехите. Laughing Мая ми се пъха под блузата и застава на рамото ми като папагал. Винаги лявото! Naughty Сложа ли я на дясното, протестира, както и ако съм с поло и не може да се навре, както й се иска.

# 700
  • Бургас
О,това е много сладко.
Не всички обичат.Квики не иска изобщо да ни доближава.Не проявява агресия,но се отдръпва щом посегнем към него.Той търси контакт с Пуци,но уви,няма късмет.

# 701
Само да кажа, че в българския Зооплюс има клетката Ферпласт Плаза вече! Че и е на промоция, а днес - и с допълнителни 5% отстъпка.

http://www.zooplus.bg/shop/malki_jivotni/kletki_malki_jivotni/kl … ici_140_cm/565652

Ако някой си търси удобна клетка за две или три прасенца, няма друга такава цена.

# 702
  • Великобритания
ето моята тревичка , за 10-ина стана огромна ливада хахх

# 703
Браво на вас! Добре, че свинчетата не знаят каква трева отглеждат другите стопани, че току виж са се вдигнали на бунт да идват да живеят при вас.  Laughing

Моята расте бавно, обаче е 2-3 см и е гъста. Надявам се до две седмици да има трева, защото виждам, че им липсва.

# 704
  • Бургас
Ох,аз от здравословни проблеми нямах възможност да посадя.
Ако моите ви видят тревичката, определено ще се вдигнат на бунт.
Утре или вдругиден ще ходя в ДМ за храна.Не смея да посадя семена от храната,която купувам от близкия магазин за животни.Нямам идея дали ще се хване,ще пробвам първо с нещо проверено.
Толкова ги обичам мъниците,приготвила съм саксии и пръст.Даже ще моля майка ми за помощ,никак не ме бива за градинар.
Добре,че не се налага аз да им садя моркови,Била ми е буквално под носа.

Общи условия

Активация на акаунт