Прегалин/Бриека

• 912
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Имам въпрос - изписаха ми прегабалин за болка в гърба. В момента го пия сутрин и вечер по  75мг, страничните ефекти са отвратителни, но това, което най-много ме притеснява е, че искат да го увеличат на 3 по 1 и да го пия 3 месеца! Не е ли много?

# 1
Максималната доза е 300 мг на ден разпределена в три приема, но според мен говори за намаляване или смяна с нещо друго ,щом те притесняват страничните ефекти. В какво се изразяват те ?

# 2
  • София
Замаяност, отпадналост, забавяне на реакции (леко, де), леко залитане, такива неща, но взех да се тревожа, не са ли много 3 месеца?

# 3
ами спри го. Но постепенно, не изведнъж. От прегабалина само странични ефекти.

# 4
Замаяност, отпадналост, забавяне на реакции (леко, де), леко залитане, такива неща, но взех да се тревожа, не са ли много 3 месеца?

С увеличаване на дозата може да се засилят. По-скоро говори да намалят дозата или да променят интервала , все пак трябва да се лекуваш

# 5
На мен Бриеката не ми помогна за болките в гърба. А и как с хапчета да оправиш механичен проблем?
Да. Страничните ефекти са потресаващи. Недоумявам защо го изписват...

# 6
И на мен ми го изписаха миналата седмица за болки в гърба. Изпих само едно хапче. Страничните ефекти са ужасни.

В неделя ходих до Сапарева баня и ефект има. Болките доста намаляха.

# 7
Пия Лирика, което е същото от 2018 г.
С хронични болки съм и единственото, което ми помага да живея сравнително нормално. С времето страничните ефекти намаляват.
В момента съм на 2 по 75 мг, но понякога ми вдигат дозата до 3 пъти. На мен лично ми е много, аз съм с поднормено тегло и ме нагърмява в повече. Ако сега 2 пъти по 75 мг са с много странични ефекти, 3 пъти бе е подходящо. Не вдигай дозата. Иначе - пила съм и за няколко месеца да е, няма да ти стане нищо, аз миналата година 3 месеца по 3 взимах.

Общи условия

Активация на акаунт