Дискова херния - 15

• 165 977
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм на афламил, габа и аналгетици и нищо не помага. Задействах ЯМР. С моя късмет доктора ми е на почивка в чужбина, а мъжа в командировка в чужбина. Сама съм. Почнах да мисля за неврохирург, защото не се повлиявам от нищо.

# 151
  • На планетата земя
Кой неврохирург ще препоръчате? Габровски нещо съм чувала. Трябва ли предварително да имам ЯМР, или за отида в София и там ще ми го направят. То аз как ще пътувам нямам идея.

При неврохирург се ходи задължително с ЯМР,за София- Наков,Романски,Каракостов,Габровски-младши.

# 152
  • София
Добри са в Иван Рилски, Пирогов, ВМА. Гала, защо не потърсиш невролог да ти се потушат малко болките, а и да направиш ЯМР, пък тогава да търсиш неврохирург. Ако ЯМР налага, тогава търси спешно такъв специалист, сега ми се струва, че трябва да се бориш с болката.
До някъде съм съгласна, и е това, че и трябва невролог - читав. При всички случаи този невролог ще я прати на Магнитен резонанс , като преди това  ще назначи лечение.
Гала, първо  невролог трябва да посетиш, той да предпише какво си предпише и последствие, ако няма резултат да се търси помощ от неврохигург.
Девойки, недейте така с лека ръка да ѝ "предписвате" неврохирург. Това е крайната мярка. Първо да мине през съответното и сериозно лечение, може и да се закрепят нещата.  Peace Peace

Ходила съм на масажи години наред. Винаги съм била по бикини . Такива работи спуснати панталони донякъде не ми се е случвало. Все съм си била гола.

Чета тук, че някои ще ходят на бани - лечебни. Няма лошо, но това с  тангенторите трябва да се избягва,  при положение, че има проблем в лумбалната област.  Така зная, така съм и подхождала. Освен това в Павел баня се беше развалил този тангентор и видях каква мръсотия се извади от него, благодаря от тоз разкош. Имах усещането , че вътре има всичко като бацили и вредни бактерии. Не знам за вас, но аз не бих си го причинила.

# 153
  • Няма такава държава!
Чета тук, че някои ще ходят на бани - лечебни. Няма лошо, но това с  тангенторите трябва да се избягва,  при положение, че има проблем в лумбалната област.  Така зная, така съм и подхождала. Освен това в Павел баня се беше развалил този тангентор и видях каква мръсотия се извади от него, благодаря от тоз разкош. Имах усещането , че вътре има всичко като бацили и вредни бактерии. Не знам за вас, но аз не бих си го причинила.

Значи за две години минах през трима неврохирурзи и малко повече невролози - никой не препоръча операция. Препоръчват лекарства, гимнастика и балнеолечение, както и плуване. Не можах минала година да отида на балнеолечение, така че реших тази година да пробвам. Гимнастика играя през цялото време, но ефект много няма, от  физиотерапия с ток и магнити - също, значи трябва още нещо и затова се насочих към алтернативна медицина - мануалния терапевт и хранителни добавки на билкова основа. Знам, че трябва да се внимава, но този единствен каза, че трябва индивидуален подход, а не просто да те наблъскат с лекарства. По болниците знаете как е. На Павел баня какво тогава да се търси? Или да разчитам на предприсанията на доктора там? Четох тук, че екстензии не е добре, сега и тангентор не е добре. Само къпането ли остава?

# 154
Аз така и не разбрах, Гала ходила ли е на невролог, кой и е изписал тези лекарства.
Невролога при който попаднах, ме прати на рентгенова снимка, изрази предположение за дискова херния но за ямр и дума не спомена. Даде ми направление за болница, препоръча ми няколко, все частни, изписа ми хапчетата и инжекциите и ме изпрати по живо по здраво. И аз скочих после на неврохирург, че хич и не исках да чуя за болница. То пък се оказа, че нямам дх, и след четене в темата вече знам добрите неврохирурзи, но невролози - не  Thinking
Да препоръчате някой?

Последна редакция: чт, 09 фев 2017, 11:18 от Lemy

# 155
  • София
.....................

............... На Павел баня какво тогава да се търси? Или да разчитам на предприсанията на доктора там? Четох тук, че екстензии не е добре, сега и тангентор не е добре. Само къпането ли остава?
Топиш се в басейна като преживна крава , изчакваш 20 мин, почиваш и отново вътре. Това е, то друго няма, основно е водата. Предписанията на доктор е основно за другите процедури. Защо го споменах за тангентора, не че много зная, но така ме предупреди доктора и затова и го споделих.  Peace

# 156
При мен всичо започна с един пирует на леда, от който на другия ден не можех да се мръдна с ишиас. 3 дена на някакви свищички, полза никаква, отидох при познат лекар ортопед /много е в час/, назначи алмирал инжекции и милгама инжекции 7 дена, след това почнах аркоксия. И след като на 6 тото хапче от аркоксията, още не ми беше минало, реших да отида на прословутия мануален терапевт /огромна грешка/. 2 часа след намесата му, започна огромно парене в дупето, което имам и до днес, но вече е и по краката. Няколко дена ставах все по зле и по зле, междувременно си пиех аркоксията. На 5 ия ден изби оток на прешлените /в събота за мой късмет/, от който едва не хвърлих топа. Доктора се оказа в чужбина но ми смени аркоксията с афламила. В момента, като седна и почва пареща болка и все едно игли ме бодат, това продължава към краката, ануса и гениталиите, ужасно е. Болката тръгва и ирадира от прешлените на опашката, където дотогава не ме е боляло. Утре моя доктор ще е на работа и ще видим какво ще каже.

# 157
  • Варна
Гала, не мога да разбера защо не си отишла досега в спешен кабинет? Има вероятност да си за спешна операция, тези симптоми, които описваш са много притеснителни. Ако те бяха приели в болница, поне скенер щяха да ти назначат. Защо стоиш и търпиш?

# 158
Щото съм тъпа патка. И аз се чудя на акъла си, айде викам да изчакам до утре и то мина една седмица.

# 159
  • На планетата земя
Щото съм тъпа патка. И аз се чудя на акъла си, айде викам да изчакам до утре и то мина една седмица.

С тези симптоми,които си описала и сега да отидеш ще те приемат,всичко това говори за сериозно притиснат нерв.

# 160
Ужас. Да взема направо за София да тръгвам. На Варненските касапи им нямам вяра. Аз обаче съм убедена, че моето не е просто херния. Имам някакво неврологично заболяване. От 15 години получавам много силни световъртежи със загуба на равновесие, нарушение в зрението и говора, абе като при инсулт. Това винаги със същата пареща болка във дясната част на врата. Правих ЯМР на врата и нищо, леки наченки на шипове и нищо друго. Не можаха да намерят причини, но последния професор кааа, че е сигурен, че врата притиска нерви и кръвоносни съдове.

# 161
  • София
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/327-gr-st
аз от тук си намирам кое как е засегнато, вероятно го знаете и сте го виждали, ама пак да го пусна. Мести се курсора на мишката и си откривам защо например ми бяха подути глезените преди операцията.. Все си се чудих, "що така бре Маре, а  имаше преди едни хубави и тънки глезени, а сега к`во стана..."  newsm78 ами то си имало причина да стане така и що ме "хвана" това лумбаго, ами и за него си имало причина.. мда.

# 162
http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/327-gr-st
аз от тук си намирам кое как е засегнато, вероятно го знаете и сте го виждали, ама пак да го пусна. Мести се курсора на мишката и си откривам защо например ми бяха подути глезените преди операцията.. Все си се чудих, "що така бре Маре, а  имаше преди едни хубави и тънки глезени, а сега к`во стана..."  newsm78 ами то си имало причина да стане така и що ме "хвана" това лумбаго, ами и за него си имало причина.. мда.
Заинтригува ме с линка, обаче на мен не ми се отваря за съжаление. Може ли повече подробности?

# 163
Здравейте, връщам се от преглед. Нещата не са добри. Изпращат ме спешно на ЯМР. Доктора не беше оптимист никак

# 164
  • София
.........................
Заинтригува ме с линка, обаче на мен не ми се отваря за съжаление. Може ли повече подробности?
Що не се отваря тази гадина, така добре го "чукнах отгоре. Напиши през Гугъл "Връзка между гръбначен стълб и другите части на тялото". Ще се отвори и ще го разгледаш, като местиш мишката по прешлените и в ляво излизат отговорите.
Здравейте, връщам се от преглед. Нещата не са добри. Изпращат ме спешно на ЯМР. Доктора не беше оптимист никак
Съжалявам да го чуя, но да си кажа честно, очаквах го.  Няма страшно, ще се оправиш.

Общи условия

Активация на акаунт