Дискова херния - 15

• 166 812
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Хъм, ако не се съгласи някой на рентгенова снимка му отказвате процедури ли? Повечето ДХ се виждат само на ЯМР / говоря и от личен опит/. Това с рентгеновата снимка ми изглежда доста "лежерно" за диагностика.
В никакъв случай не искам да кажа нищо лошо за американската клиника, просто сега ми се е паднало да черпя информация от първоизточника, което ще е полезно за всички.

Привет. Темата е дълга, но ще се опитам да я съкратя максимално. Прави сте, че най добре се виждат на ЯМР, но Р също показва отклоненията в гръбначния стълб. Вижда се както промяната във формата, така и там, където дисковете "не са добре". Снимките са повече на брой, защото се правят в доста различни пози от традиционните и в основно - в седнало положение. Седналата поза натоварва 30 % повече гръбначния стълб в сравнение с изправената поза и 50 % повече в сравнение с легналата поза. Т.е. при това натоварване рентгена е достатъчен. Тук вече идва основата на диагностиката в клиниката - софтуерът, който се ползва за обследването. С него измерват, тук ако не бъркам цифрите, 42 различни ъгъла и отстояние между това, което е на снимката и идеалния математически модел на гръбначен стълб. (мисля, че във ФБ страницата на клиниката има публикувани снимки, обработени с този софт). Аз също съм питал защо не ползват само ЯМР, но се оказа, че в БГ няма такъв, който да снима седнал. Тъй като един от собствениците има две такива клиники в САЩ, той обясни, че там имат ЯМР за снимки в седнало положение и ползват такива. Надявам се да съм бил полезен. И реално ако не се направят тези рентгенови снимки точно в тези пози точно по този начин, няма как да се ползва диагностичния софтуер и да се направят необходимите изследвания.

Последна редакция: вт, 14 фев 2017, 19:20 от julian.eftimov

# 181

А вие си пазите добрите невролози, и не препоръчвате никой  Wink

Не си ги пазим, май не сме срещали такива  Mr. Green

Шегувам се, но не съвсем. По скромните ми наблюдения всички невролози си следват една и съща схема на лекарства. От по-леки към тежката артилерия. Вероятно и няма какво да се направи повече, защото реално проблемът е механичен. Лекарствата помагат на повечето хора поне временно да се оправят. Но има и такива като нас, дето не им помагат и си списваме тук. За мен добър невролог е този, който след определен период от време (който не е години)  и лечение те праща поне на скенер или (невероятно) на ЯМР и когато прецени, че се е изчерпал те насочва към неврохирург. Моят, слава богу, се оказа такъв, но и аз се бях подковала яко с информация и си исках и си предлагах решения. Сега моя колежка я мотаят и я тъпчат с лекарства, без реално да знаят какво и има...
Ще целуна ръцете на невролога, който освен стандартните неща ми каже, че трябва да си променя начина на живот. Че е хубаво да ходя на балнео лечение, че има подходящи упражнения, които помагат на хора с нашия проблем. Такъв, за съжаление, не съм срещала. И въпреки, че операцията ми е успешна, все си мисля, дали ако някой преди 10 години ми беше казал да спортувам и да ходя на Павел баня щеше да ми се размине. Нищо де, още две имам, за тях ще знам.

# 182
А, моят невролог веднага ме прати на неврохирург...по-точно извика неврохирурга да му обяснява как съм за операция. И то след три дни болнични в къщи, че имах мускулни спазми. Та добре, че неврохирурга излезе човек, та ме светна за балнеолечение и рехабилитация. Благодаря му. Професор Цеков от Токуда - писала съм вече. Изпуснаха една пътека, ама аз пък се спасих. Simple Smile

# 183
Момичета, като пишете за балнеолечение, разглеждах Павел Баня. То аз имам страх от всичко вече, но не са ли хард тия екстензии и тангентори, че и останалите процедури. То аз след горчия опит с мануалния, ще ме е страх от всичко. Сега като връщам времето назад, преди 2 години ми правиха пункция на гръбначния стълб заради световъртеж, който и досега не е ясно от къде е. Та 2 часа след пункцията започна зверска болка във врата, направо с глас плачех, след 4 5 дена мускулите на краката ми станаха като кашкавал, не можех да се изправя, започнаха и болки в кръста, които бяха най малката ми грижа. Възстанових се много много бавно. Сега като чета си мисля, че може те да са ми направили едната херния тогава, а сега мануалния другата.

# 184
Момичета, като пишете за балнеолечение, разглеждах Павел Баня. То аз имам страх от всичко вече, но не са ли хард тия екстензии и тангентори, че и останалите процедури....
Аз съм ходила преди няколко години  два пъти не по НОИ  и си платих две процедури на ден - подводната гимнастика  и вана . То там водата била  ценна , другите  нагревки  мога да си ги правя навсякъде .
М.м.  беше по НОИ  и избесня от някакъв смешник , който го посукал  и му докара  гадни болки . После  и той си правеше само водните процедури  и си фалшифицираше подписите в книжлето за другите -тези по НОИ  бяха като в казарма .Бяха им раздали книжки , в които събираха подписи за 5-6 процедури .
Аз не почувствах никакво подобрение от  целия цирк .

# 185
Момичета, през последния месец преживявам какви ли не ужасии и какви ли не болки, но за мен най - ужасна е болката в гениталиите. Това е ужасно чувствително място, стоя със сълзи на очи. Не случайно при такава болка на запад ги изпращат за операция.

# 186
Момичета, като пишете за балнеолечение, разглеждах Павел Баня. То аз имам страх от всичко вече, но не са ли хард тия екстензии и тангентори, че и останалите процедури. То аз след горчия опит с мануалния, ще ме е страх от всичко. Сега като връщам времето назад, преди 2 години ми правиха пункция на гръбначния стълб заради световъртеж, който и досега не е ясно от къде е. Та 2 часа след пункцията започна зверска болка във врата, направо с глас плачех, след 4 5 дена мускулите на краката ми станаха като кашкавал, не можех да се изправя, започнаха и болки в кръста, които бяха най малката ми грижа. Възстанових се много много бавно. Сега като чета си мисля, че може те да са ми направили едната херния тогава, а сега мануалния другата.
Гала, имала ли си образни изследвания преди да ти правят пункции и прочее? Не може така да се пипа, без да се знае какво ти е, кой ти ги е назначил тези работи? Не случайно са ти направили беля. Досега при всеки специалист, при когото съм ходила иска да види ЯМР или скенер и тогава назначава каквото и да било.

# 187
Нищо нямах. Аз на практика съм нямала кой знае какви проблеми с кръста. На мен проблемите ми бяха със световъртежи и имах ЯМР на шия където нямаше нищо. Сериозния проблем се появи след пункцията, но аз разбира се го отдадох на резултат от нея и никой не се е сетил да ме насочи а някакво изследване. И така допреди месец, когато почна ада.
А изказване на "великия" др Бъклев - Нямаш дискова херния, защото който има ходи наведен напред  - Той ей така по поглед ги диагностицира. Пак предупреждавам всички, не стъпвайте при БЪКЛЕВ.

# 188
  • София
.............................
А вие си пазите добрите невролози, и не препоръчвате никой  Wink
..................................

Не, не си права! Поне аз винаги съм споделяла къде и при кого съм ходила и от кого съм била най-доволна. Вярно е и това, че трудно се попада на такъв невролог, който да умее да мисли и съответно да помогне. Последната година ходя при д-р Вутова, Токуда и ако не беше тя вероятно нямаше да стигна до операция и щях да продължавам да се клатя като патица и да имам силни болки. Вярно е и това, че тази операция е тежка, въпреки че протича за кратко време, но възстановяването по нея е дълго и продължително, неведнъж съм го споделяла, защото продължавам да ходя на гимнастики разни, омразни. Няма начин, това е и ако искам да си обуя красивите обувки с токче ще трябва да бъда гимнастичка и да се фръцкам из  фитнеса.  Simple Smile

Гала, имаш си проблем, мила. Това което се случва в момента с теб, само изказвам мнение диагнози не слагам!!!! се нарича Vulvodynia това е засегнат нерв в лумбална област, който минава по вътрешната част на бедрата, около и перианално пространство и вулварно. Страшно е мъчително, болезнено и нетърпимо, но лед и студена вода може да помогне донякъде. Може и да прочетеш за тази диагноза, и посочила  съм една диаграма къде и какво засяга този нерв, донякъде ще ти се изясни, въпреки че не е съвсем обяснено добре. Трябва ти невролог, който да може добре  да разчита ЯМР, не само да чете кой какво е написал като лекар Образна диагностика, има голяма разлика м/у двамата доктори. Един добър невролог ще може да ти каже къде кой нерв минава и защо ги имаш тези оплаквания. Ще се оправиш, но вероятно ще трябва да пътуваш до София. Ако искаш повече подробности ми пиши на ЛС, ще ти дам информация достатъчна за да ти е ясно какво да правиш. С най-добри чувства съм!

# 189
Пак бях със зверси парещи болки в кръста, опашката и гениталиите. Мисля, че няма да мога да издържа на всичко това, започват да ми минават налудничави мисли.

# 190
  • На планетата земя
Пак бях със зверси парещи болки в кръста, опашката и гениталиите. Мисля, че няма да мога да издържа на всичко това, започват да ми минават налудничави мисли.

На твое място до сега щях да съм се консултирала с поне двама неврохирурзи,не мисли за екстензии ,няма да те оправят,най-много да си докараш още някоя херния.

# 191
Буба, кой месец заминаваш?
Цвете, ти ме поуспокои малко, то сега като прочетох по-подробно страничните ефекти на габа неврала, доста са сходни нещата, е, не чак толкова брутални като при Лириката де. Не съм със дх, но както ми обясни ортопеда, имам протрузии и изменения по дисковете, има притиснат нерв и от там всичките ядове.
Алечка, Милитана, то аз сега при неврохирург ходя, но си мисля, че може би е по-добре да тръгна при невролог  Thinking
Милитана, ти при Хамамджиев, за който си споменавала, ли ходиш?
Марчева, мерси, слагам си я докторката в списъка, а ходиш ли при някой определен рехабилитатор или кинезитерапевт?

На мен всички ми казват, че трябва да изчакам да спрат болките, за да почна със упражнения, гимнастика и тн, а те не спират и не спират... Confused

Не, че ще те успокоя де, но и аз съм с такива болки на същите места, минах и през налудничавите мисли.... Tired

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 11:28 от Lemy

# 192
Не съм ходила при Хамамджиев, някой друг го препоръча тук. То аз и не мога да ходя навсякъде, защото съм на работа и всичко преди 18 - 18,30 ми е недостъпно. Пък един надут кинезитерапевт ме открехна, че видите ли това били най-заетите му часове, да се ориентирам към някой друг, пък и не работел след 19,00 и в събота и неделя. Обаче това не е един или два пъти да си вземе отпуск човек, ако тръгна така всеки ден няма да мога да работя.

# 193
Извинява, нещо съм се объркала значи.
Обаче това не е един или два пъти да си вземе отпуск човек, ако тръгна така всеки ден няма да мога да работя.
Така си е.

# 194
  • На планетата земя
Lemy,на 1.03 заминавам, не остана Simple Smileпреди това трябва 7 дена да ходя на физиотерапия във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт